lauantai 27. heinäkuuta 2013

HS: Intian Bollywood voitti Pakistanin Lollywoodin

Tässäpä mielenkiintoinen Helsingin Sanomien artikkeli Pakistanissa sijaitsevan Lahoren elokuvateollisuudesta, jota kutsutaan myös nimellä Lollywood. Ennen Intian itsenäistymistä Lahore oli yksi Intian tärkeimmistä ja suurimmista elokuvakeskuksista. Kun maa itsenäistyi ja Pakistanin valtio syntyi, monet tunnetut muslimi elokuvantekijät päättivät siirtyä Lollywoodiin.

Suosittelen käymään Hesarin nettisivuilla katsomassa kaikki artikkelia varten otetut valokuvat.

Intian Bollywood voitti Pakistanin Lollywoodin 
Paštuelokuvan tähtiohjaaja Arshad Khan hätistelee ylimääräisiä Evernew-studioilla Pakistanin Lahoressa. Toukokuussa kuvatun jännityselokuvan nimi on Sarkaar eli Pomo.
16.6.2013

Lahoren kuuluisan elokuvateollisuuden loiston päivät ovat takana. Niin kävi tälläkin kertaa, että Intia vei Pakistanista voiton. 
Vartiosotilaat vilkuilevat hermostuneesti, kun vankilan portit kalahtavat auki. 
Ilma väreilee kuumuudesta ja väkivallan uhasta. 
Murhamies talutetaan hirttolavalle. Hänen ranteissaan on julmat ketjut, mutta hänen ylpeyttään eivät mitkään kahleet voi rajoittaa. 
Ilma viilenee useilla asteilla, kun murhamies luo hitaasti katseensa kylän väkeen ja vartiosotilaisiin, jotka toljottavat hirttolavalle. 
On viimeisen puheen aika. Murhamies nostaa kätensä taivaalle. "Jumala on suurin!" 
Ja sitten. . . 
"Cut!" 
Poikki! 
Vankilan portti on oikeasti ihan tavallinen henkilöautoportti Pakistanin henkisessä pääkaupungissa Lahoressa. 
50 metrin päässä hirttolavasta jyrisee nelikaistaisen autotien kaoottinen liikenne, joka halkoo 12 miljoonan asukkaan Lahoren laitamia. 
Hirsipuun musta maali ei olisi ehtinyt kuivua, ellei aurinko paahtaisi yli neljänkymmenen asteen lämmöllä. Vielä kaksi tuntia sitten hirttolavaa nikkaroitiin kasaan samaan aikaan kun meikkaajat liimailivat elokuvatähti Shahed Khanin huulen päälle murhaajan irtoviiksiä. 
Tämä on Lollywood, Pakistanin elokuvateollisuuden pääkallonpaikka. Portissa hohtavat kullatut kirjaimet: EVERNEW STUDIOS. Muuta hohtavaa studioilla ei olekaan. 
Evernew on Lahoren suurista studioista viimeinen. Senkin parhaat päivät on nähty vuosia sitten.

Mikä oikein on Lollywood? 
Niin kuin Pakistanissa usein, selitys on pakko aloittaa Intian puolelta. 
2000-luvun alussa intialaisesta elokuvasta tuli lännessäkin lyhyeksi aikaa muoti-ilmiö, kun ohjaaja Baz Luhrman lainasi Moulin Rouge -elokuvansa (2001) musikaalimuodon Bollywoodista. 
Bollywood tarkoittaa Intian Mumbaissa eli entisessä Bombayssa tehtyä hindinkielistä elokuvaa. Bollywood-elokuvat ovat yleensä siirappisen melodramaattisia rakkaustarinoita. 
Joka välissä tanssitaan ja lauletaan. Intialaisen tanssin lailla rönsyilevät juonet voivat kuljettaa elokuvat neljänkin tunnin mittaan. 
Bollywood on teollisuutta sanan varsinaisessa merkityksessä. Elokuvia tehdään Intiassa vuosittain jopa 700, paljon enemmän kuin oikeassa Hollywoodissa Yhdysvaltojen Los Angelesissa. 



Vartiosotilaat saattavat Shahed Khanin esittämää murhamiestä vankilan porteilta hirttolavalle. Kiväärit ovat maalattua puuta.

Sitä on siis Bollywood, mutta mitä on Lollywood? No, ihan samaa kuin Bollywood. Se vain on tehty Pakistanin Lahoressa. 
Pakistan on muslimimaa, ja Intia ja Pakistan ovat verivihollisia. Mitä eroa on Bollywood- ja Lollywood-elokuvilla? 
"Ei mitään", vastaa näyttelijä Mohammad Hussain Swati
Lollywood-elokuvissa on samat intialaiset tanssit, samat intialaiset laulunumerot ja samat imelät juonet. 
Ja melkein sama kieli. Jos ymmärtää Pakistanin valtakieltä urdua, ymmärtää myös hindinkielisiä Bollywood-elokuvia. 
Lollywood olisi luultavasti rapistunut jo aiemmin, ellei Pakistan olisi 1960-luvulla kieltänyt intialaisten elokuvien maahantuonnin. 
Enää kiellolla ei ole merkitystä, sillä laittomat dvd-kopiot intialaishiteistä leviävät helposti.
Sitä mukaa vähenevät Lollywoodin asiakkaat. 
35-millisen filmin hukkapätkät lojuvat rullina Evernew-studioiden pölyisissä nurkissa.

Pyövelin näyttelijä Abdul Munaaf kuvaustauolla.

Tarkkaamossa äänitetään repliikkejä Rakkaustarina-nimiseen elokuvaan. 
Kunnes. . . 
Valkokangas pimenee. Tarkkaamossa sytytetään taskulamppuja. Sähkökatko, ties kuinka mones tänään. 
Tällaista Pakistanissa on. 
Sähkökatkoja on niin paljon, että paikalliset osaavat ennustaa muutaman sekunnin tarkkuudella, milloin sähköt palaavat. 
Tukahduttavan kuumassa kesässä sähkökatkot eivät ole pieni riesa. Sitä paitsi energiapula vaikuttaa jo talouskasvuunkin. Keskity siinä elokuvan tekoon, kun tunnin välein pitää lopettaa. 
Rakkaustarina alkaa onneksi olla jälkitöitä vaille valmis. Parempi ollakin, sillä ensi-iltaan on kaksi viikkoa, ja onhan elokuvaa tehty jo kuukausi. 
Enää pitää kuvata pari tanssikohtausta. 
Näyttelijä Mohammad Hussain Swati on Rakkaustarinan konna, ja hänen kunniakseen on sanottava, että siltä hän näyttääkin. Se on hänen ammattinsa. 
Urallaan Swati on ollut 50 kertaa roistona ja yhden kerran sankarina – ensimmäisessä elokuvassaan. 
"Sen jälkeen olen näytellyt vain roistoja, koska näytän roistolta." 
"Amerikkalaisissa elokuvissa roisto on voimakas, kuten Terminaattori. Pakistanilaisissa elokuvissa roisto on heikko", Swati selittää. 
Lollywoodin käytäviä 28 vuotta kävellyt Swati on nähnyt Lollywoodin loiston ja viime vuosien rappion. Hänen tulonsa ovat pudonneet puoleen. "Mutta muitakaan vaihtoehtoja minulle ei ole." 
Vielä pahempaa on, että vanha ammattiylpeys on tiessään. Kuvauksiin tullaan milloin sattuu. Ohjaajia ei kunnioiteta. 
Entiset miljoonayleisöt ovat kaikonneet. 
Enää Swatin roistorooleja esitetään neljässä viidessä elokuvateatterissa Peshawarissa, Kabulissa, Quettassa ja Karachissa.
Avustaja vei teetä ja virvokkeita Evernew-studioille Lahoren Pakistanissa.

Kaupungeilla on kolkko kaiku.
Jos länsimaissa kuullaan uutisia Pakistanista, ne tulevat usein juuri näistä kaupungeista. Syykin on useimmiten sama: joku on tehnyt tuhoisan terrori-iskun. 
Väkivallan vyöhyke Länsi-Pakistanissa ja Afganistanissa on sama kuin Mohammad Hussain Swatin elokuvien levitysalue. 
Miksi? 
Paštuheimoon kuuluva Swati tekee elokuvia enää paštumarkkinoille Pakistanin länsiosiin. Muut pakistanilaiset ovat siirtyneet katselemaan Bollywood-elokuvia, eikä Evernew-studioilla tehdä kuin paštuelokuvia. 
"Paštujen tanssit ja laulut ovat erilaisia kuin Bollywoodissa", Swati selittää. "Ja kaikki paštut eivät ymmärrä urdua eivätkä hindiä." 
Paštut eivät ole sulautuneet Pakistaniin samalla tavalla kuin kymmenet muut Pakistanin vähemmistökansat. Paštuja asuu molemmin puolin Pakistanin ja Afganistanin rajaa, Afganistanissa noin 12 miljoonaa, Pakistanissa noin 30 miljoonaa. 
Paštujen keskuudesta on noussut myös Afganistania ja Pakistania piinaava Taleban-liike. Sen kannatus on vähäinen – kielsihän liike ensi töikseen myös elokuvat. 
Mutta eniten haittaa Talebanista on juuri oman heimonsa ihmisille. 
Lollywoodin tarina muistuttaa Pakistanin tarina. 
Entinen emämaa Intia on Pakistanille vaikea pala. Ehkä juuri siksi, että ikiaikainen historia lopulta yhdistää enemmän kuin uskonto erottaa. Pakistanilaisille kelpaavat samat elokuvat, samat tanssit, samat laulut – ja kielikin on melkein sama. 
Silti Pakistan on ikuinen pikkuveli. Vaikka se kuinka uhittelee, ei se voi koskaan päihittää Intiaa sodassa tai elokuvatuotannossa – Intiassahan on noin miljardi asukasta enemmän kuin Pakistanissa. 
Intian talous on kasvanut, ja 1990-luvulta lähtien Bollywood-elokuvien budjetit ovat räjähtäneet niin suuriksi, että suurimmillaan ne lähestyvät Hollywood-tasoa. 
Lollywoodissa tehdään elokuvia yhä kengännauhabudjetilla silloin kuin sähkökatkoilta pystytään. 
Paahde alkaa hellittää. Lollywoodin iltarusko kajastaa. 
Valaistusmiehet viikkaavat foliosta väsättyjä kotikutoisia heijastimia kasaan. Pyöveli riisuu huppunsa, paljastaa valtavan vatsansa ja hymyilee. 
Siihen päättyvät kuvaukset tältä päivältä. 
Mutta miten tarinassa käy? Tuleeko Shahed Khanin murhamiehelle ihmepelastus? Vai jäävätkö irtoviikset värisemään iltapäivän paahteessa köyden jatkona? 
Maskeeraajan huoneeseen kokoontunut kuvausryhmä katsoo kysyjiä hieman hölmistyneinä. 
"Eihän sitä vielä tiedä kukaan paitsi käsikirjoittaja ja ohjaaja!" 
Huomenna kuvataan taas. 
Loppuratkaisu nähdään Kabulin ja Peshawarin elokuvateattereissa loppukuusta. 
toimittanut Ville Similä, HELSINGIN SANOMAT
kuvannut Kaisa Rautaheimo, HELSINGIN SANOMAT

torstai 25. heinäkuuta 2013

Suomalais-intialaiset kasvisruokablogit Mangojauhetta ja Garam Masala

Kaikki intialaisesta ruoanlaitosta kiinnostuneet, suosittelen teille Mangojauhetta -nimistä blogia.

Tiedättekö sen tunteen kun menette kylään ja jokainen teille tarjottu ruoka hivelee makuhermoja jättäen euforisen tunteen pitkäksi aikaa. Näin kävi miehelleni ja itselleni kun kävimme Mangojauhetta pitävän blogistin luona kylässä. Jos hän päättäisi perustaa intialaisen ravintolan pääkaupunkiseudulle, meistä tulisi sen ravintolan kanta-asiakkaita. Kannattaa siis tutustua blogin ihastuttaviin resepteihin!

Toinen erinomainen blogi, josta olen varmasti mainostanut täällä, on Garam Masala. Kyseinen blogi on tällä hetkellä tauolla blogistin elämäntilanteen takia. Blogin pitäjä, myöskin suomalainen nainen, asuu perheensä kanssa Intiassa. Olemme tehneet mieheni kanssa lukuisia kertoja erilaisia intialaisia ruokia käyttäen tämän blogin ohjeita ja hyvin ovat onnistuneet!

Parasta suomalaisten pitämissä intialaisten ruokien blogeissa on nimenomaan lähtökohta, jossa ohjeet ovat suunnattu suomalaisille. Garam Masala -blogissa usein vinkataan mistä liikkeistä Helsingissä voi ko. ruoka-aineita hankkia tai muuten soveltaa. Intialaissa resepteissä tuntuu usein olevan tyyppivikana puutteellinen listaus tarvittavista aineksista. Parasta on kun keskellä reseptiä lukee, ota keitetyt perunat ja... niin siis mitkä keitetyt perunat?! :D

Onko teillä rakkaat lukijat joitakin ruokablogeja joita tykkäätte seurata?

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Indian Summer Festival on 25.8.2013 at Leppävaara

Cultural Society India is arranging an Indian Summer Festival in Leppävaara, Espoo on
25th August 2013 from 4pm to 7pm. You are all warmly welcome to participate in this cultural event with family and friends.

Kulttuuriyhdistys Intia järjestää intialaisen kesäjuhlan Espoon Leppävaarassa 25.8.2013 klo 16-19. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita tähän kulttuuritapahtumaan.

Program includes dance and music performances, fashion show, Indian bazaar,
Indian food and chai. You can also take henna tattoos.

Ohjelmassa tanssi- ja musiikkiesityksiä, muotinäytös, intialainen basaari,
intialaista ruokaa ja chaita. On myös mahdollisuus ottaa itselleen henna-tatuointi.

