tiistai 2. kesäkuuta 2009

Bollywood pippalot

Olin viime lauantaina Bollywood pippaloissa. Sain kutsun sinne Natalialta, joka oli puolestaan saanut kutsun ystävältään.

Luonnollisesti pippaloihin täytyi pukeutua teeman mukaisesti. Eihän länsimaalaisissa vaatteissa sinne voinut mennä. :) Onneksi kaapistani löytyi juuri sopiva asuste. ;)

Minä Salwar Kameez -asussani. :)

Pippalot alkoivat klo 19.00. Sisäänpääsy maksoi 11e ja se kattoi ruokailun, tanssiopetusta ym hauskaa.

Ilahduin kovasti paikan koristelusta ja vaatetarjonnasta, nimittäin kaikilla juhlijoilla oli mahdollisuus pukeutua intialaisittain. Pukuhuoneissa (naisille ja miehille eri huoneet) oli erilaisia juhlavia vaatteita ja koruja, joita sai lainata iltaa varten! Oli myös mahdollisuus ostaa niitä. :)

Kiva idea ripustaa sari-kankaita. :)


Maija ja Vishal

Tanssiopetusta saimme puolestaan ihastuttavalta Shama Dikshitiltä. Alkuun hän tanssi meille Aaja Nachlen, jonka jälkeen saimme opeteltavaksi Dandiya Raas -tanssia! Voihan video se oli ihanaa! Olen elokuvia katsellessa haaveillut joskus pääseväni tanssimaan tätä tanssia ja nyt siihen tuli mahdollisuus! Dandiya Raas on vanha seuratanssi, jossa naiset ja miehet tanssivat piirissä keppejä yhteen lyöden.

Shama Dikshit

(Tiedoksi kaikille, että hän opettaa Helsingin Kisahallissa Bollywoodia tiistaisin klo 18-19, hintaan 5 euroa.)

Hieman pimeä video Aaja Nachle -tanssiesityksestä.

Tässä pätkä elokuvasta Hilpeys ja ennakkoluulo, jossa tätä tanssia pääsee näkemään:



Ruoaksi meille tarjottiin epämääräistä ja mautonta linssimuhennosta, johon oli sekoitettu perunoita ja porkkanoita. Tulinen kastike oli mauttomampaa kuin muhennos ja riisit kovia. Mutta saipahan nälän hetkeksi pois. Jälkiruoaksi oli mannasta tehtyä mansikkahalvaa. Chaita en päässyt juomaan, koska se oli laktoosillista.

Dj soitti läpi illan samaa levyä, kunnes pyysimme häntä vaihtamaan 70-luvun Bollywood funkin hieman tuoreempaan musiikkiin. ;) Loppuillan kuuntelimmekin sitten Bhangraa (eikä edes Bolly-Bhangraa!). LOL!

Tilaisuudessa pyöritettiin vanhoja musikaalikohtauksia valkokankaalla. Valitettavasti kohtaukset esitettiin mykkinä, koska ihana DJ:mme soitti musiikkia samassa tilassa.. Mutta hieno idea!!



Muita ohjelmanumeroita oli Baghban -elokuvanäytös (upea elokuva!) ja tanssinopettajamme musiikkiesitys (mantroja).



Kaikenkaikkiaan hienosti järjestetyt pippalot, joista jäi hyvä mieli! Lisää tällaista! :D

Minä ja Natalia

9 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Ihana tapahtumakuvaus! :-D Hyvä kun et hymistellyt niin kuin minä tein vaan kerroit kaiken.

Tiia kirjoitti...

Tiedätkö, pidetäänkö tuota bollywoodtuntia Kisahallissa tiistaina 30.6? Olen silloin lomalla Helsingissä, ja olisin kiinnostunut osallistumaan :

Reetta kirjoitti...

Kysäisen ensi viikolla kun olen menossa sinne! Olin tänään ensimmäistä kertaa ja siellä harjoiteltiin täyttä päätä Madhuri Dixitin Aaja Nachlea. Ryhmä on harjoitellut tätä koreografiaa pitkään, joten itsellenikin oli hieman haastavaa hypätä mukaan näin kesken kaiken. Mutta silti, se oli valloittavaa! Ja opettaja on ihastuttava! :D

Tiia kirjoitti...

Ok, kiva jos viitsit kysäistä :) Toivottavasti omat taitoni riittävät, olen tanssahdellut bollywoodia vasta tammikuusta lähtien :/ Mutta muista tanssilajeista miulla on pidempi kokemus...

Reetta kirjoitti...

Tiia,

töissä on ollut niin kova kiirus etten kerennyt viime viikolla tunnille tanssahtelemaan. Jos vain kerkeän, menen huomenna, mutta pelkään etten ehdi silloinkaan. :(

Uskoisin, että tunnit pidetään myös 30.6. Mutta en voi varmana sanoa!

Tiia kirjoitti...

Ok, vaikket ehtisikään tarkistaa asiaa. Yövyn Töölössä noilla kulmilla, joten jos tuntia ei olisikaan, ei hukkareissu ole mikään katastrofiharmitus :D

Reetta kirjoitti...

Hienoa!! Toivottavasti tunti pidetään ja pääset nauttimaan tanssin lumosta! :D

Mä en päässyt viime viikolla ja jännään kerkeänkö huomenna.. :)

Tiia kirjoitti...

Tunti jäi sittenkin vain haaveeksi :( Pääsin Kisahallille ajoissa, mutta hallin infopisteessä ei tiedetty mitään koko tunnista, eikä etsintäharhailuni hallissa tuottanut tulosta. Mahtoikohan tunti jäädä sitten kokonaan pitämättä vai etsinköhän väärästä osasta hallia...

Reetta kirjoitti...

No voihan harmi!!

Tunti on yleensä pidetty aivan takaosassa, opettajan tunnistaa helposti. En tiedä pidettiinkö tuntia, koska jouduin jättämään taas väliin työkiireiden takia!