lauantai 8. lokakuuta 2011

Suomi-Intia Seuran Diwali juhla

Please Welcome to celebrate Deepawali 2011 - Tervetuloa viettämään Diwalia
23.10.2011 klo: 15:30 - 20:00


 Versatile programme - Monipuolinen ohjelma

Vegetarian dinner - kasvisillallinen

Tickets - Liput:
Adults/Aikuiset: 15€
Children/Lapset (5-11) 8€
Registration before 20th of October required by email to info@suomiintiaseura.fi
Pakollinen ilmoittautuminen viimeistään 20.10 osoitteeseen: info@suomiintiaseura.fi

Ohjelmassa mm. Lasten kulttuuriesityksiä, musiikkileikkejä, lasten naamiaispukukilpailu (2-5v.), klassista tanssia, Bolly Beat Dancers, illallinen.

Program is including performances by children, music plays, costume contest for children (age 2 to 5), classical dancing, Bolly Beat Dancers, dinner.

Miten pääsee paikalle
Juna:
Hiekkaharjun rautatieasemalta on 5–10 minuutin kävelymatka
(Urheilutie > Kauratie). Asemalla pysähtyvät K-junat.
Tikkurilan rautatieasemalla pysähtyvät lähes kaikki junat, ja Jokiniementietä pitkin koululle on 10–15 minuutin kävelymatka. Junien aikataulut löytyvät VR:n sivulta.

Bussi:
Lähimmät bussipysäkit ovat Valkoisenlähteentien ja Jokiniementien risteyksessä, joilla pysähtyy bussi 62 (liikennöi väliä Tikkurilan asema–Mellunmäki).
Bussit 70 (Tikkurilan asema–Mikkola) ja 60 (Jokiniemi–Veromies) pysähtyvät Urheilutiellä.

Auto:
Kehä III:lta Tikkurilan liittymästä Tikkuritietä pitkin > Kielotie > Tikkurilantie > Jokiniementie.
Kehä III:lta Jokiniemen liittymästä Heidehofintietä pitkin > Jokiniementie.
Pysäköintipaikalle (koulun taakse) voi ajaa Jokiniementien liittymästä koulun pääoven editse kulkevaa väylää.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lisäys 9.10.2011

Näin sanoo Wikipedia Diwalista:

Diwali eli deepavali on hindujen tärkeä vuotuinen juhla, jota viettävät myös sikhit ja jainalaiset. Diwalin suora käännös tarkoittaa valon tai lamppujen juhlaa, ja se symboloi hyvyyden voittoa pahuudesta. Diwalin kunniaksi sytytetään lamppuja ja järjestetään ilotulituksia. Nimeä diwali käytetään Pohjois-Intiassa, Nepalissa , kun taas deepavali-nimi on käytössä Intian eteläisemmissä osissa.

Diwalia vietetään Ashwayua-kuukauden lopussa, joka sattuu yleensä loka-marraskuun vaihteeseen. Juhla kestää viisi päivää. Monille hinduille se on uuden vuoden alkamisjuhla. Se on myös sikheille tärkeä juhla, Kultaisen temppelin perustamisen vuosipäivä. Intiassa Diwalia vietetään kansallisena juhlapäivänä uskonnosta riippumatta.

Erityisesti Länsi-Bengalissa diwalia juhlitaan suuren jumalattaren, Devin voittona pahuudesta, erityisesti sotaisan neitojumalatar Durgan hahmossa. Yhdeksän yön (Navaratri) ajan jumalatarta palvotaan hänen monissa muodoissaan. Kolmena ensimmäisenä päivänä palvotaan viisauden ja oppimisen jumalatar Sarasvatia, jolloin kukaan talossa ei saa tehdä työtä eikä opiskella, koska opiskelun ja työn välineet lasketaan Sarasvatin alttarille lepäämään jumalattaren siunattaviksi. Kolmena seuraavana päivänä juhlistetaan Lakshmia, vaurauden, onnen, elinvoiman ja hyvinvoinnin jumalatarta, ja pyydetään tältä hyvää onnea tulevaksi vuodeksi. Viimeisten kolmen päivän ajan kunnioitetaan Kalia, jotta tämä raivaisi esteet tieltään ja poistaisi hengellisen että maallisen pimeyden.

Toisten myyttien mukaan diwalia juhlitaan Raman Sri Lankalla kukistamien demonien voiton kunniaksi.

Diwali on virallinen vapaapäivä seuraavissa maissa ,Intiassa, Nepalissa, Sri Lankassa, Myanmarissa, Mauritiuksella, Guyanassa, Trinidad ja Tobagossa, Surinamessa, Malesiassa, Singaporessa ja Fidžisaarilla.

2 kommenttia:

Anton von Monroe kirjoitti...

Pitäisiköhän tulla? Ummikkona tietty kysyn: mikä on Diwali?

Reetta kirjoitti...

Moip, kiitos että huomautit infon puuttuvan. Sitä ei aina muista lisätä juttuihin.

Samana päivänä on 2 Diwali juhlaa. Suomi-Intia seura järjestää toisen ja Kulttuuriyhdistys Intia puolestaan toisen juhlan. Itse vielä harkitsen kovasti kumpaan olen menossa. Mennäänkö yhdessä? :)