keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Liput hankittu!

Viimeiset päivät ovatkin menneet Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilehden parissa. Sitä on tullut selattua muutamaan kertaan. Eilen kävin sitten ostamassa sarjakortin, jonka mukana tuli katalogi. Iltahan se siinä vierähti katalogia selailtaessa.

Tänä aamuna menin sitten päättäväisin mielin Bio Rexille jonottamaan lippuja. Laskeskelin ensin että edessäni olisi 20-30 ihmistä, mutta sisällä valkeni että heitä oli ainakin 50. Olin saapunut 20 minuuttia ennen ovien avaamista. 

Ulkona ei tarvinnut onneksi jonottaa kauaa. Edellä olevat ihmiset olivat sen verran kohteliaita, että muodostivat kiemurtelevan jonon Bio Rexin sisälle, jottei ihmisten tarvitsisi ulkona paleltua. Valitettavasti kohteliaisuus katosi takanani olevaan tyttöön, joka ei halunnut liikahtaa valitsemaltaan paikalta minnekään, ei vaikka väliä meidän välissä oli parisen metriä. Kohteliaasti ehdotin hänelle siirtymistä jonossa eteenpäin, jotta ulkona olevat ihmiset pääsisivät myös sisälle. Mutta ei. Hänellä oli kuumetta ja huono olo ja ties mitä vaivaa. Totesin hänelle, että olet kyllä itsekäs ihminen. Hänen ansiostaan ne jotka seisoivat rappusilla menosuunta ylöspäin, eivät päässeet liikahtamaan puoleen tuntiin mihinkään suuntaan. Tuollainen pohjaton itsekkyys jaksaa kyllä kummastuttaa. Monet ihmiset istuivat portailla ja lukivat eivätkä osanneet siirtyä jonon mukana eteenpäin. Huomasin jonotukseni loppuvaiheessa mm. ulkona olevan naisihmisen, joka istui rullatuolissa. Hänellä oli varmasti oikein miellyttävää viettää tunti ulkona sateessa! 

Jonotukseni kesti kaksi tuntia, mutta sain kuin sainkin kaikki haluamani liput. Tietysti tärkeimpänä liput Om Shanti Om ja Chak De! India -elokuviin! Aivan mahtavaa!

Bollywood-sunnuntaista on tullut minulle tärkeä traditio. Silloin virittäydytään tunnelmaan vaatteilla ja sopivalla asenteella. Usein iso ystäväporukka mukana tekee kokemuksesta nautittavimman! Saa nähdä onko tänä vuonna tarjolla Namaskaar -ravintolan ruokia. En ainakaan bongannut Bollywood-menu mainosta katalogista, joten ehkä he eivät ole sponssaamassa tänä vuonna festareilla.. Mutta tupa on varmasti taas täynnä intialaisia, pakistanilaisia ja nepalilaisia! Sitä värien hurmaa! :)

2 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Juutalaiset sanovat: "ensi vuonna Israelissa?" Minä sanon: "ensi vuonna R&A oman intialaiseni kainalossa?" ;-)

Reetta kirjoitti...

:) Oi, kun saisin Akinkin innostumaan..