keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Rakkautta ja Anarkiaa!

Hieman on tullut taas taukoa blogin kirjoittamiseen. Olen ollut hieman kipeä ja töissä on ollut sen verran hektistä, etten ole jaksanut koneen ääreen istahtaa kotona. Mutta nyt alkaa taas voimat eheytymään. :)

Kävin tänään hakemassa Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilehden ja ilolla huomasin heidän tarjoavan tänä vuonna kaksi Shahrukhin elokuvaa: Om Shanti Om:n ja Chak De! India:n. Muistin hieman myöhään keväällä laittaa heille listaa viime vuoden hyvistä Bollywood-elokuvista. Olin viime vuonna tekemisissä heidän kanssa, kun mainitsin "näytelleeni" Kabhi Alvida Naa Kehna -elokuvassa. He päätyivät tekemään siitä pienehkön jutun Metro-lehteen. Silloin he osoittivat toiveen saada hyviä suosituksia Bollywood-elokuvista, koska heillä ei itsellään ole juuri sen genren asiantuntijoita. Manitsin listani yläpäässä juuri nämä kaksi elokuvaa. En tiedä olivatko he jo päättäneet näiden elokuvien tuomisesta festivaalille ennen kuin saivat listani, mutta olen onnellinen, että juuri nämä elokuvat sinne päätyivät! :)

Chak De! India kertoo maahockeyn pelaajasta, joka vuosien jälkeen päättää korjata maineensa ja ryhtyy valmentamaan nais-maahockeyn pelaajia. Elokuvan naisnäyttelijöistä osa on näyttelijöitä ja osa oikeita pelaajia. Elokuva oli käsittääkseni valtava menestys myös Intiassa ja Shahrukh sai paljon arvostusta hyvästä roolityöstään ja voitti Intian (Oscar palkinnon) Filmfaren parhaasta miesnäyttelijän osasta. Elokuva puhuu naisen asemasta Intiassa ja pyrkii herättämään keskustelua Intian sisäisestä rasismista. Elokuvassa ei ole musikaalikohtauksia ja tyylilajiltaan se muistuttaa hyvin paljon länsimaalaista elokuvaa. Mutta silti, erittäin hieno ja katsomisen arvoinen elokuva!

Elokuvan kotisivun löytää tästä.

Om Shanti Om on puolestaan älykäs parodia Mumbain elokuvateollisuudesta. Elokuvan pääosissa on statistin rooleja tekevä näyttelijän alku, joka ystävystyy ja rakastuu suureen naistähteen. Asialle koituu kuitenkin ikävä loppu, joka saa jatkoa 30 vuoden kuluttua. Mielestäni ei ole virheellistä spoilata, että elokuva käsittelee jälleensyntymistä. Kuten itse elokuvassakin todetaan, elokuvat jotka kertovat re-inkarnaatiosta, ovat yleensä aina kassamagneetteja. Tämäkään ei ole poikkeus. Erikoista elokuvassa on lukuisien näyttelijäkollegoiden cameo-visiitit. Silmä tarkkana! Lisäksi siinä on lukuisia sisäpiirin vitsejä ja kunnianosoituksia. Elokuvasta pystyy toki nauttimaan ilman Bollywood-tietoutta! Takuu varmaa Bollywood-elokuvaa säihkyvien musikaalikohtausten nautintoa.

Elokuvan kotisivut löytyvät täältä.

Perjantaina avataan nettisivut, esitellään aikataulu ja sarjakortit ja katalogit tulevat myyntiin. Helsingissä festivaalin ajankohta on 18-28.9.2008.

Tässä kuvia Chak De! India -elokuvasta:

Julma valmentaja

Pelaajat jäähyllä

Pelaamisen iloa

Kuvia Om Shanti Om -elokuvasta:

Upea Deepika Padukone

Ensikohtaaminen musikaalin muodossa

Deepika Padukone ja Arjun Rampal

Voin toki laittaa oman tekstin Om Shanti Omin sisäpiirin vitseille ja tietoudelle, jos on kysyntää. :)

5 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Milloin liput voi ostaa? Tietenkin tuonne! Molempiin!

Reetta kirjoitti...

Näytöskohtaiset liput voi ostaa 10.s päivä.

Anuradha kirjoitti...

KIVAA! :o)

Reetta kirjoitti...

Toivotaan, että elokuvat pääsevät myös Turkuun ja Tampereelle!!

Anuradha kirjoitti...

Hey! Paina nimeäni, niin pääset blogissani kohtaan, jossa on sinulle jotain! :o)