perjantai 3. syyskuuta 2010

Mikä ihana yllätys!

Mahtavuutta! Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla näytetäänkin kaksi Bollywood-elokuvaa. Aiemmin mainittu Luck By Chance ja nyt listalle yllätyksenä lisätty Raavan!

Kuvat ja tekstit kopioitu Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin sivuilta:
Bollywood / Ohjaaja: Mani Ratnam
Raavan

Ramayana on muinaisen Intian huikeimpia ja tärkeimpiä eepoksia. Bollywood on usein käyttänyt teosta mielikuvituksellisesti ja vaihtelevin tuloksin. Raavan lataa Ramayanaan aivan uutta kierrettä.

Eepoksen tarina on yksinkertainen: Hyvä Rama taistelee Pahaa, kymmenpäistä demonia Ravanaa vastaan. Ravana sieppaa Raman vaimon, Sitan. Ravana kosiskelee Sitaa, joka odottelee miestään pelastamaan. Keskeinen probleema on, pysyykö Sita vankeudessaan uskollisena.

Veteraaniohjaaja Mani Ratnam on päivittänyt legendaa: Raavanissa tarina on vedetty monimutkaisemmaksi ja modernimmaksi. Sotalordi Beera kidnappaa tanssijatar Raginin, tuoreen poliisijohtaja Devin vaimon. Beera aikoo aluksi nirhata Raginin, mutta muuttaa mielensä, kun kiehtoutuu tämän rohkeudesta ja uhrautuvaisuudesta. Rakkaus, hyvä ja paha sekoittuvat, kun osapuolet kohtaavat.

Raavan on taatusti visuaalista ja vavisuttavaa Bollywood-tuotantoa. Santhosh Sivanin kuvaus epätodellisissa viidakkomaisemissa välittää eeppisen Intian väreilyn, joka elää etenkin kuvissa vedestä – joissa ja sateessa. Sademetsästä tulee Hyvän ja Pahan myyttinen taistelukenttä.Turkka Ylinen


(huom, Hrithik tekee pienen cameon elokuvassa, joten kuvan valinta on hieman kyseenalainen. Toisaalta hänen kasvonsa myy paremmin kuin Farhan Akhtarin..)


Bollywood / Ohjaaja: Zoya Akhtar
Luck By Chance

Intian Mumbaissa sijaitseva Bollywood on maailman mahtavin viihdetehdas joka suoltaa markkinoille tuhat elokuvaa vuodessa. Kunnianhimo yhdistää kaksi tähteydestä haaveilevaa näyttelijänalkua. Vikram (Farhan Akhtar) on Delhistä juuri muuttanut parikymppinen komistus. Pikkukaupungin kasvatti Sona (Konkona Sen Sharman) on odottanut onnenpotkuaan ja suurta tähtiroolia jo kolmen vuoden ajan. Kunnianhimo yhdistää nuoret, mutta kuinka rakkaus kestää kun oma suuri tilaisuus lopulta koittaa?

Komediaa, draamaa ja musikaalia yhdistävä viihdepaketti tarjoaa värikkäitä pop-koreografioita, sykkivää elokuvabiittiä, hattarankeveitä juonenkäänteitä, mietoa satiiria ja hengästyttävää Bollywood-supertähtien bongausta Shahrukh Khanista aina Amir ”Lagaan” Khaniin.

Esikoisohjaaja Zoya Akhtar on itsekin menestyneen elokuvaperheen kasvatti. Hän tuo rohkeasti esille sisäpiiritietämyksensä unelmakaupungin kulissien takaisesta elämästä hämäräperäisine lieveilmiöineen. Tähteyden kääntöpuolelta löytyy nepotismia, taikauskoisia tuottajia, seksuaalista hyväksikäyttöä ja juorulehtien kirkuvia otsikoita.Jouni Hokkanen

4 kommenttia:

Anton Asikainen kirjoitti...

Jei! Tupla-jei! Plus: Trickbabyn Indiyarn pogottaa!

Reetta kirjoitti...

Woot? :D

Kirjuri kirjoitti...

Kumpaankin pitää tietysti taas mennä :-) Ja liputkin on. Sajida liittyy seuraamme sunnuntaina.

En vieläkään ymmärrä miksi sinun blogisi on ainoa seuraamani blogi joka ei suostu menemään seuratanlistalleni niin etten saa ilmoitusta uusista kirjoituksistasi, siksi tulee usein luettua tätä viiveellä niin kuin nyt.

Reetta kirjoitti...

:D

Harmi että blogini ei näy seurantalistallasi.