tiistai 13. tammikuuta 2009

A.R Rahman voitti Kultaisen maapallon!Voi riemujen aika! Lempisäveltäjäni A.R Rahman on voittanut arvostetun Kultaisen maapallon (Golden Globe) säveltämästään musiikista Slumdog Millionare -elokuvaan. Elokuvan on ohjannut tunnettu brittiläinen ohjaaja Danny Boyle (Trainspotting, 28 päivää myöhemmin).

Finnkinon sivuilta löytyy tällainen esittely:

Elokuva kertoo 18-vuotiaasta intialaisesta orpopojasta Jamak Malikista, joka pääsee osallistumaan Intian television "Haluatko miljonääriksi" -tietokisaan. Koko kansakunnan yllätykseksi hän tietää vastauksen jokaiseen kysymykseen. Kun poliisi pidättää hänet epäiltynä huijauksesta, Malik alkaa kertoa poliiseille elämästään - jokaisen oikean vastauksen takaa löytyy tarina Mumbain slummeista.

Slummien miljonääri voitti peräti neljä Golden Globe -palkintoa: Paras draamaelokuva, paras ohjaus (Danny Boyle), paras käsikirjoitus (Simon Beaufoy) ja paras alkuperäismusiikki (A.R. Rahman).

Ohjaus. Danny Boyle ( ja Loveleen Tandan)
Pääosissa: Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor, Irrfan Khan

Ensi-ilta 13.3.2009

Elokuvan kotisivut löytyvät täältä.

Se, mikä tekee A.R. Rahmanin voitosta vielä merkittävämmän, on se, että hän on ensimmäinen intialainen, joka moisen pystin saa. Kyse on siis historiallisesta voitosta! Rahman omistikin voittonsa Intialle. Lisää voi lukea esim. Times of indian sivuilta. Seuraavaksi saadaankin jännittää miten käy Oscar -kilpailussa, jos Rahman saa ehdokkuuden.

Bongasin youtubesta seuraavat videot:

Shahrukh Khan At Golden Globe awards 2009A.R. Rahman wins Golden Globe

3 kommenttia:

simran kirjoitti...

A.R. Rahman ON ihan huippu!!

Reetta kirjoitti...

Niin on! :D

Anuradha kirjoitti...

WAU! UPEAA! :o)))