maanantai 30. huhtikuuta 2012

Bollywood näytelmä Ek Kahani Love Story

5 päivää näytelmän ensi-iltaan. Miten nopeasti aika onkaan kulunut!

Kaikki alkoi viime syksynä kun Kulttuurikeskus Caisasta otettiin yhteyttä. He toivoivat että järjestäisin intialaisen tapahtuman keväälle 2012. Tein samaan aikaan tanssipromovideota Bolly Beat Dancers tanssiryhmälle. Yhteistyömme oli hyvin sujuvaa, joten oli luontevaa alkaa suunnittelemaan tapahtumaa heidän kanssaan. Aloitimme suunnittelun hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Valitsimme näyttelijät ja otatimme ensimmäiset promokuvat Caisalle.
Kuvaaja: Nita Vera

Käsikirjoitusta aloimme tekemään tammikuussa yhdessä Ilona Kolachanan, Laura Kunnaksen ja Sudhindra BS kanssa. Samoihin aikoihin koreografit aloittivat koreografioiden suunnittelun.

Siva, Sudhi ja Virpi muokkaavat repliikkejä näytelmäharjoituksissa

Ilona ja Virpi opettamassa uutta koreografiaa
 
Bollywood Flash Mobin kautta saimme mukaan paljon uusia innokkaita tanssijoita.

Kuva pukuharjoituksesta 28.4.2012

Koko kevät on mennyt näytelmän parissa työskennellessä. On ollut todella hienoa huomata, kuinka sitoutuneita kaikki ovat olleet. Tietenkin ongelmiakin on ollut. Suurimmat ongelmat ovat pääasiassa johtuneet kommunikoinnista. Kielimuuri suomalaisten ja intialaisten välillä on joskus aiheuttanut pieniä ongelmia, mutta sitä mukaa, kun ihmiset ovat tottuneet toisiinsa, on kommunikointivirheet vähentyneet.

Kuva: Nita Vera


Näytelmässä on mukana 35 henkeä. Harjoitusten järjestäminen näin suurelle määrälle on ollut haastavaa. Eräässä tanssikohtauksessa on yli 20 tanssijaa samaan aikaan lavalla. Sen ohjaaminen on ollut hyvin haastavaa, mutta myös opettavainen kokemus.

Kuva pukuharjoituksesta 28.4.2012

Näytelmän teossa on ollut niin iloisia kuin surullisiakin hetkiä: onnistumisen hetkiä, uusia ystäviä, palasten asettumista omille paikoilleen, ryhmätyötä sanan parhaassa merkityksessä.. Mutta myös paljon surua läheisten kuolemantapausten muodossa. Tuntuukin että meistä on kasvanut perhe, jonka kanssa olemme voineet jakaa ilomme ja surumme. Ryhmässä vallitsevan hyvän hengen takana on ollut tasa-arvo ja kunnioitus toisiamme kohtaan. Jokainen joka on halunnut päästä näyttelemään tai tanssimaan, on saanut siihen mahdollisuuden.

Kuva läpimenoharjoituksesta 15.4.2012

The Beat of Bollywood - tapahtuma Kulttuurikeskus Caisassa 5.5.2012. Tapahtuma alkaa klo 19:00. Näytelmän kesto on 1h 15 min, jonka jälkeen alkaa Bollywood Disco. Tapahtumassa on mahdollista ottaa hennatatuointi käsiinsä. Basaarissa on puolestaan myynnissä erilaisia intialaisia vaatteita, koruja ja bindejä. Tapahtuma päättyy klo 22:00. Näytelmän kieli on Englanti.

Kuva pukuharjoituksesta 28.4.2012

Näytelmän teosta voi lukea http://ekkahanilovestory.blogspot.com/

Ei kommentteja: