tiistai 10. kesäkuuta 2014

Bollywood ja kathak -tanssia Kuopio Tanssii ja Soi festivaalilla

Nyt kaikkien katse kohti Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia, joka pidetään 12-18.6.2014! Festivaalilla on mahdollisuus osallistua bollywood ja kathak -tanssikursseille, joita vetää Hanna Mannila. Opetuspaikkana toimii PalatsiStudiot (Haapaniemenkatu 34).

BOLLYWOOD

Opettaja Hanna Mannila
12.-15.6.2014 PalatsiStudiot
klo 15.15-16.15
Hinta 60,00€

Bollywood on Intian hindinkielisistä elokuvista tuttua tanssia, jossa monet vanhat ja uudemmatkin perinteet ja tyylit yhdistyvät tunnepitoiseksi, värikkääksi kokonaisuudeksi. Lajin liikekieli sekoittaa ikivanhoja intialaisia klassisia- ja kansantansseja kotimaansa ulkopuolisiin lainoihin hiphopista itämaiseen tanssiin. Tanssiin kuuluu vahvasti teatraalisuus ja toisinaan myös leikittely ja huumori.

KATHAK

Opettaja Hanna Mannila
12.-15.6.2014 PalatsiStudiot
klo 13.30-15.00
Hinta 70,00€

Kathak on klassista intialaista tanssia Pohjois-Intian hoveista ja temppeleistä. Kathak on kuuluisa eleganteista käsiliikkeistä, tunteellisesta ilmaisusta, nopeista pirueteista ja jalkojen rytmisarjoista nilkkakulkusineen. Tanssin kertovissa osioissa tulkitaan miimillisen tanssin avulla lauluja, jotka liittyvät rakkauteen, vuodenaikoihin ja hindulaisiin tarinoihin. Bollywood-tanssi on saanut paljon vaikutteita kathakista.


HANNA MANNILA

Hanna aloitti tanssiopinnot lapsena baletilla ja jazzilla, mutta viimeiset 15 vuotta hän on keskittynyt intialaisiin tansseihin. Intialaisessa klassisessa kathak-tanssissa Hannaa viehättää sen vaativa tekniikka ja tanssiin liittyvät tarinat, bollywoodissa taas mukaansa tempaava positiivisuus ja rentous. Hanna toimi vuosina 2003-2011 Lontoossa tanssitaiteilijana opettaen kathakia ja bollywoodia ja esiintyen eri tanssiryhmien mukana lähinnä Euroopassa ja Intiassa. Englannissa hän valmistui myös jooga- ja Just Jhoom! (bollywood-fitness) -ohjaajaksi. Nykyään Hanna opettaa Helsingissä kathakia, bollywoodia ja joogaa. Hänellä on myös filosofian maisterin tutkinto Etelä-Aasian tutkimuksesta.

Ei kommentteja: