torstai 28. heinäkuuta 2011

DreamWorksilta Bollywood-musikaali

17:23 - 23.07.2011

DreamWorks Animationsin tuleva Bollywood-vaikutteinen animaatiomusikaali Monkeys of Mumbai on saanut Kevin Liman ohjaajakseen.

Kahden tavanomaisen apinan kautta kerrottu seikkailu kertaa vanhaa intialaista tarinaa miehestä, jonka vaimon demonikuningas kidnappaa. Odottamaton sankaruus odottaa eeppiseen seikkailuun sinkoutuvia apinoita.

Liman aloitti elokuvauransa animaattorina ja hahmosuunnittelijana elokuvissa kuten Oliver ja kumppanit (1988) ja Bernard ja Bianca Australiassa (1990), mutta on sittemmin siirtynyt ohjaajaksi.

Liman aiempia ohjaustöitä ovat muun muassa animaatioelokuva Tarzan (1999) ja satumaailman tosielämän New Yorkiin sekoittava Lumottu (2007).

Apinoille käsikirjoitusta rustaavat Paul Berges ja Gurinder Chadha. Elokuvan musiikista vastaa A.R. Rahman ja laulujen lyriikoista Stephen Schwartz.

DreamWorks Animationsin tunnetuimpia elokuvia ovat Shrek (2001), Madagascar (2005) ja Kung Fu Panda (2008).

Lähde: Dark Horizons

Jutun voi lukea Episodin nettisivuilta.

Sony tekee huikeasta Bollywood-scifistä PS2- ja PS3-pelin

08.07.2011 klo 20.00 | Teksti: Manu Pärssinen

Varsin erikoinen uutinen tämä, mutta ilmeisesti Intian Playstation-markkinat ovat kuumina. Indiantelevision kertoo, että sikäläisestä RA.ONE -elokuvasta tehdään PS2- ja PS3(PSN)-pelit SCE Europen avustuksella. Pelin juoni on esiosa kyseiselle elokuvalle, jossa tapahtuu mm. tällaista:

RA. ONE -elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

Vielä kun Endhiranistakin saataisiin peli.

Endhiran -elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

Löysin uutisen V2 -nettisivuilta.

tiistai 26. heinäkuuta 2011

Ajatuksia Tv-alalla työskentelemisestä

Ajattelin kirjoittaa hieman itsestäni tänne; omasta koulutuksestani ja työhistoriasta. Työskentely Tv-alalla ei ole  helpoimmasta ja vakaammasta päästä. Työsuhteet ovat lähes poikkeuksetta projekteja tai pätkätöitä.

Olen valmistunut 2006 leikkaajaksi Tampereelta, tittelinä Medianomi AMK. Olen aina ollut äärimmäisen kiinnostunut elokuvista ja aloinkin 12-vuotiaana opettelemaan ohjaamista ja editoimista erinäisillä videokursseilla. Olen aina ollut hyvin kunnianhimoinen ja päämäärätietoinen. Tein alta 18-vuotiaana reportaaseja Moon TV:n Hirveä Haloo -ohjelmaan ja erinäisiä omakustanteisia lyhytelokuvia. Eräästä tanssilyhytelokuvastani voitin kunniakirjan. Olen opiskellut ilmaisutaitoa ja näyttelemistä Musiikkiteatterikoulu Mustissa ja Martinlaakson lukion teatteriryhmässä. En ole kaksinen näyttelijä, mutta koulutus on antanut itsevarmuutta esiintymiseen.

Lukion jälkeen kävin Voionmaan Opistossa 7kk kestäneen Elokuva-ja TV-kurssin, jossa opin paljon eri työtehtävistä. Tein mm. apulaisohjaajan, kuvaussihteerin ja äänittäjän töitä erinäisissä projekteissa. Ohjasin tietenkin myös oman elokuvan. Sain elokuvan leikkaamisesta kunniamaininnan. Opiston opetuksentaso oli hyvä ja siellä kannustettiin kokeilemaan ja oppimaan.

Voionmaan Opiston jälkeen pääsin opiskelemaan leikkaamista Tampereen Ammattikorkeakouluun, Taiteen ja Viestinnän osastolle. Valitsin leikkaamisen, koska se vaikutti mielenkiintoisimmalta linjalta. Koulussa olisi ollut mahdollisuus hakea 3.vuotena ohjaajalinjalle, mutta jätin sen väliin. Koin eräiden opettajien taholta kiusaamista ja nöyryyttämistä, enkä usko että minua olisi huolittu ko. linjalle. Kävin kuitenkin suurimman osan ohjaajille suunnatuista avoimista kursseista.
Koulussa opiskelessani koin, ettei opetuksen taso ollut niin hyvä kuin se olisi voinut olla. Leikkaajille ei esimerkiksi opetettu juurikaan analyyttistä leikkaamista; keskityttiin enemmän tekniikkaan. Myöskin kaikenlaisesta taiteellisemmasta kokeilusta sai negatiivista palautetta.

Opintojeni ohessa ohjasin 2 lyhytelokuvaa ja opiskelin Tampereen Yliopistossa mediakulttuurin tutkimusta. Viimeisenä opiskeluvuotena lähdin Intiaan lähes 3 kuukaudeksi. Työskentelin 2 kuukautta Mumbaissa, ensin Production Managerin tittelin alaisuudessa, minkä jälkeen kiertelin elokuvien kuvauksia läpi ja haastattelin tekijöitä tutkintotyötäni varten. Tein tutkintotyöni Bollywood-elokuvien musikaalikohtauksien funktioista. Sain positiivista palautetta tutkintotyöstäni. Sen pohjalta kirjoitinkin Filmihulluun ja Lähikuvaan artikkelit. Olen saanut myös toistuvasti kehuja analyysitaidoistani.

Opintojeni jälkeen olen työskennellyt rekvisiittaharjoittelijana, tallentajana, jäätelönmyyjänä, leikkaajana, myyjänä, leikkausassistenttina, varastomiehenä, toimistoassistenttina, online-leikkaajana ja apulaisohjaajana. Näiden töiden ohessa olen pitänyt muutamia luentoja Bollywood-elokuvasta.

Tv-alalla työskennellessäni olen törmännyt useaan kertaan tilanteeseen, jossa työsuhteen alussa lupaillaan kiinnostavaa työpestiä koulutuksineen. Annetaan kuvaa mahdollisesta vakituisesta työsuhteesta. Teen töitä parhaani mukaan, ja pian huomaan, kuinka taloon palkataan uusia työntekijöitä / talon sisällä siirretään vanhoja työntekijöitä sinne missä työskentelen, ja he vievät koulutukset ja työt nenäni edestä. Lopulta työsuhdettani jatketaan epämääräisellä "töihin tarvittaessa kutsuttava" sopimuksella, mikä ei velvoita työnantajaa antamaan minulle laisinkaan töitä.

Nyt näyttää siltä, että em. kierre on taas vaihteeksi loppusuoralla. On uskomatonta kuinka vaikeaa on löytää pitempiaikaista työtä alalta. Tuntuu, että olen aina oikeassa paikassa väärään aikaan. Viimeisimpänä hankaluutena on ollut tv-kanavien säästökuurit. Ulkomailta ostetut tuotannot eivät työllistä kuin kääntäjän.

Olen pitkään pohtinut haluavani kouluttaa itseäni lisää elokuvan saralla, mutta Suomessa vaihtoehtoja ei juuri ole. Elokuvatutkimusta ei opeteta pääaineena eikä Taikissa ole maisterilinjaa fiktiivisen elokuvan ohjauksesta. Ulkomaille muuttaminen ei tällä hetkellä ole vaihtoehto.

Moni on ehdottanut, josko ottaisin itselleni toiminimen. En näe siinä mitään järkeä, koska silloin olisin työtön ilman tukia. Minusta tuntuu, että olen ollut opintojeni jälkeen enemmän työttömänä kuin töissä. Mikä on  todella turhauttavaa, kun ottaa huomioon kuinka urasuuntautunut olen.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on tehdä eräälle tanssiryhmälle promovideo. Olen myöskin käsikirjoittanut tanssilyhyelokuvan, jota olen tarjoamassa tuotantoyhtiöille. Vaikka kaikki tällaiset pienet projektit ovat mielenkiintoisia, niillä ei kumminkaan elä. Kaipaan vakituista työsuhdetta, säännöllisiä tuloja ja mahdollisuutta toteuttaa itseäni monessa eri työnkuvassa. Ohjaamisen ja leikkaamisen ohella olen kiinnostunut ideoimaan ohjelmien & tunnareiden sisältöjä. Elokuva-arvostelujen kirjoittajana en näe itseäni, syystä etten ole kaksinen kirjoittaja.

Takki alkaa olemaan tyhjä näiden pätkätöiden kanssa. Jotain muutosta olisi pakko saada aikaiseksi. Alan vaihto ei ole kuitenkaan vaihtoehto, koska tähän mennessä kokeilluista vaihtoehtoisista töistä, mikään ei ole tuntunut mielekkäältä. Niissä on lähinnä turhautunut. Olisiko kenelläkään vinkkejä mihin suunnata seuraavaksi?

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Blogin ulkonäkö muuttuu

Kuten varmaan huomaatte, blogin ulkonäkö on muuttunut. Työ on kesken ja vielä on säätämistä värien ja taustakuvan kanssa, mutta loppusuoralla kuitenkin ollaan. Mietin pitkään millaisen taustan haluaisin uudistettuun blogiini ja päädyin lopulta Holi -juhlan väreihin. Bollywood -nimisen blogin kuuluisi olla riemunkirjava. ;)

Tekstien seassa olevat linkit vaihtavat edelleen väriä ja alleviivautuvat, kun kohdistaa osoittimen niihin. Lisänä olen liittänyt Mitä tykkäät -napit sekä jakonapit. Tilastoja seuratessani, blogissani käy kyllä ihmisiä, mutta kommentteja tulee harvakseltaan. Sen vuoksi lisäsin Mitä tykkäät-nappeihin yhdeksi vaihtoehdoksi Luin mutten kommentoinut. :)

Tunnisteita olen muokkaillut hiljakseen auttamaan lukijoita löytämään etsimänsä. Nyt esimerkiksi Bollywood-tanssikursseilla on oma tunnisteensa. Kaikki aiheeseen liittyvä löytyy sieltä. Tapahtumat-tunnisteen alta löytyy mainoksia eri tapahtumista ja Vinkeissä vinkkaan lukijoilleni erilaisista asioista. Uutisia voi lukea Ilmiöistä ja ylipäätänsä tanssiin liittyvää juttua ja videoita voi seurata Tanssi-tunnisteesta. Elokuvasuosituksiin tulee suosituksia ja tarinointia katsotuista elokuvista jne.

Sivuihin olisi tarkoitus kirjoittaa tietoa allekirjoittaneesta ja blogini funktiosta. Suunnittelin lisätä sinne myös pienen Bollywood -tietopaketin. :)

Onko teillä jotain toiveita blogin suhteen? Mistä haluaisitte lukea? Ovatko tunnisteet tarpeeksi selvät?

Jos vielä kirjoittajan saisi käymään läpi Suomen kielioppia, niin blogistahan voisi tulla erinomainen. ;)

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Tunnelmia Bollywood Freak TranzMission Partysta!

Jenny Woossa järjestettiin keväällä Bollywood teema-ilta, Bollywood Freak TranzMission Party, jonne menin ystävien kera. Saavuimme sinne hieman myöhemmin, joten osa tanssiesityksistä oli jo esitetty. Paikalla olivat tanssimassa Bolly Beat Dancers ja Katri "Rani Surya" Prusila.

Moni paikalla olijoista ei ollut pukeutunut teeman mukaisesti. Oletan, että olivat kävelleet ravintolaan sisälle tietämättä teema-illasta. :) Mutta ne, jotka olivat tulleet paikalle varta vasten bilettämään, olivat panostaneet upeasti asuihinsa! :)

Katri "Rani Surya" Prusila













Bolly Beatin tanssijoita













Dj SpaceWitch Pop (oik)










Sweet surrender :)













Porukka intoutui kunnolla tanssimaan!










Let's Bhangra!










Vuokko Sajaniemi ja Rajatiedon Maisteri













Allekirjoittanut keimailemassa :)














Kuten kuvista voi päätellä, tunnelma oli katossa koko illan. Tanssilattia oli täynnä porukkaa tanssimassa Bollywoodin/Tollywoodin ja Kollywoodin tahdissa. Mukana laulettiin ja iloittiin. Toivottavasti ei jää ainoaan kertaan! Tällaisille Bollywood teema-bileille on taatusti kysyntää. Kuitenkin seuraavat bileet voisi yrittää järjestää perjantaina tai lauantaina. Osallistujämääräkin voisi olla tällöin suurempi. Valitettavasti moni Bollywood-tanssipiireissä oleva tuttu, joutui jättämään bileet väliin töiden takia.

Vinkkinä, käsittääkseni Jenny Woossa järjestetään joka torstai erilaisia teemabileitä. Viime viikolla oli "Rich Bitch" ja tällä viikolla "Blood Feast". ;D Tapahtumista saa tiedon mm. Facebookin välityksellä. :)

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Bollywood-elokuviin halutaan länsimaisia tähtiä

Viihde |  21.06.2011 17:01 |  Eeva Rajala

Intialaiset Bollywood-elokuvat ovat saaneet enemmän näkyvyyttä myös maan rajojen ulkopuolella. Bollywood-studiot ovatkin alkaneet rekrytoimaan enemmän länsimaalaisia näyttelijöitä elokuviinsa.

Uutistoimisto AFP kertoo esimerkkinä 30-vuotiaasta amerikkalaisnäyttelijästä Alexx O'Nellistä, joka on saanut runsaasti näyttelijäntöitä muuttaessaan Connecticutista Mumbaihin. O'Nell huomasi saavansa helpommin töitä Intiassa kuin Hollywoodissa.

- Jos olisin intialainen, taistelisin parhaiden kanssa, kaikkien niiden, jotka haluavat filmitähdeksi Intiassa. Minulle olisi käynyt näin Hollywoodissa, olisin taistellut kaikkien amerikkalaisten kanssa, jotka haluavat Hollywood-elokuviin, O'Nell kertoo.

O'Nell ymmärtää, että ainoat roolit hänellä Intiassa oli ulkomaisen henkilö rooleja. Tämä ei kuitenkaan miestä haittaa. Vähemmän ihmisiä taistelee samasta roolista ja loppujen lopuksi asiat tuntuvat lutviutuvan hyvin.

Uutistoimisto AFP kuitenkin kertoo samalla, että parhaat Bollywood-roolit menevät kuitenkin länsimaalaisille naisille

- varsinkin niille, jotka oppivat helposti puhumaan hindiä.

Intialainen ohjaaja Anurag Kashyap on huomannut, että länsimaalaiset näyttelijät tuovat Bollywood-elokuviin enemmän näkökulmaa ja herkkyyttä. Heidän kauttaan asiat nähdään ohjaajan mukaan laaja-alaisemmin.

Lähde: Contactmusic

Bongasin jutun Voicen nettisivuilta.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Pakko kyllä kommentoida viimeistä lausuntoa. Vai että länsimaalaiset näyttelijät tuovat Bollywood-elokuviin herkkyyttä??? XD Yleensä länsimaalaiset miehet ovat esitetty roistoina ja naiset kevytkenkäisinä bimboina. Kadunmiesten käsitys asiasta tuntuu olevan se, että länsimaalaiset naiset tulevat Intiaan harrastamaan seksiä intialaisten miesten kanssa. Näin ainakin eräs taksikuski minulle selitti. Mitä tuohonkin voi vastata? Hih. :D

Ennenvanhaan kaikkea länsimaalaisuutta paheksuttiin kovasti, mutta nykyään asia tuntuu olevan päinvastoin. Kaikki länsimaalaisuuteen liittyvä on ihastuttavaa. Näin ollen elokuvien päähenkilöt pukeutuvat länsimaalaisiin vaatteisiin, elokuvat on sijoitettu Lontooseen, Nykiin tai muuhun ulkomaiseen metropoliin. Myöskin henkilöiden moraalinen käyttäytyminen on länsimaalaistunutta. Lisäksi elokuvien kesto on lyhentynyt vastaamaan länsimaalaisen elokuvan kestoa ja jopa joidenkin elokuvien musiikki on  länsimaalaista!

Tässä hyvä esimerkki musiikin muuttumisesta. Kappale Bhaag DK Bose on tämän hetken hypetetyimmästä elokuvasta Delhi Belly:stä. Videon voi katsoa täältä.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Tunnelmia Bollywood illasta

Ravintola Peräbaarissa Malminkartanossa järjestettiin Bollywood teemainen ilta helmikuussa 2011.  Pakkohan sinne oli mentävä, kun kerran hyvää ohjelmaa järjestetään! Paikalla oli mm. Bolly Beat Dancers esiintymässä.
