Free entry / vapaa pääsy

Place / Paikka: Leppävaaran nuorisotila, Veräjäpellonkatu 6 c
(Veräjäpellon koulun liikuntahallin talo)

Within walking distance from Leppävaara train station. / Kävelymatka
Leppävaaran asemalta.

Buses 231 and 510B stop near the school. The bus stop is Veräjäpelto (E1015).
Bussit 231 sekä 510B pysähtyvät koulun viereen. Pysäkin nimi on Veräjäpelto
(E1015).

Please confirm kulttuuriyhdistys.intia@gmail.com or by phone 040-4174700
(Shama Dikshit)

Ilmoita tulostasi kulttuuriyhdistys.intia@gmail.com tai puhelimitse 040-
4174700 (Shama Dikshit)

Facebook event / -tapahtuma.


Notice / Huomio: 

If anybody would like to participate in the fashion show or perform music or
dance, please contact us by e-mail at kulttuuriyhdistys.intia@gmail.com or by
phone 040-4174700 (Shama Dikshit).

We practice dance and music in Leppävaara on Fridays 5:30pm to 6:30pm (kids)
and 6:30pm to 7:30pm (adults). If you would like to join, please contact us.

Jos haluat osallistua muotinäytökseen tai esittää tanssia tai musiikkia,
lähetä sähköpostia osoitteeseen kulttuuriyhdistys.intia@gmail.com tai soita 040-
4174700 (Shama Dikshit).

Harjoittelemme tanssia ja musiikkia Leppävaarassa perjantaisin klo 17.30-18.30
(lapset) ja klo 18.30-19.30 (aikuiset). Jos haluat tulla mukaan, lähetä
sähköpostia tai soita.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

John Abrahamista kaavaillaan Ramboa

Bongasin tällaisen jutun Ilta-Sanomien verkkolehdestä. :)

John Abraham on kieltämättä muskeliensa puolesta hyvä valinta, mutta silti olisin ehkä kaavaillut osaan näyttelijää, jonka taidot ovat hioutuneet toimintaelokuvissa. Kuten muistamme, Rambo ampuu kaikilla mahdollisilla aseilla jousipyssystä lähtien ja käyttää veistä, siinä mielessä John toimii hyvänä valintana, mutta kun kyse on Intiasta ja Bollywoodista, kuvittelisin ohjaajan haluavan näyttäviä toimintakohtauksia ja siinä mielessä näkisin sopivammaksi palkata rooliin joku joka osaa itsepuolustuslajeja (tai edes näyttäisi uskottavalta niitä tehdessään); esimerkkeinä Akshey Kumar tai Sunil Shetty. Mielestäni John on liian siloposkinen toimintaelokuviin.

Odotan myös mielenkiinnolla onko Intian Ramboon lisättynä tanssi- ja laulukohtauksia. Mikä olisikaan hauskempaa kuin Rambo puhkeamassa lauluun keskellä viidakkoa? Olettamukseni on että tarkoituksena ei ole tehdä uusintaversiota Rambon ykkösosasta, jossa John Ramboa, Vietnamin sodan veteraania, vainoo pikkukylän poliisipäällikkö vaan että elokuva sijoittuisi jonnekin viidakkoon, kuten Ramboissa 2 ja 4.

Stallone Intian Rambosta: "Paremmassa kunnossa kuin minä" 

Julkaistu: 4.6.2013

40-vuotias intialainen malli, näyttelijä ja kehonrakentaja John Abraham esittää Ramboa elokuvan Bollywood-versiossa. 
Sylvester Stallone kehui viikonloppuna TMZ-sivustolle Rambon uusintaversioideaa, koska hän on vakuuttunut päärooliin kaavaillun John Abrahamin muskeleista. Stallone vie Abrahamin kehumisen yllättävän pitkälle. 
- Oikeastaan hän on paremmassa kunnossa kuin minä olin koskaan, Stallone väittää. 
Stallone on näytellyt Ramboa neljästi. Hän debytoi armottomana toimintasankarina 1982 ja jatkoi ramboilua vuosina 1985, 1988 ja 2008. 
Aasian seksikkäimmäksikin mieheksi valittu Abraham esitteli haiustaan Live9tv:lle Force-elokuvansa aikoihin ja kertoi, miten oli pumpannut itsensä moiseen kuntoon. 
Bollywoodin Ramboa aletaan kuvata vuoden lopulla, jos suunnitelmat menevät niin kuin on kaavailtu.
Sylvester Stallonen klassikkorooli. KUVA: handout

torstai 18. heinäkuuta 2013

Chennai Express ehkä Helsinkiin!

