torstai 16. kesäkuuta 2011

Bollywoodia telkusta tänään!

Kaikki television äärellä tänään! Tarjolla on harvinaista herkkua, nimittäin Bollywood-elokuvaa. Elokuva on näytetty ainakin kerran aikaisemmin Suomen telkussa, mutta hyvät elokuvathan ovat siitä loistavia, että niitä voi katsoa yhä uudelleen. ;)

Kino: Balladi Mangal Pandeysta (K15)
 
(The Rising, Intia 2005) Bollywood-versio sepoy-kapinasta 1857. Mangal Pandey on brittiläisen Itä-Intian kauppaseuran sotilas, joka nousee kapinaan kovakouraista hallintoa vastaan. O: Ketan Mehta.

YLE Teema To 16.06.2011 klo 21.50Perinteisestä Bollywood-elokuvasta Mangal Pandey eroaa hieman realistisemmalla (tosin edelleen pateettisella) tarinankerronnalla. Elokuvassa on väkivaltaisia kohtauksia, onhan kyse sotaelokuvasta. Mutta jotta elokuvaa voidaan kutsua Bollywood-elokuvaksi, on siinä myös upeita musikaalikohtauksia. Itsessään elokuvan musiikki on erittäin hyvä, suosittelen kuuntelemaan! Säveltäjä maestro A.R. Rahman on tehnyt jälleen hienoa jälkeä.

Elokuvan pääosassa on Aamir Khan, jota pidetään yhtenä parhaimmista näyttelijöistä hindielokuvateollisuudessa. Poikkeuksena muihin näyttelijöihin, Aamir keskittyy yhteen elokuvaan kerrallaan ja yleensä se tietää laatua, ainakin Aamirin tapauksessa.

Muissa rooleissa ovat oma lempparini Rani Mukherjee, brittiläinen Toby Stephens, Ameesha Patel ja Kirron Kher. Kertojana kuulemme Om Puria.

Ei kommentteja: