perjantai 6. helmikuuta 2015

Slam show Lontoossa

Vuosien haave on toteutunut. Pääsin vihdoin katsomaan live bollywood showta! Mikä fiilis!

Olin lokakuun alussa Lontoossa katsomassa Slam + the touria. Kyseessä oli ison luokan show, jossa Happy New Year -elokuvan näyttelijät ja ohjaaja yhdessä muutaman vierasesiintyjän kanssa viihdyttivät yleisöä koko rahan edestä. Niille joille bollywood konsertit ovat vieras ilmiö,  kyseessä on siis vaudeville -tyyppinen show, jossa tunnetut näyttelijät näyttelevät ja vitsailevat, laulavat ja tanssivat tunnettujen bollywood hittien tahdissa.

Slamin esiintyjinä olivat Shahrukh Khan, Deepika Padukone, Abhishek Bachchan, Boman Irani, Sonu Sood, Vivaan Shah, ohjaaja-koreografi Farah Khan, Item lady Malaika Arora, laulajatar Kanika Kapoor, Britain's Got Talent -ohjelman Suleman Mirza ja Madhu Singh sekä kirsikkana kakun päällä Madhuri Dixit!


Omat odotukseni konsertin suhteen olivat sekavat. Toisaalta tärräsin ja toisaalta epäilin etten tulisi viihtymään siellä. Mietin kuinka paljon ymmärtäisin, oma hindinkieleni kun on nykyisin aika ruosteessa. Mietin kuinka paljon patsastelua show sisältäisi ja osaavatko näyttelijät yhtään ottaa yleisöä haltuun? Pelkoni oli täysin turha.

Ihan ensimmäiseksi pitää mainita että esiintyjien keskinäinen kemia toimi loistavasti! Oli nautinnollista seurata heidän sanailuaan lavalla. Näyttelijät puhuivat sekaisin englantia ja hindiä, mikä helpotti paljon shown seuraamista. Mutta pakko sanoa, että olin todella yllättynyt kuinka hyvin vielä ymmärsin hindiä ja ylipäätänsä pysyin mukana kaikissa vitseissä/leffaviittauksissa.

Konsertin suurimpia yllättäjiä oli Abhishek Bachchan. Olin ällistynyt hänen lavakarismasta ja luontevasta esiintymisestä. Mies todella hallitsee live-esiintymisen.

I'm tired of Dhoom Machale, let's dance Maa Da Ladla!
Let's take a selfie
Ja Farah Khan ja Boman Irani.. Nauroin vedet silmissä heidän sanailuilleen. Kantavana vitsinä oli se, että Boman Irani haluaa syrjäyttää Sharukhin ja olla itse sankari.

Boman - I want to be a hero!
Farah - What the hell is happening here?


Konsertin parhaimpiin hetkiin kuului luonnollisesti Madhurin kaikki esiintymiset sekä jokainen hetki kun Shahrukh oli lavalla.
Moni on ehtinyt tässä kysyä millainen Shahrukh oli livenä. Hän on ihana. Luonteva esiintyjä, hauska. Tietää omat maneerinsa ja osaa nauraa niille. Tanssijana hän antoi 100% panoksensa.

The signature pose with a mic.
Gorgeous Madhuri talking to the audience.

Happy New Yearin miesnäyttelijät kokoontuivat lavalle laulamaan ja vitsailemaan. Tilanne päättyi Lungi Dancen esittämiseen, johon yhtyivät Deepika, Madhuri ja Malaika.

The boy band.
Gifts for the audience.
Shown heikompana lenkkinä oli Deepika, jonka jännityksen pystyi aistimaan yleisöön saakka. Tämä oli Deepikan ensimmäinen kiertue ja sen valitettavasti kyllä näki. Olen tottunut siihen että Deepika näyttelee elokuvissaan vahvoja naisia ja olin siten hyvin yllättynyt kuinka arka hän oli livenä.

Beautiful and shy Deepika.
Malaika Arora oli aivan ihana vetäessään Chaiyya Chaiyyaa ja Munni Badnaam Huita. Vaati itsekuria etten olisi hypännyt ylös penkistäni ja alkanut jorata mukana. Suloisimpia hetkiä konsertissa oli, kun Malaika huomasi yleisön joukossa lapsen ja kommentoi kuinka kaunis tämä onkaan ("Oh, you are so adorable"). Se tuli niin spontaanisti kaiken harjoitellun puheen lomassa.

Sonu Soodin tehtävä showssa oli esitellä mahdollisimman paljon rintalihaksiaan. Vivaan Shah jäi hieman muiden varjoon, mutta pisteet hänelle shown aloittamisesta. :)

Jos jotain negatiivista pitäisi konsertista sanoa, niin miksaus ei ollut kohdillaan. Bassot olivat täysillä ja muutenkin volyymi oli aivan liian kovalla. Onneksi otin mukaani korvatulpat! Toinen harmillinen asia oli oheismyynnin puuttuminen. Olin varautunut siihen, että paikan päällä myytäisiin erilaista HNY leffan sälää, mutta ei! Mikä pettymys!

Konsertti alkoi myöhässä ja tällä kertaa syynä ei ollut esiintyjät vaan yleisö. Konsertin oli tarkoitus alkaa kello 19:00, mutta tosiasiassa se alkoi varmaan tuntia myöhemmin. Yleisöä lappasi sisään vielä siinäkin vaiheessa kun Shahrukh oli jo ilmassa ja hän ei todellakaan ollut shown ensimmäinen esiintyjä! Vaikutti siltä että moni oli tullut paikan päälle näyttäytymään, ei niinkään nauttimaan itse esityksestä.

Esityksen jälkeen siirryimme ystävättäreni kanssa ulos odottamaan tähtien poistumista O2:sta. Lisäksemme paikalla oli kuusi muuta fania, jotka toivoivat näkevänsä Shahrukhin. Olin itse skeptinen sen suhteen tulisivatko näyttelijät kirjoittamaan nimmareita ja poseeraamaan kanssamme, olihan konserttiin myyty tonnin (?) vip-paketteja, joihin kuului edellä mainitut "lisäpalvelut". Kahden tunnin ja vartin jälkeen saimme nähdä kuinka liuta mustia autoja ajoi lujaa ohitsemme. Aika tylyä. Ainoastaan Vivaan Shah laski ikkunaansa alas auton hidastaessa, mutta itselleni tuli oikosulku enkä muistanut miehen nimeä ja näin ollen tilanne meni valitettavasti ohitse. Muut ympärilläni eivät olleet nähneet tilannetta, he kun keskittyivät niin kovasti bongaamaan Shahrukhia.

Otin konsertissa paljon videoita, mutta vaikuttaa siltä että niiden äänet on käyttökelvottomia. Harmillista. Tässä kuitenkin youtubesta bongattu mainio kooste illan tanssiesityksistä:

https://www.youtube.com/watch?v=Gl2yy0D_lig


Ei kommentteja: