Blogisti esittäytyy

Olen kolmekymppinen pääkaupunkiseudulla asuva, tv-alalla työskentelevä nainen, joka luennoi Bollywood-elokuvista. Olen ollut lapsesta lähtien intohimoinen elokuvaharrastaja, mikä näkyykin kodissani elokuvien ja elokuvakirjallisuuden määrässä. Harrastan vapaa-ajallani Bollywood-tanssia, valokuvaamista ja tietenkin elokuvien katsomista.

Hindinkielisiin Bollywood-elokuviin ihastuin vuonna 2002 nähtyäni elokuvat Kabhi Khushi Kabhie Gham ja Lagaan - Olipa kerran Intiassa Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla. Olen työskennellyt vuoden vaihteessa 2005 - 2006 kahden kuukauden ajan Mumbaissa, jossa keräsin informaatiota tutkintotyöhöni Bollywood-elokuvista. Kirjoitin tutkintotyöni Tampereen Ammattikorkeakoululle.

Aloitin blogin kirjoittamisen vuonna 2008, kun huomasin ettei mistään oikein saanut informaatiota Intia-/Bollywood -aiheisista tapahtumista. Tarkoitukseni on levittää Bollywoodin ilosanomaa ja informoida lukijoitani tapahtumista ja tanssikursseista ympäri Suomea. Pyrin mahdollisuuksien mukaan osallistumaan näihin tapahtumiin ja jaan yleensä täällä kokemukset videoiden ja valokuvien kera. Vastaan mielelläni lukijoiden kysymyksiin ja toivon että tapahtumien järjestäjät ottaisivat rohkeasti yhteyttä ilmoittaakseen tulevista tapahtumista.

Tavoitteenani on saada intialaiset elokuvat pysyvästi Suomen elokuvateatterilevitykseen ja televisioon. Haaveenani on myös järjestää joskus tulevaisuudessa intialainen elokuvafestivaali. Olen esimerkiksi Bollywood Frost Entertainmentsin kanssa ollut mukana tuomassa Bollywood-elokuvan Don 2 Suomen valkokankaille.

Olen tehnyt myös paljon yhteistyötä Bolly Beat Dance Schoolin kanssa. Ohjasin, kuvasin ja leikkasin heille promovideon vuonna 2011 nimeltä Aaoji. Ohjasin vuonna 2012 Ek Kahani - Love Story -nimisen Bollywood-tanssiteatterinäytelmän yhteistyössä Bolly Beat Dance Schoolin kanssa Kulttuurikeskus Caisaan. Olen kiinnostunut tekemään yhteystyötä myös muiden tanssiryhmien ja koulujen kanssa esimerkiksi promovideoiden merkeissä.

Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen: devika.rani(at)hotmail.com
Pyrin lukemaan sähköpostejani parin viikon välein.


** Ethän kopioi kuviani, videoitani tai tekstejäni ilman lupaani! **