Kaikenkaikkiaan kiva iltama. Ruoka oli (kasvisruokaa lukuunottamatta) erinomaista ja sitä oli tarjolla koko illan ajan. Meitä hemmoteltiin myös lukemattomilla tanssiesityksillä. Aluksi lavalle saapui kolmen pojan bhangra ryhmä, joiden esitystä oli suorastaan hengästyttävä katsoa. Rautainen kunto! Heidän jälkeen Bolly Beat Dancers esiintyi lukemattomia kertoja ja illemmalla Rani Surya eli Katri Prusila liittyi heidän joukkoonsa. :) Lisäksi saimme vielä tanssinopetusta. :) Ja kaiken tämän saimme kokea ilmaiseksi, jollei ostanut buffet lippua, mikä maksoi vain 5e!! :)

















Oikeastaan ainoa miinus illassa oli muutama turhan innokas romeo, jotka oli käydä käsiksi tanssilattialla tanssiviin neitokaisiin. Poket olisivat saaneet tehdä paremmin työtänsä, koska heidän tehtävänähän on pitää kuria ja järjestystä yllä. Paikalla oli paljon baarin vakituisia asiakkaita ja aivan liian vähän Bollywoodista kiinnostuneita ihmisiä. Tunsin loistavani kuin joulukuusi kaikkien muiden, normisti pukeutuneiden ihmisten seassa. :P Tanssilattia ammotti myös tyhjyyttään pitkälle iltaan, kunnes itse uskaltauduin tanssimaan. Meitä oli lopulta siellä 5-7 henkeä (ja kaikki muut tuijottivat). :P
















Tässä muutama maistiainen illan tarjonnasta. :)













Bollywood-iltamia järjestetään nykyisellään hyvin harvoin, mikä on valitettavaa. Näin ollen pyrin parhaani mukaan osallistumaan kaikkiin Bollywood-iltamiin, joita pääkaupunkiseudulla järjestetään. :)

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Salwar Kameez, Anarkali ja Sherwani pukuja Intian Basaarissa!
























Näin upeita Salwar Kameez ja Anarkali pukuja löytyi Helsingin Intian Basaarista kun siellä viimeksi kävin. Kieltämättä hieman tyyriitä, mutta upeita. Myös miehille löytyi Sherwani pukuja!

torstai 14. heinäkuuta 2011

Intialaista ohjelmaa tarjolla 16.7.2011

Kulttuuriyhdistys Intia/Cultural Society India järjestää Espoossa

AVOIMET OVET INTIALAISEEN KULTTUURIIN lauantaina 16.7.2011 klo 17-20
OPEN DOORS TO INDIAN CULTURE Saturday 16.7.2011 at 17-20

Haluatko matkustaa kesälomalla Intiaan?
Do you want to travel to India on your summer holiday?

Tervetuloa avoimien ovien päivään tutustumaan intialaiseen kulttuuriin sekä makumaailmaan!
Welcome to the Open Doors to Indian Culture and enjoy the culture and taste of India!


Ohjelmassa / Program:

Tanssiesityksiä / Dance performances
Taidenäyttely / Art Exhibition
Henna-tatuointeja / Henna tattoos
Intialaisen musiikin konsertti / Indian Music
Intialaista ruokaa / Indian Food
Intialainen basaari / Indian Bazaar


Intialaisessa kahvilassa on päivittäin tarjolla chaita ja pikkupurtavaa.
Chai and small snacks are available at the Indian Café

Lisätietoja / Information:
kulttuuriyhdistys.intia@gm​ail.com
Tai puhelimitse / or per phone: 040-4174700 Shama Dikshit / 0400-478718 Jenni Stammeier

Paikka / Location:
Leppävaaran nuorisotila, Veräjäpellonkatu 6c ESPOO. (Veräjäpellon koulun liikuntahallin talo) Kävelymatka Leppävaaran asemalta. Bussi nrot 231 sekä 510B pysähtyvät koulun viereen. Pysäkin nimi on Veräjäpelto (E1015)

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Uusia hankintoja

Elokuvien katsomisen lisäksi, intohimonani on kerätä elokuvia ja elokuvakirjallisuutta. Olin viime viikolla reissussa Pariisissa ja tuttujen ehdotuksestä etsin käsiini Shakespeare and Company -kirjakaupan. Tuttuun tapaan löysin itseni tutkimasta elokuvahyllyä, vaikka ympärillä olisi ollut lukemattomia mielenkiintoisia kaunokirjallisia teoksia. Käsiini osui varsin mielenkiintoinen opus, Jean Cocteaun The Art of Cinema. Sain kirjaan vieläpä kivan muiston, nimittäin kaupan oman leiman. :)

Viime viikolla olin puolestani reissussa Tampereella ja bongasin sieltä (huom! alennusmyynnistä!) 501 elokuvaa jotka on nähtävä edes kerran eläessään. Normaalisti en moisia opuksia kotiini huolisi, mutta kirja vaikutti hyvältä elokuvien esittelyopukselta miehelleni. Hän ei ole nimittäin katsonut juurikaan klassikoita, joten ehkä kirjan avulla saisin hänet katsomaan "kunnon" elokuvia. Voiko noin sanoa? :D Mies tuppaa katsomaan b-luokan leffoja ja voitte kuvitella tuskani noita elokuvia sivusilmällä katsoessani. Tiedän elokuvan alkaessa kuinka se tulee päättymään, näyttelijäntyö on usein roskaa, kuvaus onnetonta jne. Tietysti klassikoissa on se valitettava puoli, että ne ovat hyvin usein suurta draamaa, mikä johtaa traagiseen lopputulokseen. Neorealismi ei tulisi kyseeseenkään kun on kyseessä mieheni elokuvamaku! :D Nykyään hän karttaa monen Oscarin voittaneita elokuvia juuri edellä mainitun syyn takia. Komedia/tahaton komedia uppoaa häneen paremmin.

Olen itse huomannut elokuvamakuni muuttuneen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Arvostan edelleen valtavasti elokuvakriitikkojen ylistämiä klassikoita, mutta olen huomannut että tietyt ohjaajat eivät nappaa, vaikka kuinka upeaa jälkeä tekisivätkin. En ole juurikaan katsonut esimerkiksi Ingmar Bergmanin, Michael Haneken ja Andrei Tarkovskin elokuvia. Myöskin Jean-Luc Godardin älyllinen leikittely vieroksuttaa. Olen todennut kaipaavani elokuvilta edes pientä eskapismia. Jos elokuva on kovin raadollinen tai äärimmäisen realistinen, jätän sen usein katsomatta. Tämän vuoksi esimerkiksi Irreversible ja Lilja 4-ever -elokuvat ovat jääneet katsomatta.

Viimeisimmät elokuvaostokseni olen tehnyt osittain impulsiivisesti, tietämättä elokuvista juurikaan. Tuttavani toi Intiasta minulle No one Killed Jessica ja Robot (Endhiran). Ensimmäistä en ole vielä kerennyt katsoa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja siinä on hyvät näyttelijät. Robotin katsoin tuttavapariskunnan kanssa, eikä kukaan meistä pitänyt siitä. Kammottavan huono elokuva.

Play.comista tilasin Page 3 ja Rang De Basanti! -elokuvat. Ensimmäistä en ole nähnyt koskaan, mutta maineen tunnen. "Kulissien takana" tyylinen tarina. RDB näin Intiassa. Hieno, patrioottinen elokuva nuorista Intiassa tänä päivänä. Plussaa: elokuvan naispäähenkilö on brittiläinen!

Burlesquen kävin katsomassa leffateatterissa ja tykkäsin siitä kovasti. Tarina on vanha, mutta musikaalinumerot on kuvattu todella hienosti. Ilo nähdä että Hollywoodissakin osataan kuvata ja leikata musikaalikohtauksia! Näin ollen hankin elokuvan heti itselleni kun se tuli kauppoihin.

Tampereella olevasta Viiden tähden elokuvadivarista löysin alkuperäisen Lolitan!!!, Wargamesin, Saalistajat, Kuoleman ajojahdin ja Julmat, Vahvat ja Röyhkeät-elokuvat. Kolme viimisintä on Lee Marvinin (näyttelijä) tuotantoa. Kyselin suosituksia hänen elokuvistaan. Saa nähdä ovatko elokuvat mistään kotoisin. Stanley Kubrickin Lolita oli varsinainen löytö. Olen etsinyt elokuvaa vuosia. Se myytiin myös "tiskin alta". Eli suosittelen, jos etsitte jotain tiettyä elokuvaa, kysykää henkilökunnalta. Heillä voi olla tiskin alla "jemmassa" klassikoita! :) Wargamesin hankin miehelleni. Ajattelin että tietokonenörttinä voisi tykätä siitä. ;)

En tiedä milloin kerkeän katsomaan kaikkia elokuviani ja lukemaan kaikkia hankkimiani kirjoja. Mutta silti niitä pitää hamstrata. Teen kyllä aina välillä kierroksen elokuvahyllyyni ja myyn eteenpäin impulsiivisesti hankkimiani elokuvia, joista en välittänyt. Viimeisimmät eteenpäin antamani elokuvat olivat Love Aaj Kal ja Ghajini. LAK oli liian länsimaalainen ja Ghajini ei ollut tarpeeksi synkkä (intialaistettu versio Mementosta).

