tiistai 20. heinäkuuta 2010

Korubongailua

Ajattelin vain mainita, että bongasin huuto.netistä kivoja koruja. Mietin tässä pitäisikö huutaa... ;)

Multa on kyselty aiemminkin korujen perään, mistä niitä saisi. Itse käyn ostamassa niitä Intiasta, mutta onhan noita nettikauppojakin olemassa pilvin pimein. Ise tykkään Huuto.netistä, koska silloin asioi suomalaisen myyjän kanssa. Tosin koska se on huutokauppaa, niin voi jäädä toisen huutajan jalkoihin, jos ei ole valmis maksamaan suuria summia halutusta tuotteesta. Huuto.netistä löytää myös Bollywood-elokuvia halvalla. ;)

Tällä hetkellä Bollywood -hakusanalla hakien sieltä löytyy elokuvia, musiikkia, hiuskoruja, bindejä ja vatsatanssijan asuja. :)

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Taidetalo Toteemi tarjoaa kesällä 2010

Indian express! – kulttuurimatka Intiaan

10.–12.8. klo 10–15 Lasten taidetalo Toteemi, Myyrmäentie 6

8–12-vuotiaille suunnatulla päiväleirillä tutustut intialaiseen kulttuuriin Bollywood-tanssin, kuvataiteen, elokuvan, musiikin ja varjonukketeatterin kautta. Leirillä pääset myös herkuttelemaan intialaisittain. Leiri huipentuu leiriläisten ja vanhempien yhteiseen juhlaan to 12.8. klo 15–16. Taideohjaajina toimivat nukketeatteritaitelija Elviira Davidow ja tanssinopettaja Rumpa Saha. Sitovat ilmoittautumiset 26.7. mennessä: taidetalo.toteemi(at)vantaa.fi tai p. 8393 5499
Hinta: 25 € (sisaralennus 5 €) Järjestäjä: Vantaan kulttuuripalvelut / Taikalamppu-projekti
www.vantaa.fi/lastenkulttuuri

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Manisha Koirala viettää häämatkaansa Suomessa!

Ihmeiden aika ei ole ohitse. Muutama päivä sitten John Malcovich kävi Turussa näyttelemässä Infernal Comedy -nimisessä näytelmässä. Missä olin silloin kun liput tulivat myyntiin??? :P Ja nyt saan lukea Manisha Koiralan viettävän häämatkaansa Suomessa! :D Aivan loistavaa!

Upea Manisha


Bongasin tämän uutisen Ylen sivuilta:

Bollywood-tähti halusi häämatkallaan Suomen rauhaan


Manisha Koirala

* syntynyt 16.8.1970 Katmandussa Nepalissa

* kuuluu nepalilaiseen vaikuttajasukuun; isä on entinen ministeri Prakash Koirala ja isoisä Bisweshwar Koirala oli Nepalin ensimmäinen kansanvaaleilla valittu pääministeri, Nepalin nykyinen ulkoministeri Sujata Koirala on puolestaan Manisha Koiralan täti.

* naimisissa yritysjohtaja Samrat Dahalin kanssa


Intian kuuluisimpiin elokuvatähtiin lukeutuva Manisha Koirala on häämatkalla Suomenselän erämaakohteissa Metsäpeuranmaalla. Hän viettää suuren osan Suomeen suuntautuvasta häämatkastaan nauttien alueen rauhasta ja luontoaktiviteeteista.

Bollywoodin eli Intian elokuvamaailman kärkinimen Manisha Koiralan ja hänen puolisonsa yritysjohtaja Samrat Dahalin kanssa lähes viikon kestäneet hääjuhlat olivat kesäkuussa Intian ykkösuutinen.

Yli 3 000 häävieraan joukossa hääjuhlaan osallistuivat myös monet Intian sekä Nepalin politiikan, liike-elämän ja viihdemaailman tunnetuimmat henkilöt aina vuonna 2008 tasavallaksi julistautuneen Nepalin viimeisintä kuningasparia myöten.

Keskiviikkona Manisha Koirala tapasi tiedotusvälineiden edustajia Sievin Maasydänjärvellä. Filmitähti kertoi, että vaikka hän on matkustellut elämänsä aikana paljon, häämatka on tähän mennessä ollut todella ainutlaatuinen.

- Olin hyvin iloinen, kun aviomieheni ehdotti Suomea kliseisten häämatkakohteiden sijasta. Etenkin täällä, metsän keskellä on ollut ihanaa! Olen ollut innoissani kaikesta vihreydestä ja puhtaasta luonnosta.

Manisha Koirala on tehnyt Bollywoodissa parikymmenvuotisen uran. Hänet on palkittu useilla palkinnoilla. Viimeisimpiä palkintoja ovat muun muassa 2003 FilmFair Critics Awardsin Paras suoritus -palkinto ja saman vuoden Bengal Film Journalists Awardin Paras Näyttelijä -palkinto.

Nepalilaissyntyisen tähden isoisä Bisweshwar Koirala toimi muun muassa Nepalin pääministerinä.

YLE Keski-Pohjanmaa

Muualla netissä:

* Manisha Koiralan viralliset kotisivut



Lisää aiheesta ja kuvia voi katsoo mm.

Ylen, IS, MTV3 nettisivuilta. Huom! Ylen sivuilta löytyy myös video!


tiistai 6. heinäkuuta 2010

MNIK levyarvio

Maailman levyt

Matti Ripatti 2.6.2010 | 12:30

Shankar-Ehsaan-Loy: My Name is Khan

Sony Music

Karan Johanin ohjaaman intialaisen elokuvan My Name is Khan tapahtumat sivuavat vuonna 2001 alkaneen niin sanotun terrorisminvastaisen sodan vaikutuksia Yhdysvalloissa eläviin muslimeihin. Intialaisen supertähden Shahrukh Khanin esittämä päähenkilö potee maailmanpolitiikan heijastusten lisäksi Aspergerin syndroomaa, joten elokuvalla on viihdyttämisen ohella kaksi tärkeää asiasisältöäkin. Shankar Mahadevanin, Ehsaan Nooranin ja Loy Mendonsan herkästi korvamadoiksi kehittyvä elokuvamusiikki yhdistää intialaisia musiikkityylejä länsimaisiin sointeihin ja rakenteisiin tavalla, joka sulaisi helposti myös vaikkapa Katri Helenan faneille.

Julkaistu Maailman Kuvalehti Kumppanissa 6/2010.



Lähde: kepa.fi

- - - - - - - - - -

Voin vain ihmetellä Ripatin asennetta arvostelua kirjoittaessaan. Vaikka arvostankin Katri Helenaa artistina, en jaksa ymmärtää miksi Ripatti haluaa lokeroida levyn kuuntelijat suomalaisen iskelmämusiikin käyttäjiksi. Ehdottamalla levyä Katri Helenan faneille merkitsee sitä, ettei monikaan suomalaista iskelmää inhoava kuuntelija halua kuunnella tätä levyä. Ja sitä paitsi kuinka hyvin Ripatti on tutustunut kappaleiden lyriikoihin ja niiden merkityksiin? Vaikuttaa jälleen siltä, että miehellä on ennakkoasenne Bollywood-elokuvia ja -musiikkia kohtaan, jolloin arvostelustakin on tullut, anteeksi sanonta, juosten kustu. :(