Intia-Keskus suunnittelee tuovansa Shahrukh Khanin uusimman, Chennai Expressin, Helsinkiin. Suunniteltu näytös olisi sunnuntaina 11.08.2013 noin klo 17 aikaan. Jos saadaan tarpeeksi ennakkoilmoittautumisia, niin näytös tulee toteutumaan, joten laittakaan sähköpostia lauantaihin 20.7. mennessä osoitteeseen: in@intian.fi. Lippujen hinnat ovat 17€.


Intia-Keskus is planning to bring Shahrukh Khan's latest premier film, Chennai Express to Helsinki. The screening would be on Sunday 11.08.2013 around 5pm. Please email in@intian.fi if interested and please mention how many persons would come so we can see if we can bring this super movie. Tickets will cost 17€. Please inform by 20.07. so we can finalize.

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Indian Week 31.8. - 8.9.2013

Teksti poimittu Kulttuurikeskus Caisan Facebook -tapahtumasta / Text taken from Cultural Center Caisa's Facebook event:


Vahvoja värejä, tunteita ja tanssia – Intian kulttuuriviikoilla voit kokea kaiken tämän ja lisäksi tutustua intialaiseen ruokakulttuuriin, opetella Bollywood- ja klassista intialaista tanssia tai rauhoittua jooga- ja meditaatiokurssilla. Lapsille on oma ohjelmansa.

Strong colors, feelings and dance - during India's culture week you may experience all this and get acquainted with Indian food culture, learn Bollywood and classical Indian dances or relax at yoga and meditation courses.

Lisätiedot ja liput / Info and tickets: Siva Kumar, (050) 4869613, siva.kumar@indiaweek.info
www.indiaweek.info 

Kunhan tapahtumasta tulee enemmän informaatiota, laitan siitä uudemman postauksen tänne sivuilleni! As soon as there will be more information about the happening, I will post about it here!

maanantai 15. heinäkuuta 2013

BBC News: Veteran actor Pran dies

Veteran Bollywood villain Pran dies   
13 July 2013
Pran received India's prestigious Dadasaheb Phalke award in May

Veteran Indian film actor Pran Krishan Sikand, popularly known as Pran, has died in Mumbai at the age of 93.

Pran was famous for playing the part of the villain in Hindi films, in a career that stretched more than six decades.

Between the 1960s and 1980s, he appeared in nearly every major Bollywood film, elevating the role of the villain to cult status.

He won many honours throughout his career, including the prestigious Dadasaheb Phalke Award.

Pran Krishan Sikand, was born in Lahore, in what is now Pakistan. A chance encounter with a screenwriter is said to have led him to his first role in a Punjabi film, Yamla Jat, in 1940.

Moving to India after partition, he started out as the main protagonist. But after excelling as a villain, he was almost invariably cast in such roles.

He played in more than 350 films, including the blockbusters of their day.

Most famously, he played opposite Bollywood star Amitabh Bachchan in the 1973 film Zanjeer, in which Pran underwent a dramatic transformation into a good man.

Article from BBC News

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Blogin linkkilistaa päivitelty

Päivittelin taas pitkästä aikaa sivun vasemmassa laidassa olevia linkkejä ja omaa esittelytekstiäni niin suomeksi kuin englanniksi.

Jos huomaatte että tanssikoulunne tai bloginne uupuu listalta tai haluatte vinkata jostain hyvästä sivustosta, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan! :)

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Shah Rukh and Gauri Khan's surrogate baby announcement

Here's an interesting news for all Shahrukh Khan fans. The rumors started some time ago that some couple from the Hindi movie industry is having a baby through surrogate mother. The speculations were pointed at Shahrukh and Gauri Khan. Then there were big fuzz about have they had  the gender of the baby examined which is illegally in India. Shahrukh 48, and Gauri 43, has 2 children already, boy Aryan 16, and daughter Suhana 13.

I wish all the best to the couple! :)
  
Article from The Times of India's website. 

Finally, BMC gets birth report of Shah Rukh's surrogate baby 

Malathy Iyer & Bharati Dubey, TNN Jul 3, 2013
There are no official details about the surrogate mother, but some reports in the media had said that Gauris sister-in-law Namita Chibber may have been the surrogate.
MUMBAI: The month-long wait for details of actor Shah Rukh Khan's third baby, born with the help of a surrogate mother, is over. BMC officials have received a birth report with details that a baby boy was born on May 27 to parents listed as Shah Rukh Khan and Gauri Shah Rukh Khan at Masrani Hospital for Women in Andheri. The child was born at 34 weeks of pregnancy and weighed 1.5kg at birth, said BMC executive health officer Dr Arun Bamne. 
The baby was reportedly taken from Masrani to Nanavati Hospital, Juhu, and finally to Breach Candy Hospital. It is believed that the child has been discharged from Breach Candy and is home with the Khans. 
On Tuesday, Bamne told TOI, "We have received from Masrani Nursing Home a birth report, which has to be mandatorily filed by nursing homes and hospitals to register every birth in the city." 
Masrani Hospital is located in Lalubhai Compound, S V Road, Andheri (W). 
On the basis of this birth report the BMC has to issue a birth certificate to the parents. 
There are no official details about the surrogate mother, but some reports in the media had said that Gauri's sister-in-law Namita Chibber may have been the surrogate. Khan family friends said the surrogate mother had already flown back to London. 
Civic officials said the birth report was received by K-West Ward officials in June-end and was immediately sent to the head office because there was widespread controversy over whether a pre-natal sex determination test had been conducted. Reports in a section of the press had said that the baby's gender had been known before birth, suggesting the use of sex-determination methods. 
While Indian guidelines for Assisted Reproductive Techniques allow the use of surrogate mothers, the Pre-Conception and Pre-Natal Diagnostic Techniques Act forbids testing to determine the gender of a foetus. 
 The BMC had sent a team to Khan's residence on June 18 to determine the facts of the case, but the actor denied the reports. "Now that we have the birth certificate, we will follow the details of the child's journey from the nursing home to Nanavati Hospital in Juhu to Breach Candy Hospital," said a civic official. 
When contacted, BMC additional municipal commissioner Manisha Mhaiskar said, "Our officials will now get back to the actor and get details about whether sex-determination tests were done in Mumbai." 

torstai 11. heinäkuuta 2013

Taj - Intialaista ruokaa Tampereen Laukontorilla

(English text written below the Finnish)

Tampereen Laukontorille on tullut uusi mielenkiintoinen katukeittiö nimeltä Taj, joka tarjoaa intialaista & pakistanilaista katuruokaa. Yrityksen Facebook -sivulla mainostetaan näin: "The real and authentic Indian street food for food lovers. Welcome summer with refreshing Indian taste and satisfy the gourmet in you."  Tarjolla on mm. mango lassia, roti -leipää, samosoja, gulab jamuneita, pani pureja jne.. Kuulostaa herkulliselta.

Muistattehan varata käteistä rahaa mukaanne!

Avoinna:
Ma: 11:00 - 16:00
Ke: 11:00 - 16:00
Pe - La: 11:00 - 16:00


In ENGLISH:

There is a possibility to have Indian & Pakistani street food  at Laukontori in Tampere. There is a new street kitchen called Taj. They are servicing for example mango lassi, rotis, samosas, Gulab Jamun, pani puri ect.. Sounds wonderful.

"The real and authentic Indian street food for food lovers. Welcome summer with refreshing Indian taste and satisfy the gourmet in you." - taken from the Facebook page.

Remember to take cash with you!

Open:
Mon: 11:00 - 16:00
Wed: 11:00 - 16:00
Fri - Sat: 11:00 - 16:00

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Holi Fashion and Lifestyle

(Text written in English is below the Finnish.)
Nyt kaikki Turkuun, nimittäin siellä on avattu pieni intialainen putiikki nimeltä Holi!


Turun Linnankadulla sijaitseva pieni putiikki on täynnä aarteita Intiasta.

Holi! tuo sinulle osan kauneinta Intiaa sen tuhansissa väreissä! Valikoimissamme on johtavien muotitalojen vaatteita naisille, huiveja, asusteita ja designerkoruja.

Huippusuunnittelijoiden, kuten Kavita Bhartian, Anupamaan ja Ekan vaatteita myydään Lontoossa, Pariisissa, New Yorkissa ja Turussa Holi!ssa.

Holi!sta löydät myös persoonallisia sisustustuotteita ja valikoituja uniikkeja huonekaluja. Kaikki tuotteemme ovat itse maahantuotuja ja eettisesti sekä ekologisesti korkealaatuisia.

Tervetuloa Holi!n maailmaan!

(Kuva poimittu yrityksen facebook -sivuilta)

Olemme avoinna:
Ma-to 11.30-18.30
Pe 11.30-17.00
La 10.30-15
tai sopimuksen mukaan

Linnankatu 33, Turku
Puhelin: 044 7275789

Löydät meidät myös Facebookista!


Teksti ja kuvat poimittu visitturku.fi -sivulta.


In ENGLISH: 

Welcome to world of Holi! True luxury is in the detail of everyday living, being surrounded by pure and natural materials that have been handcrafted and beautifully designed.

Holi! provides you everyday luxury by an array of products based on natural hand spun and printed fabrics with unique mix of vibrant colors and all natural as well as recycled materials using traditional craft skills.

Located along the river Aurajoki, stone’s throw from Myllysilta  bridge this small boutique is filled with treasures from India.

Holi! offers contemporary clothing for women, scarves, accessories and designer jewelry.
Top designers, such as Kavita Bhartian and Anupamaa are sold in London, Paris, New York and now in Holi!, Turku.

