lauantai 25. syyskuuta 2010

Mumbai

Matkapäiväkirja jatkuu... hyvin pitkän tauon jälkeen.

Edellisestä matkaselostuksestani jäi vielä uupumaan Mumbai, jonne siirryimme matkamme loppuvaiheessa.

Mumbaihin saavuimme perjantai-päivällä. Tämä oli itselleni matkan tärkein osuus. Olenhan asunut siellä muutaman kuukauden. <3 Intialainen ystävättäreni oli meitä vastassa lentokentällä. Otimme taksin hänen kotiinsa, joka sijaitsi länsipuolella Santa Cruzia. Koti oli ihastuttava ja mikä parasta siellä oli netti! :D Olimme Indoressa kärsineet netittömyydestä, joten hyökkäsimme kuin haukat kiinni koneeseen. Tietenkin facebook kuulumiset oli tarkistettava! :D


Allekirjoittanut netin äärellä ;)


Söimme kiinalaista take away ruokaa ja lepäsimme lähes koko päivän. Olimme olleet niin tiiviisti liikenteessä (too much shopping! :D), että lepopäivä oli meille kaikille suotava.

Illalla otimme rikshan ja suuntasimme Olive's Bar and Kitchen -ravintolaan Bandraan. Se on Fine dining -tyylinen ravintola, jossa olin käynyt aiemmin useaankin otteeseen kuvauskeikoilla. En ole tosin syönyt siellä koskaan, joten ilahduin ruuasta. Se oli oikein maittavaa ja epä-intialaista! :D Tässä vaiheessa matkaa aloimme kaikki olla hieman tylsistyneitä intialaiseen ruokaan, joten päätimme että syömme Mumbaissa kaikkea muuta.


Pastaa..


Kanaa ja herkkusieniä..


Tiramisu -tyyppinen jälkiruoka..


Lauantaina aamupäivästä kuriiri toi meille Indoressa tilaamamme hääkutsu- ja kiitoskorttimme! Iltapäivällä suuntasimme kulkumme Colabaan.


Taksissa matkalla Colabaan.


Kävimme lounaalla ja Gateway of Indiaa ihmettelemässä. Colaba Causewayn basaarista löysin vihdoin tuliaisia ystävilleni! Mieheni onnistui polttamaan itsensä tällä reissulla. Tässä vaiheessa matkaa molemmat matkakumppanini söivät antibiootteja, mitkä herkistävät ihon vastustuskykyä. Eli iho siis palaa helpommin. Näin ollen mieheni oli loppupäivän kipeän oloinen.


Gateway of Colaba


Royal Cafe


Mieheni pienikokoinen lounas ;D


Illalla jouduin jättämään mieheni kotiin ja suuntasimme tyttöporukalla 5 tähden yökerhoon Enigmaan. Mulle oltiin lupailtu, että siellä soitettaisiin Bollywood-musiikkia, joten odotin iltaa riemuikkain tuntein. Kuitenkin sisälle päästyäni totesin että musiikki on kaikkea muuta kuin mitä oltiin lupailtu. Halusin lähteä heti kotiin, mutta en tietenkään voinut, koska tällöin olisin pilannut kaikkien illan.. Musiikki oli trance-tyylistä remiksausta, josta ei ottanut selvää onko kappale amerikkalainen vai intialainen. Muutama suht tunnistettava bhangra remiksaus soitettiin. Ei siinä metelissä tehnyt mieli tanssia.

Sunnuntai päivä meni pääasiassa murehtien. En voi kertoa syytä, mutta kyse oli matkakumppanistani.

Kävimme mieheni kanssa pyörähtämässä Bandran Shopper Stop tavaratalossa, josta löysimme mm. päiväpeitteen. Intialainen ystävättäreni jäi kotiin oksentamaan krapulaansa pois. Mieheni oli vielä huonovointinen, joten palasimme takaisin kotiin.

Tässä vaiheessa iltapäivää tajusin, että suurin osa mun Mumbain odotuksista ei tulisi toteutumaan. :( Ehkä ne oli hieman epärealistisia, mutta jos edes jokin niistä olisi totetunut, olisin ollut iloinen. Olin toivonut mm. kiertoajelua kotikulmilla ja Pali Hillin alueella (jossa osalla näyttelijöistä on koti). Tietenkin Shahrukhin koti oli listalla ylimpänä. Olin myös toivonut pääseväni taas kuvauksia katsomaan. Elokuviin.. Lisäksi Mumbaissa asuvat tuttuni olivat tavoittamattomissa, joten heidänkään tapaaminen ei onnistunut. Harmittaa vietävästi. Ainoa onnistunut asia Mumbaissa oli intialaisen ystävättäreni näkeminen. Siitä olen tietenkin iloinen. :)


Tori lähellä kotiamme.


Perhe shoppailemassa. :)


Tässä vaiheessa matkaa olin päättänyt etten osta enää koruja tai vaatteita. Mutta ainahan sitä saa haaveilla. ;)


Paikallinen makeiskauppa, jossa myydään erilaisia ihania (maidosta valmistettuja) leivonnaisia.


En uskaltanut edes kurkistaa tähän kauppaan. Huokailee.. :)


Mikä jumalainen näky....


Seuraava reissu Intiaan on aikataulutettava siten, että ollaan Mumbaissa viikon..

Maanantai-aamuyöstä suuntasimme lentokentälle, jossa saimme kuulla, että lentomme on myöhästynyt neljällä tunnilla. Meille vakuutettiin, että jatkolento istanbulissa odottaisi meitä, mutta kun vihdoin pääsimme Istanbuliin, oli kone jo lähtenyt. Bonuksena meidän tärkein matkalaukku - se jossa oli hääpuvut ja aivan kaikki ostokset, oli kadonnut. Jei! Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, vaikkei siltä silloin tuntunutkaan.


Ajantappoa Mumbain lentokentällä. Matkustajat ja työntekijät vieretysten torkkumassa. ;D


Pääsimme upeaan hotelliin, jossa saimme syödä ilmaiseksi upean illallisen ja aamiaisen. Huone oli ihana ja mikä parasta, kylppärissä oli amme. Loikkasin sinne samantein ja lähestulkoon nukahdin. :D Siitä on ikuisuus, kun olen päässyt nauttimaan kylpyammeesta. Seuraavana päivänä pääsimme jälleen omalla kyydillä lentokentälle ja siellä selvisi että meidän tärkein laukku on löytynyt. (Jätän tässä kertomatta miten paljon aikaa saimme kulutettua laukun odottamiseen ja selvittämiseen. Joka kolmas virkailija osasi englantia..)


Hotellihuoneemme Istanbulissa.


Suomessa laukkumme saapui ensimmäisten joukossa. Jei! Meillä oli laukussa kahdessa, ehkä jopa kolmessa eri paikassa nimi ja osoitetietomme, joten uskoimme, että laukku löytää meidät jossain vaiheessa. Onneksi virkailijat olivat tehneet työnsä, vaikka aluksi siltä ei tuntunutkaan. Mutta kun sanoimme, että laukussa on meidän hääpukumme, niin taisi iskeä virkailijoiden tajuntaan, että se laukku on löydyttävä ja pian. :D


Kaikenkaikkiaan matka oli varsinainen elämys! Keralan upeat maisemat, ihanat ihmiset ja hintataso. Indoren kuiva ilmasto tuijottavine ihmisineen. Rakkaiden ystävien näkeminen uudelleen. Mumbain sykkivä metropoli länsimaisine ruokineen ja Istanbulin hienostohotelli sateisen viileässä ilmastossa.

Ihana Kochi.


Rakastuin etelä-intialaiseen ruokaan. Tässä herkullinen ja täyttävä aamupalamme.


Korushoppailua Indoressa.
Matkakumppanini otti ylläolevan kuvan.


Allekirjoittanut keimailee Olive's Bar and Kitchen -ravintolassa. ;)


Tuskin vähään aikaan tulen reissaamaan Intiaan. Ensin on kerättävä rahaa, jotta pystyy taas shoppailee kaikkia ihania vaatteita ja koruja, leffoista puhumattakaan. Mieheni haluaisi nähdä lisää Keralaa, joten uskoisin että seuraava reissu painottuu etelään. Toisaalta itse haluaisin käydä Amritsarin kultaisessa temppelissä ja elellä Mumbaissa, joten jos löytyy innokkaita matkakumppaneita, niin voihan olla että suuntaan pohjoiseen... Niin paljon nähtävää!

3 kommenttia:

Anuradha kirjoitti...

Aivan mahtava postaus! Mukavin oli kuva sinusta ja työntekijästä lepäilemässä lentokentällä. :o} Niin rentoa!

Reetta kirjoitti...

Kiitos! Itseasiassa siinä kuvassa on matkakumppanini. ;) Hän juuri muisteli kuinka mukavat penkit siellä oli. :D

Anuradha kirjoitti...

:oP