tiistai 19. toukokuuta 2009

Reklamaatio

Jaa-a, mitäköhän tässä pitäisi tehdä? Otin yhteyttä Kuluttajaneuvontaan Indian Marketin takia ja siellä käskettiin laittaa reklamaatiota ko. yritykselle. Jos yritys ei ole toiminimen takana, mun pitäisi saada pantti rahat takaisin. Mutta tällä hetkellä yrityksestä ei löydy minkäänlaisia tietoja esim. YTJ:n rekisterissä. Jee jee.. Haluanko alkaa tappelemaan 30 euron takia? Ja mitä jos haluan vuokrata jatkossa elokuvia sieltä? Tuskin.. mutta mitä jos. Leimaudun hankalaksi asiakkaaksi samantein.

Tämän sivuston mukaan Indian Market on kommandiittiyhtiö.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Parasta olisi lopettaa asian penkomista tämän enempää. Minäkin lopetin asioimista ko. liikkeessä sen jälkeen kun liikkeen omistaja vaihtui noin vuosi sitten. Huomasin, ettei sieltä saanut enää hyvä palvelua, eikä ollut tiskillä uusimpia Bolly-leffojakaan. Edellinen omistaja oli mukava ja asiantunteva mies, joka ei ollutkaan Intiasta kotoisin, vaan Bangladeshista. Tässä mielessä liikkeen nimi on harhaanjohtava.

Kyllä, aitoja Bollywood- elokuvien DVDt saa Suomesta. Tiedät kyllä mistä? Mielestäni tämä suomalainen "Kauppahuone" voisi myydä huomattavasti enemmän näitä alkuperäisiä DVD-levyjä, jos vain hinta olisi kohtuullinen. Tällä hetkellä hintataso on niin korkea, että se karkottaa potentiaalisia ostajia. Varsinkin nyt kun talouslaman aikana raha on tiukalla ja ihmiset säästävät esim. harrastusmenoista.

Reetta kirjoitti...

Kyllä mä ajattelin sen reklamaation heille kuitenkin lähettää. Kyllähän Suomessa pitää Suomen lakien mukaisesti harrastaa liiketoimintaa..

Edellisen Indian Marketin omistaja myi mulle ensimmäisen Bolly-leffan 30e hintaan ja se osoittautui piraatiksi.. Tajusin vasta paljon myöhemmin että elokuva ei ole "aito". (Ja normaalistihan he myivät kolmasosalla tästä hinnasta näitä piraatteja).

"Kauppahuoneella" on mukavasti Bolly-leffoja tarjolla, mutta todellakin hinnat ovat aika päätä huimaavia. Itse olen ostanut Play.comista, kun sieltä löytyy välistä mukavia tarjouksia.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Edellinen omistaja ja koko perhe - vaimo mukaan lukien- olivat hoitamassa bisnestä. Kyllä, siellä oli myös niitä piraatti-levyjä tarjolla. Minäkin erehdyin ostamaan niitä alussa kalliisti. Kun mies huomasi, että olin vaativa asiakas, hän ei enää tarjonnut niitä piraatteja minulle. Hänellä oli ihan fantastinen kokoelma sekä Bollywoodin että myös Lollywoodin( Pakistanilaisia)leffoja. Sieltä bongasin myös eräitä hyvin vanhoja klassikoita 40- ja 50- luvuilta! Hänellä oli valtavasti VHS- kasetteja vanhoista elokuvista, joita olen onnistunut siirtämään DVD- formaattiin.
On sääli, että hän joutui lähtemään pois sieltä syistä, joita voin vain arvailla...

Joku oli tehnyt valituksen, ettei kaupan tavaroissa ole lainmukainen hintalappu. Löysin tätä tietoa Googlen- avulla. Helsingin kaupunki oli antanut hänelle ukaasin korjata asia heti. Kyllä, hän teki niin myöhemmin.

Kyllä, Suomessa pitäisi toimia Suomen lakien mukaisesti. Toimivatko edes suomalaisten omistuksessa olevat kaupat aina lainmukaisesti? Se on niin ja näin.... myös isojen firmojen kohdalla. Joten, viisainta olisi unohtaa koko juttu. Se vaiva ei ole sen 30 euron arvoinen.

"Kauppahuoneen" tarjonta on Suomen oloissa kohtalainen. Vain hintataso hirvittää. Onko se todellakin niin kallista tavaraa lähtömaasta( Intiasta)? Toisaalta kyseisen "Kauppahuoneen" liikevaihto ei voi olla päätä huimaavaa. Kun todellinen hintakilpailu on olematonta, niin saa pyytää mitä halua. Näin on.

Kirjuri kirjoitti...

Ihanaa ettei minun tarvitse vähään aikaan miettiä, mistä hommaan lisää katsottavaa, kun ostin Intiasta keon aitoja DVD-levyjä 50 senttiä kappale :) Mieheni selitti hintojen tulleen niin alas piratismin kukistamiseksi.