keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Ensi lauantaina Bollywood-luento ja Devdas!

Torstaina alkava Loikka tanssielokuvafestivaalin teema on tänä vuonna eri genret ja näin ollen Bollywood on saanut oman paikkansa festivaalilla. :)


Devdas (2002)

Elämää suurempi elokuva


Empire-lehti listasi Devdasin viime vuonna maailman sadan parhaan ei-englanninkielisen elokuvan joukkoon. Sharat Chandra Chattopadhyayn samannimiseen romaaniin perustuva elokuva oli valmistuessaan kallein siihen mennessä tehty Bollywood-elokuva. Devdas on pukuloistoa, upeita tanssikohtauksia ja Bollywoodin huippunäyttelijöitä Intian rakastetun tarinan kolmannessa hindinkielisessä filmatisoinnissa.

Devdas on 1930-luvun Bengaliin sijoittuva eeppinen melodraama epäsäätyisen rakkauden ojaan kallistamasta rikkaan perheen pojasta. Päähenkilö on hahmona arkkityyppi velvollisuuden, halun ja rakkauden välisessä päättämättömyydessään painiskelevasta miehestä.

Ennen elokuvaa Reetta Flink luennoi Bollywood-elokuvien tanssikohtauksista. Luennolle on vapaa pääsy.

**
Devdas is an epic melodrama situated in 1930s Bengali. It was listed as one of the 100 Best Films of World Cinema by Empire magazine last year. This is the third Bollywood version in Hindi of Sharat Chandra Chattopadhyay's beloved novel and the most expensive Bollywood film made at the time.

Before the film Reetta Flink holds a lecture on dance scenes in Bollywood films. Lecture is free and in Finnish.

Sanjay Leela Bhansali: Devdas (2002)
Andorra, Eerikinkatu 11
la/Sat 26.3.2011 klo 13:30
Liput /  tickets 6 €
www.tiketti.fiReetta Flink: Bollywood-luento
Näyttävyys ja suuret tunteet - tanssikohtaukset Bollywood-elokuvassa
Bollywood-elokuvan asiantuntija Reetta Flink avaa uusia näkökulmia Bollywoodin elokuvien tanssikohtausten katsomiseen. Flink on perehtynyt Bollywood-elokuvaan, sen historiaan ja musikaalikohtauksiin. Luennolla hän käy läpi näitä aiheita avaten tanssikohtausten funktiota Bollywood-elokuvassa. Tanssikohtaukset eivät ole vain näyttäviä asuja ja suuria tunteita – melodraaman taakse kätkeytyy koodien ja perinteiden viidakko, jonka tunteminen rikastaa elokuvaelämystä entisestään.

**

An expert on Bollywood films Reetta Flink gives a lecture on the dance scenes in Bollywood films. Saturday March 26th in Andorra at 12:15 p.m. Free entry. The lecture is in Finnish.


Reetta Flink: Näyttävyys ja suuret tunteet - tanssikohtaukset Bollywood-elokuvassa
Andorra, Eerikinkatu 11
La/Sat 26.3.2011 klo 12:15

Vapaa pääsy

3 kommenttia:

Mari A. kirjoitti...

Kiitokset infosta! Olisi muuten mennyt ohitse.

Reetta kirjoitti...

:)

Reetta kirjoitti...

Kiitos kaikille, jotka pääsivät luennolle ja elokuvaa katsomaan. :)