torstai 25. marraskuuta 2010

Bollywood Drag Attack! with Mega Turbaani, SpaceWitch Pop & Tatu

Pakko blogittaa tämä tapahtuma, vaikka olenkin pakkolomalla. :P
Tämä tapahtuma siis TÄNÄÄN!!


It might be cold outside but Drag Attack is getting hot and exotic.

We got Hindi, Tamil, Bollywood, Bhangra etc music.
Bollywood Visuals and decor
Dance lessons: learn hot Bhangra steps and group dances
...

DJ Mega Turbaani got the tallest turban and hottest moustache and has a big… collection of indian music. And he will be celebrating his 317th birthday.

SpaceWitch Pop did a fabulous live show recently at Jenny Woo. She loves Indian style and music and this time she will do a special Bollywood set for us.

If you want help with makeup and dress get in touch.


Thursday 25.11. @ Jenny Woo at 22-04, free entry

LETS GO TO BOLLYWOOD!


links:

Mega Turbaani
http://www.facebook.com/profile.php?id=580993206

SpaceWitch Pop
http://www.myspace.com/spacewitchpop
http://www.mikseri.net/spacewitchpop
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000597711432

DJ Tatu
http://www.facebook.com/tatuv
http://soundcloud.com/tatuv

Maskeerauskoulu ja Myymälä Maker, Annakatu 20, Helsinki
http://www.maker.fi/

Jenny Woo, Simonkatu 6, Helsinki
http://www.facebook.com/group.php?gid=58606367064

maanantai 22. marraskuuta 2010

Pakkoloma blogitamisesta

Osa teistä on varmaan ihmetellyt missä ne hääkuvat ja Avolava kuvat viipyy ym videot, joista olen maininnut aina silloin tällöin. Olen joutunut pitämään ns. pakkolomaa blogittamisesta selkäkipujen takia. Tällä hetkellä selkäni on lähestulkoon niin jumissa kuin kukaan ikinä voi saada selkänsä jumiin. Krooninen kipu on levinnyt ympäri kroppaa ja nyt yritän kuntouttaa itseäni sen mukaan kuin ehdin työ- ym kiireiltäni. Tähän liittyen joudun vähentämään tietokoneella istumista radikaalisesti enkä siis voi blogitella vähään aikaan. Yritän keskittyä nyt paranemiseen. :)

Joulun odotusta, lunta ja aurinkoa toivotellen :)

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Kuulumisia ja tunnelmointia

Aika kiitää jälleen uskomattoman nopeasti. En ole kerennyt oikein kirjoittelemaan kuulumisiakaan tänne. Viime kevät meni pääsääntöisesti kaikenlaisen työn haalimisessa, häiden järjestämisessä ja Bollywood-tanssiesityksen harjoittelemisessa.

Olin Ruskababa festareilla toukokuussa. Tilaisuus alkoi iltapäivällä ja kesti vuorokauden. Tilaisuus muuttui K-18 luontoiseksi illemmalla. Sitä ennen lapset saivat vapaasti juosta ja nauttia tapahtumasta. Moni olikin tullut sinne asuntoautolla tai telttojen kera. Itse olin saanut kutsun tähän suljettuun tapahtumaan tanssinopettajani kautta, joka oli esiintymässä tilaisuudessa. Olin odottanut, että tapahtuma olisi ollut täynnä intialaisia, mutta hippikansaa löytyi senkin edestä. :D Tilaisuuden esitykset olivat kerrassaan upeita ja mieleenpainuvia. <3 Oli Rani Surya, Trio Taika, Royal Bollywood, King G. Mall, Bolly Beat Dancers, Shava jne.. Vau! Toinen toistaan henkeäsalpaavia esityksiä. Tilaisuudesta ei saanut ottaa kuvia, koska tilaisuus taltioitiin. Valitettavasti en ole kuitenkaan saanut taltiointia itselleni.. Keskiyön paikkeilla tilaisuus muuttui reiveiksi, mikä tarkoitti kotiinlähtöä. En voi sietää elektronista musiikkia enkä hyväksy mitään huumeita. :) Kotiinpääsy olikin toinen operaatio. Olin parkkeerannut autoni savitielle, joka oli muuttunut mutavelliksi sateen ansiosta. Onneksi paikalle saapui joukko ihania ihmisiä, jotka hetkeäkään miettimättä uhrasivat vaatteensa ja kenkänsä ja saivat autoni hinattua, työnnettyä ja kammettua liejusta. Kiitos vielä kerran teille!!