You will also find personalized interior design products, gift items and assorted unique pieces of fabulous Rajasthani furniture.

All of our products are imported by Holi! and they are ecologically and ethically of the highest quality.

Holi! - Chase your desire.

Open:
Mon-Thurs 11.30am-6.30pm
Fri 11.30am-5pm
Sat 10.30am-3pm
or as agreed

Linnankatu 33, Turku
Phone: +358 (0)44 7275789

You can find us also in Facebook!

Text and pictures from visitturku.fi - webpage.

maanantai 8. heinäkuuta 2013

The Indian Express: Hrithik Roshan's brain surgery successfully concluded

Article from The Indian Express:
Entertainment News Service : Mumbai, Sun Jul 07 2013 
Hrithik Roshan's brain surgery successfully concluded

Actor Hrithik Roshan's brain surgery has been successfully concluded. The Krrish actor had undergone a brain surgery earlier today for a problem caused due to an injury, with his director-father Rakesh Roshan saying that there is nothing serious. 
Hrithik was suffering from Subdural Hematoma, which is often caused by bleeding of veins in the brain as a result of a blow to the head. 
He is currently admitted to the Hinduja hospital in Mumbai. 
Rakesh roshan had informed that as Hrithik is suffering from Subdural Hematomahe had to undergo a small surgery and that happened at 2 pm at Hinduja (Khar) hospital. The operation took nearly half an hour and nothing is serious. 
Earlier, the actor took to his Facebook page to reveal about the surgery. 
"I am going to go through brain surgery today and want you to know that I am going in with absolute power to recover fast. My thanks to all of you for using the power of your mind to contribute to my life. Love you all," Hrithik posted. 
"We all know that we create a life of joy using the power of our mind. I've had the privilege of creating wonders with this amazing gift given to us called the brain. Occasionally one must look within and realize its value. It gives us the power to see, hear, touch, smell and taste, it allows us to conquer fear and create courage to do things we never imagined. Maybe it's time for me to feel the power literally," he added.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Tamil film Singam 2 in Helsinki tomorrow 6.7.2013

Fronesis Media is bringing new Tamil action masala film Singam 2 to Helsinki on 6th July 2013. The film will be screened at 1200 at Elokuvateatteri Orion.


The film is a sequel to the successful film Singam (2010) and it stars Surya in the main role. In supporting roles are Anushka Shetty, Hansika Motwani, Vivek and Santhanam. The film is written and directed by Hari and produced by S. Lakshman Kumar together Kyle Ambrose (South African line producer) and Delon Bakker (supervising producer: South Africa). Cinematography by Priyan, Editing by V.T. Vijayan, Art Direction by Kadhir. Original Music by Devi Sri Prasad and lyrics by Viveka.

Picking up the storyline from where Singam ended, Durai Singam (Suriya) has gone undercover and is working as an NCC officer in a school in Thoothukudi. Sathya (Hansika Motwani) is a student who falls for Durai Singam though he is waiting to marry Kavya (Anushka Shetty), his love interest from the previous film. Bhai (Mukesh Rishi) and Thangaraj (Rahman), are two criminals who control the area. They join with an international drug dealer Danny (Danny Sapani). Dorai Singam's defeat of the three is the core of the plot. (Wikipedia)

Check out the trailer. Check also the official website.

Movie reviews you can find here and here.

Singam 2 with English subtitles
Saturday 6.7.2013 at 12:00 - 15:00
Elokuvateatteri Orion (Eerikinkatu 15, Helsinki)

Ticket Price: Balcony (13€), Normal Back Rows (12€), Front Rows (10€).

Contact: fronesismedia@gmail.com / +358465862620

torstai 4. heinäkuuta 2013

Gulabi Gang eli Intian voimanaiset tänään 4.7. televisiosta

Kirjoittelinkin Tampereen lyhytelokuvajuhlien aikaan tunnetun intialaisen dokumentaristin Nishtha Jainin uusimmasta elokuvasta Gulabi Gang:sta. Tänään 4.7.2013 Yleisradio näyttää elokuvasta tunnin version (alkup. 96min).


Alla Helsingin Sanomien artikkeli:

Ikävää ajankuvaa Intiasta
Dokumentti kertoo Gulabi Gang -kansanliikkeestä, joka yrittää parantaa naisten asemaa Intiassa

Ulkolinja: Intian voimanaiset
Ohjaus: Nishtha Jain
(Gulabi Gang)
Intia / Norja 2013
TV1 klo 22.05

Panu Hietaneva

Viime aikoina maailmalle on levinnyt useita uutisia, joissa on kerrottu Intiassa tehdyistä raiskauksista. Syitä seksuaaliselle väkivallalle on etsitty tuloerojen kasvusta ja kastilaitoksesta (HS 6. 1), joten ei liene liioittelua todeta, että ongelmat ovat syvällä yhteiskunnan rakenteissa.