Mitä te lukijat tykkäätte kerätä kotiinne?

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Assamilainen Bihu-kansantanssiryhmä Dakhayini esiintyy Suomessa!

Assamilainen Bihu-kansantanssiryhmä Dakhayini Sanskritic Gosthi -instituutista Intiasta kiertää Suomessa heinäkuussa 2011.

Tanssiryhmään kuuluu 8 tanssijaa ja 4 muusikkoa. Ryhmän koreografi on arvostettu ja
palkittu Joly Borah Koillis-Intiasta. Hän ei ole tehnyt koreografioita pelkästään tanssiesityksiin vaan myös yli sataan videoesitykseen.

Bihu-kansantanssiryhmän esitys liittyy laajemmin Assamin alueella kolme kertaa vuodessa vietettävään Bohag Bihu -juhlaan. Tässä bihu-esityksessä tytöt ja pojat tanssivat yhdessä ja laulavat lauluja, jotka liittyvät luontoon, sadonkorjuuseen, veljeyteen ja luonnollisesti rakkauteen.

Tanssin säestykseen käytetyt instrumentit ovat dhul-rumpu, pepa-huilu, taal-rumpu,
gogona-suuharppu, sutulisavitorvi ja bambuhuilu. Alun perin bihu-tansseja
esitettiin aukioilla, mutta ajan myötä esitykset ovat siirtyneet esiintymislavoille.

Suomessa nähtävä esitys on jaettu kahteen osaan; goalini-tanssiin
ja moderniin tanssiin. Vain naisille tarkoitettu Goalini tanssi tulee Goalparan alueelta Assamista.
Naiset laulavat hindulaiseen jumalaan Lord Krishnaan liittyviä tekstejä,
joissa Krishna houkuttelee huilunsoitollaan naisia jättämään kotityönsä.

Moderni tanssi perustuu Assamin klassiseen tanssimuotoon satriyaan. Jumallauluissa lauletaan Lord Krishnaan liittyviä kertomuksia ja tanssilla ilmaistaan kertomusten sisältöä intialaisen klassisen tanssiperinteen mukaisesti.

Bihu tanssiryhmä esiintyy:

Tampere 21.7 klo 18.00 Finlaysonin aukio
Turku 22.7 klo 16.00 Pääkirjaston sisäpiha, Linnankatu 2
Turku 23.7 klo 13.00 ja 18.00 Fortuna-kortteli, Läntinen Rantakatu 15
Turku 24.7 klo klo 13.00 ja 18.00 Fortuna-kortteli, Läntinen Rantakatu 15
Helsinki 26.7 klo 12.00 Esplanadin lava
Helsinki 29.7 klo 18.30 Esplanadin lava


Tiedon tapahtumasta olen saanut Suomi-Intia-Seuralta (uutiskirje).
Seuran löydät myös Facebookista.

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Mick Jagger perusti uuden superbändin

Musiikki |  23.05.2011 22:21 |  Samuli Väänänen

Rolling Stones -nokkamies Mick Jagger on perustanut uuden Super Heavy -nimeä kantavan yhtyeen. Superbändiksi tituleeratussa kokoonpanossa on Jaggerin lisäksi mukana muun muassa Eurythmics-mies Dave Stewart. Asiasta kertoo Rolling Stone -lehti.

Super Heavy -yhtyeessä on mukana Mick Jaggerin ja Dave Stewartin lisäksi soul-tähti Joss Stone, reggeae-legenda Bob Marleyn poika Damian Marley, sekä intialainen elokuvasäveltäjä A.R. Rahman.

Rolling Stone -lehden mukaan bändi on työstänyt hiljaisuudessa levyä yli vuoden ajan ja pitkäsoiton olisi tarkoitus nähdä päivänvalo syyskuussa.

- Musiikissa on paljon erilaisia sävyjä. Reggaesta ja balladeista aina perinteiseen intialaisiin urdu-vaikutteisiin saakka, Jagger kommentoi lehdelle.

Lähde: Rolling Stone



Mielenkiintoinen uutinen bongattu täältä.