Mistä Bollywood-elokuvia?

Bollywood-elokuvien löytäminen Suomessa vaatii hieman salapoliisin työtä, koska Bollywood-kulttuuri ei ole saanut Suomessa kunnolla jalan sijaa.

Tässä muutamia vinkkejä. Linkit nettikauppoihin ja elokuvafestivaaleille löytää blogini vasemmasta laidasta. Kannattaa tutustua!

Jos kiinnostaa nähdä Bollywood-elokuvia valkokankaalla, kannattaa seurata muutaman elokuvafestivaalin tarjontaa:

* Bollywood-elokuvia on näytetty syksyisin Rakkautta & Anarkiaa - festivaalilla sekä keväisin Season Film Festivalilla (ent. Artisokka).
* Bollywood Frost Entertainments, Fronesis Media ja FinTamil Movies järjestävät pääkaupunkiseudulla yleensä uusien tamilinkielisten elokuvien näytöksiä.

Jos haluat ostaa itsellesi Bollywood-elokuvia:

* Suomessa ei toimi tällä hetkellä yhtään nettikauppaa.
* Ulkomaisista nettikaupoista voin suositella Play.com -verkkokauppaa. Hyvä elokuvavalikoima. Ilmainen kuljetus ja luotettava palvelu.
* Suosittelen myös tutustumaan huuto.net -verkkohuutokauppaan, jossa myydään suht usein Bollywood-elokuvia. Etusivulla olevaan hakuun voi kirjoittaa Bollywood tai Intia,
ja näin pääset tutustumaan kategorian alla oleviin myytäviin tuotteisiin. Koska kyse on huutokaupasta, suosittelen olemaan varovainen. Koskaan ei voi tietää, milloin törmää huijariin.
* Lisäksi kannattaa käydä tutustumassa etnisten kauppojen tuotteisiin. Helsingin Hakaniemessä on useita etnisiä kauppoja, joista voi hyvällä tuurilla löytyä (piraatteja) Bollywood-elokuvia ostettavaksi. Esimerkiksi viime vuosikymmenellä Indian Market kunnostautui elokuvien vuokraamiseen ja myymiseen.

Suomessa on julkaistu vain muutamia intialaisia elokuvia dvd:lle. Näissä elokuvissa on suomenkielinen tekstitys ja niitä löytää yleensä videovuokraamoista, kirjastoista ja tavaratalojen viihdeosastolta.

Tässä listaus Suomessa julkaistuista intialaista elokuvista:
Lagaan - Olipa Kerran Intiassa, The Rising - Legend of Mangal Pandey, Monsoon Wedding, Namesake, Mission Kashmir, Hilpeys ja ennakkoluulo (huom. brittiläinen elokuva), Saawariya, Ennen sateita, Nimeni on Khan.

* Eros now -videopalvelu on suht luotettava ja sen voi tilata Suomeen. Kyseessä on siis Netflixin ja Viaplayn kaltainen palvelu ja maksaa vain 8 dollaria kuussa.

Jos haluat kuunnella intialaista musiikkia:

Jos intialainen musiikki kiinnostaa, suosittelen tutustumaan kirjastojen valikoimiin! Sieltä löytää yleensä hyvät kokoelmat vanhempaa elokuvamusiikkia, valikoima toki vaihtelee paikkakunnittain.

Jos haluat lukea Bollywood-elokuvista:

Bollywood-elokuviin tutustumisessa auttaa Natalia Kisnasen (ent. Laurilan) kirjoittama hieno "Parhaat Bollywood-elokuvat" -kirja. Suosittelen lämpimästi kyseisen opuksen hankintaa. Kirja käy läpi yli 40 elokuvaa ja kertoo samalla pieniä tietoiskuja mm. intialaisesta kulttuurista, tavoista ja uskonnosta.

Kirjastojen lisäksi Akateemisesta kirjakaupasta ja Suomalaisesta kirjakaupasta voi tehdä myös löytöjä.