Samanlainen ajatus syntyy Ulkolinjan Intian voimanaiset -dokumentista, jo­ka on synk­kää ajan­ku­vaa tä­män päi­vän In­tias­ta.

Naisten asema on huono, ja ainakin dalitien eli kastittomien keskuudessa vallitsee patavanhoillinen arvomaail­ma.

Mutta onneksi on ihmisiä, jotka jaksavat kamppailla oikeudenmukaisuuden puolesta. Sellainen on esimerkiksi dokumentin päähenkilö eli Sampat Pal Dev -niminen nainen, joka on perustanut naisten oikeuksia ajavan Gulabi Gang -nimisen kansanliikkeen. Järjestön nimi tarkoittaa vapaasti suomennettuna pinkkiä jengiä. Sen jäsenet pukeutuvat vaaleanpunaiseen sariin, joka on perinteinen intialainen asu. Vuonna 2006 perustetussa kansanliikkeessä on noin 150 000 jäsentä. Varustukseen kuuluu myös puukeppi, jonka avulla he ottavat tarvittaessa oikeuden omiin käsiinsä. Liikkeen jäsenet pieksevät yhdessä miehiä, joiden tiedetään pahoinpidelleen vaimojaan.

Tunnin mittaisen dokumentin alussa Sampat perehtyy tapaukseen, jossa aviomies on murhannut vaimonsa, mutta väittää kuoleman olleen onnettomuus tai itsemurha. Miehen naapurit ja viranomaiset myötäilevät aviomiehen tarinaa, mutta Sampat uskoo, että heidät on lahjottu. Hänen mukaansa lahjonta on varsin tavallista vastaavissa tapauksissa.

Sitten seuraa jotain yllättävää ja vielä ikävämpää. Sampat onnistuu tapaamaan kuolleen naisen isän. Hän seisoo murhaajan kertomuksen takana, eikä halua, että naisen kuolemaa tutkitaan. Isän mukaan tapaus oli polttoitsemurha, ja sillä selvä.

Kohtausta katsoessa mieleen hiipii ajatuksia ihmisen moraalista ja ihmisyydestä. Kuinka epätoivoinen ihmisen täytyy olla, että hän valitsee mieluummin rahan ja painaa tyttärensä murhan villaisella? Vai onko kyse kenties välinpitämättömyydestä ja siitä, ettei naisella – edes omalla tyttärellä – ole Intian kastittomien keskuudessa minkäänlaista arvoa?

Sampat onnistuu lopulta vakuuttamaan kuolleen naisen äidin siitä, että totuus kannattaa selvittää ja asiasta täytyy tehdä tutkintapyyntö viranomaisille. Lopulta aviomies ja tämän veljen vaimo saavat syytteen murhasta.

Naisten kehno asema on läsnä ihmisten puheissa läpi dokumentin, mutta se näkyy myös kuvissa ja naisten käytöksessä. Kun kamera alkaa kuvata naisia, monet heistä piilottelevat kasvojaan. Sampat kertoo, että "täkäläiset naiset epäröivät näyttää kasvojaan", mutta ei kerro sitä, mistä epäröinti johtuu.

Intian voimanaiset -dokumentti seuraa Sampatia ja muita Gulabi Gangin jäseniä heidän arjessaan. Kamera kuvaa heitä kokouksissa, tekemässä vaalityötä ja valistamassa ihmisiä. Liikkeen toiminta on herättänyt vastustusta miesten keskuudessa, mutta myös jotkut naiset suhtautuvat siihen penseästi – jopa yksi sen jäsenistä.

Sampat tapaa Husna Jahani -nimisen naisen, jonka veli on tappanut heidän siskonsa. Sisko oli veljen mukaan loukannut perheen kunniaa, koska hän meni naimisiin ja järjestetyn liiton sijaan valitsi itse aviomiehensä.

Husna Jahani pohtii moraaliaan ja tulee siihen tulokseen, että hän hyväksyy siskonsa murhan – ja hyväksyisi sen, jos hänen oma poikansa tappaisi siskonsa vastaavassa tilanteessa. Husna Jahanin maailmassa perheen kunnia on tärkeämpää kuin ihmishenki.

Sampat jaksaa uskoa ajamaansa asiaan, mutta katsojan mieli täytyy pessimismistä ja kyynisyydestä: parantuvatkohan naisten oikeudet koskaan dalitien keskuudessa?

Onneksi historia on opettanut, että yksi voimakastahtoinen ihminen pystyy käynnistämään muutoksen.

Ehkä myös Sampat Pal Dev saa sen aikaan.