sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Dance - ohjelman Bollywood-tanssi täyttä roskaa

Argh. Katsoin tänään paljon hypetettyä Dance -ohjelmaa. Iloitsin ja odotin mielenkiinnolla millaisen Bollywood koreografian he ovat siihen saaneet aikaiseksi. Voitte kuvitella kuinka järkyttynyt olin. Aivan kamalaa roskaa. Tanssissa ei ole tietoakaan Bollywood-tanssista! Siinä on pari pään heilutusta, useampi Namaste -poseeraus ja Dhoom Tanan koresta poimittu liike. Siinäpä se. Lisäksi ei olla osattu erotella miesten ja naisten Bollywood-tanssiliikkeitä erikseen. Kuvitelkaapa Akshey Khanna tekemässä piruetteja ja gasellin hyppyjä! Juu ei. En ymmärrä miksi koreografiaan on sekoitettu elementtejä baletista.

Ja asusteet... Mitä ihmettä tanssijat ovat ajatelleet noihin rääsyihin pukeutuessaan? Intialainen pukeutuminen ei ole mitään karnevaalia. Vaikka vaatteet ovatkin värikkäitä, niin ne ovat tyylikkäitä, mitä ei voi sanoa ohjelman tanssijoista. Sitäpaitsi, jällen kerran ihmettelen, miksi miehellä on dupatta eli huivi? Jos miehen on tarkoitus esittää hijiraa ( eli kastroitua naistenvaatteisiin pukeutuvaa miestä), niin hienoa, olette onnistuneet erinomaisesti puvustuksessa! :P

Tässä esimerkkejä intialaisesta pukeutumisesta:

Salwar Kameez puku

Anarkali puku

Tässä Aishwaryalla on Lehenga Choli ja Hrithikillä puolestaan rajasthanilainen (?) juhlapuku

Aishwaryalla on kuvassa sari ja Abhishekillä puolestaan koristeltu kurta yhdessä valkoisten pajama housujen kera.

Tässä Aamirilla on perinteinen intialainen miesten puku. Ihana!

En jaksa ymmärtää miksi koreografi kehui tehneensä lukuisia Bollywood-tanssiesityksiä aiemmin. Hän ei selvästikään tiedä mitään Bollywood-tanssista! Itse olen tanssinut yli 3 vuotta ja käynyt Mumbaissa paikan päällä katsomassa musikaalikohtausten kuvauksia. Tiedän siis mistä puhun, kun näin argumentoin! Myöskään tuomarit eivät näytä tietävän mitään Bollywood-tanssista. Jälleen kerran suomalaisiin näyttäisi uppoavan kaikki vähänkin Bollywoodiin viittaava.

Täältä voitte katsoa kammottavan esityksen.


Poimin youtubesta pari verrokkipätkää, joihin voitte verrata ylläolevaa esitystä. Nämä ovat So You Think You Can Dance ohjelmasta.

Tämä esitys on mielestäni keskinkertainen. Ihan mainio. Ja kivat asusteet. :)


Tässä puolestaan kerrassaan hieno koreografia. Siinä on käytetty upeasti Bharatanatyamia, Kathakia ja Bollywood - tanssiliikkeitä. Miinusta tulee vaatteista.

5 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Niin, kuvat on kopioitu mahtavasta osoitteesta:

http://www.zeenatstyle.com/

Stello kirjoitti...

Tulin oikeasti vihaiseksi tuosta tanssiesityksesta, ja oli pakko jattaa sinne myos kommentti..

Lahinna iljettaa se vaaran termin kaytto! Ainoa asia koko jutussa, mika liittyi Bollywoodiin, oli musiikki. Tanssi asuineen oli lahinna jotain lansimaista parodiasillisalaattia, mihin oli otettu vaikutteita Tuhannen ja yhden yon tarinoista tms.

Reetta kirjoitti...

Hei Stello!

Olen täysin samaa mieltä kanssasi!

Mä laitoin sinne myös palautetta.

Tämäkään koreografia ei poista ihmisten vääriä mielikuvia Bollywood-tanssista, vaan pikemminkin syventää niitä. ja mikä se Aladdinin taikamatto -juttu oli? :D Tuhannen ja yhden yön tarinat taitavat kyllä sijoittua Arabiaan eikä Intiaan.. (Ja eikö Aladdinilla ollut lamppu? Mistä tuo matto viittaus tuli?)

Paula kirjoitti...

Todella oudot vaatteet, ja mätkitty tohon vaan erilaisia tanssiliikkeitä musaa mukailemaan. Ei tehny minkäänlaista vaikutusta.

Reetta kirjoitti...

Paula, niinpä!