sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Indian Marketista muutama uusi huomio

Kirjoitin aikaisemmin osioon Mistä löytää Bollywood-elokuvia innostavan tekstin pätkän Indian Marketista. Olen asioinut ko. kaupassa jo useamman vuoden ja saanut aina erinomaista palvelua, kunnes Marketin omistaja vaihtui....

Tässä alla vanha teksti:

Toinen hyvä tapa on käydä itämaisissa kaupoissa pyörähtämässä. Niissä voi olla elokuvien myynti ja vuokrauspalvelu. Hakaniemessä, Helsingissä on useita maustekauppoja, niistä suosikkini on Indian Market aivan Hakaniemen torin kupeessa. Elokuvien laatu ei välttämättä vastaa länsimaisia käsityksiä ja joistakin elokuvista voi puuttua englannin kielinen tekstitys. Kuitenkin erityismainintana on palvelun laatu. Olen saanut vuosien kuluessa erinomaista palvelua. He usein tiedustelevat minkä tyyppisistä elokuvista asiakas pitää ja osaavat ehdottaa sen perusteella elokuvia katsottavaksi. Sadoista elokuvista, ehkäpä 10 vuokraamaani elokuvaa on ollut huonoja. Toinen hieno asia on vuokra-aika, jonka saa itse päättää ja kiinteät hinnat. Esimerkiksi voit vuokrata yhden elokuvan 3 eurolla 1-3 päiväksi. Ei se aina ihan näin mene, mutta periaate tulee selväksi.


Olen käynyt kahdesti tämän vuoden puolella Indian Marketissa asioimassa. Ensimmäisellä kertaa olin hyvin ihmeissäni myyjästä, joka ei näyttänyt tuntevan Bollywood-elokuvia laisinkaan, ja joka muutenkin oli hyvin saamaton. Vietin puolitoista tuntia kaupassa ja lähdin sieltä tyhjin käsin. Heiltä ei silloin löytynyt uutuus-elokuvia, joita olin metsästämässä. Myyjän tietämys Bollywood-elokuvista tuli viimeistään silloin selväksi, kun hän tarjosi Rangeelaa ('95) uutuus elokuvana. :)

Toisella kertaa heiltä löytyi useita uutuus-elokuvia, joita keräsin innokkaasti itselleni vuokrattavaksi. Tällöin keskustelin kaupan uuden omistajan kanssa ja sain selville muutamia huomioita, jotka nostivat niskakarvani pystyyn. Ensinnäkin, edellisen omistajan aikana, asiakkaaksi ilmoittautuessa, piti maksaa ainakin 30 euroa panttia vuokraamisoikeudesta. Kaikki kirjattiin ylös ja kun halusi päättää asiakkuutensa kaupassa, he palauttaisivat panttini. Nyt uusi omistaja kuitenkin kertoi, että vanha omistaja vei kaikki panttimaksut mukanaan, ja että heillä on uusi pantinmaksutapa. Siis mitä?! Kauppa on mulle velkaa 30 euroa eikä kukaan aio sitä koskaan maksaa..? Onkohan tämä laillistakaan? Nykyään he aikovat periä jokaisesta vuokrattavasta dvd-levystä 10 euroa panttia, jonka saa takaisin, kun palauttaa elokuvat. Aika törkeää!

Elokuvien vuokra on edelleen 2,5 euroa ja jos haluaa ostaa itsellensä epämääräisen piraattielokuvan, siitä saa maksaa 10 euroa. Ystävänikin päätyi ostamaan virheellisesti uuden Karz-elokuvan, vaikka hän nimenomaan pyysi vanhaa, Rishi Kapoorin tähdittämää, versiota.

En pysty enää suosittelemaan kenellekään ko. kaupan käyttämistä ainakaan elokuvien vuokraus/osto paikkana. :(

7 kommenttia:

UFOPOLI kirjoitti...

Se Karz olikin melkoinen elämys :D

Reetta kirjoitti...

Joo, kuulemma aikamoinen pläjäys. ;D

Tiia kirjoitti...

Harmi, ehdin jo edellisen kirjoituksesi perusteella unelmoida vuokraavani tuolta seuraavalla helsinkivisiitilläni :/
Miulla ois sulle muuten yksi kysymys, kun vaikutat niin asiantuntevalta bollywoodtietäjältä :) Eli, olen tilaamassa piakkoin bollywoodleffaa, mutta en osaa päättää parin vaihtoehdon väliltä, jotka kumpikin kovasti kiehtovat: Devdas vai Veer-Zaara?! Haluaisin nähdä lumoavaa tanssia ja hienoa draaman kaarta + kuulla tietenkin upeaa intialaista musiikkia. Oisko jotain perusteluja, kumpaa suosittelisit enemmän? :)

Reetta kirjoitti...

Hei Tiia!

Molemmat elokuvat ovat ehdottomasti ostamisen arvoisia. Hienoja, mieleenpainuvia, laadukkaita elokuvia.

Veer-Zaara on kertomus intialaisen miehen ja pakistanilaisen naisen kohtaamisesta, rakastumisesta ja erosta.. ja enpäs kerro enempää. ;) Elokuvassa on vain yksi selkeä tanssikohtaus (Lodi). Kappaleet ovat kauniita.

Devdas on hyvin mahtipontinen pukudraama, jossa on hyvin mahtipontisia (ja niin ihania) kappaleita. Elokuva kertoo traagisen rakkaustarinan lapsuudesta asti toisiaan rakastaneista (eri kastisista) naapureista.

Veer-Zaara on enemmän realistinen (niin realistinen kuin Bolly-leffat yleensä ovat) kun taas Devdas on enemmän "varoittava" satu.

Suositteleisin ehkä toiveitasi mukaellen Devdasia. Aishwarya ja Madhuri ovat upeita tanssijoita, joiden työtä on mahtavaa seurata. Shahrukh ei tässä elokuvassa pääse juurikaan tanssimaan.

Tiia kirjoitti...

Kiitos vinkistä, taidan kallistua Devdasin puolelle...

Reetta kirjoitti...

Toivottavasti pidät elokuvasta! :)

Kirjuri kirjoitti...

Devdas on toisaalta hyvin surullinen ja jos ei intialaista kulttuuria kovin paljon tunne, vaikeasti aukeneva. Veer-Zaara lumoaa ehkä aloittelijan varmemmin muutoinkin kuin visuaalisesti, Devdashan on näyttävyydessään kuin visuaalisuuden jumalan ruumiillistuma :)