Bollywood-tanssiesityksemme ensi-ilta oli Studio Shamsinan Avolavalla toukokuussa. Sain viime vuoden puolella päähäni, että haluaisin tanssia omissa häissäni jonkin Bollywood-kappaleen. Kyselin ystäviäni mukaan esitykseen ja 4 rohkeaa neitokaista uskalsi lähteä mukaan, vaikka eivät olleetkaan koskaan tanssineet Bollywood-tanssia. :D Yksi heistä joutui lopulta perumaan tulonsa terveydellisistä syistä, mutta hän toimi ns. taustapiruna kappaleen valinnassa ja koren suunnittelussa. Valitsimme iki-ihana Aaja Nachlen kappaleeksi. Koreografia muodostui ryhmätyössä. Tanssinopettajani Sari Breilin opetti meille 1.säkeistön ja kertosäkeen. Me keksimme sitten loppuporukalla 2. ja 3. säkeistön, jota hioin vielä myöhemmin paremmaksi. Ensimmäiset treenit aloitimme marraskuussa, mutta kunnolla pääsimme vauhtiin helmikuussa. Se oli raskas, mutta antoisa kokemus ainakin itselleni. :) Jotta esiintyminen häissä olisi ollut luontevampaa, päätimme ilmoittautua Shamsinan Avolava tapahtumaan, jossa saimme hyvää palautetta tanssista ja koreografiasta. :)

Laitan kuvia ja videota Avolavasta tulemaan myöhemmin!! :D

Ja sitten niihin häihin! :D

Kuten aiemmin olen maininnut, meidän häiden teema oli Hollywood/Bollywood. Hollywood näkyi mm. musiikkitarjonnassa ja seinillä olevissa kuvissa. Bollywood puolestaan hääparin vaatteissa, tanssiesityksissä ja valkokankaalla pyörivissä musikaalikohtauksissa. Meillä oli myös kuvakakut hankittuina, joissa illan teema näkyi. :)

Hääkirkkona meillä oli Pyhän Laurin kirkko ja juhlatilana Vantaan Hämeenkylässä oleva Bygård. Catering ja pääruot oli hankittuna Bulevardin Namaskaarilta ja kakut ja piirakat puolestaan Järvenpäässä olevasta Wienerpaakarista. Suosittelen!

Sulhasen hääpuku oli ostettu edelliseltä Intian matkaltamme. Hänellä oli kermanvalkoiset housut, oranssi sherwani ja viininpunainen huivi. Oma pukuni oli myöskin hankittu Intiasta, tosin kahdelta eri reissulta. Viininpunainen Lehengani oli ostettu Jaipurista aiemmalta reissulta ja kermanvärinen cholini oli puolestaan teetetty edellisellä reissulla. Kaulakoruni sain Natalialta, muut korut olin ostanut edelliseltä reissultani. Ja laukkuni oli lahja intialaiselta ystävättäreltäni. :) Voin sanoa, että olimme aikamoinen näky kun ensimmäisen kerran poistuimme kirkosta ja ulkona odotteli juhlaväki seuraavaa tilaisuutta varten. :D

Itse hääjuhla oli upea ja ikimuistoinen kokemus. Jännitin kovasti vieraiden puolesta, mutta iloiseksi yllätykseksi moni tuli kiittelemään omaperäisestä juhlasta. :) Ensimmäinen esitys oli meidän Aaja Nachle, joka selvästi ihastutti vieraita. Bolly Beat Dancers ja Rani Surya esiintyivät kolmesti illan aikana (Jee Karda, Nimbooda ja Soni De Nakhre). Yhteistanssina meillä oli Dandiyaa Raasia! :D Olin kuvitellut, että tanssimaan olisi tullut vain muutama vaivaantunut ystävä, mutta lattia täyttyi nopeasti iloisista vieraista! :D Aivan ihanaa! Häävalssina meillä oli Om Shanti Om -elokuvasta tuttu Main Agar Kahoon. Upeita esityksiä, hyvää ruokaa ja ihania ihmisiä ympärillä. Voiko muuta toivoa? :)

Mieheni ei halua kuvia itsestään tänne, joten yhteisposeerauksia en pysty tänne laittamaan. Mutta laitan muutaman kuvan ja videonpätkän. :)

maanantai 1. marraskuuta 2010

Syyspäivän iloksi upeaa tanssia.

Löysin youtubesta konserttitaltioinnit, joissa Aishwarya Rai tanssii klassista Bollywood "mujra-tanssia". Lyhykäisesti, mujra -tanssi tarkoittaa kurtisaanien (tahi hovitanssijoiden) esittämää tanssimuotoa, jossa on vaikutteita klassisesta intialaisesta Kathak -tanssista. Bollywood-elokuvassa on usein yksi mujra-kohtaus. Harvemmin tosin alkuperäisessä muodossaan, Mughal hallitsijan hoviin sijoitettuna tahi paikalliseen bordelliin. Hienoja esimerkkejä näistä kohtauksista löytyy esimerkiksi Mughal-E-Azam, Pakeezah, Devdas ja Umrao Jaan - elokuvista.

Pakeezah

Uusi Umrao Jaan

Tässä perinteinen tanssijattaren puku. Huomatkaa "helistimet" Madhurin jaloissa.

Kuitenkin suurin osa Bollywood-elokuvista sijoittuu nykyaikaan, jolloin nämä mujra -kohtaukset on muokattu sopimaan elokuvan maailmaan. Näin ollen elokuvissa näemme usein baarin, johon sankari päätyy katsomaan paikallisen kuuluisan tanssijattaren tanssia. Hyvänä esimerkkinä Bunty Aur Bablin superhitti Kajra Re -kohtaus. Luonnollisesti Kathak-tanssista voi vain haaveilla. Tanssimuoto on enempi viettelevämpi. ;)

En löytänyt parempaa kuvaa Kajra Re -kohtauksesta..


Wikipedia sanoo näin mujra tanssista: Mujra is a form of dance originated by tawaif (courtesans) during the Mughal era. Mujra incorporated elements of the native classical Indian/Hindu Kathak dance onto music such as thumris and ghazals or poems of those from other Mughal cultures such as [Bahadur Shah Zafar]]. [1] Mujra was traditionally performed at mehfils and in special houses called kothas. During Mughal rule in India, in places such as Jaipur, the tradition of performing mujra was a family art and often passed down from mother to daughter amongst Muslim practitioners. The profession was a cross-breed between art and exotic dance, with the performers often serving as courtesans amongst Mughal royalty or wealthy patrons.

During the Indian Rebellion of 1857 mujra performances provided an opportunity for revolutionaries to meet and many tawaif were also actively involved in the movement. As a result, many kothas were confiscated by the British after the rebellion, disrupting the traditional tawaif succession.[2] By the early 1900s, many tawaif had moved into the prostitution industry as the traditional system had broken down. Some tawaif moved to the Indian film and music industry like Gauhar Jaan and Nargis.[3]

Modern mujra dancers perform at events like weddings, birthday events and bachelor parties in countries where traditional Mughal culture is prevalent, such as Pakistan, often performing a modern form of mujra along with popular local music. Mujra has been depicted in Indian films like Umrao Jaan and Devdas or other films that show the past Mughal rule and its culture. In India, it is - much like bellydancing is in Egypt - considered synonymous with the culture it originated from, and in relation to Hindu values, this practice is looked down upon as a promiscuous and inappropriate socio-cultural hangover from the Mughal era.