torstai 10. maaliskuuta 2011

Salwar kameez pukuja Intian Basaarissa!

Nyt kaikki äkkiä Helsingin asematunnelin Intian Basaariin! Sinne on tullut kuulemma myyntiin muutama Salwar Kameez puku! :D

Olisi kovin mukavaa, jos Intian Basaarissa myytäisiin enemmän aitoa intialaista muotia eikä ns. hippitavaraa. Ei hippitavarassa mitään vikaa ole, mutta se ei vain sovi mulle. Basaarin vika on liiallinen tavaramäärä. Olo on kuin kirpputorille menisi, rätei ja lumpui joka puolella, mihinkään ei mahdu kunnolla ja pian iskee ahtaanpaikan kammo ja on paettava paikalta. Lisäksi kauppa yrittää kosiskella liian monia ihmisiä ja näin ollen siellä myydään aivan liikaa erityyppisiä vaatteita/tavaroita sekaisin. On gooteille, on vatsatanssijoille, on hipeille, on bilehileille ja joitain tavaroita myös miehille. On intialaistyyppistä sisustustavaraa, suitsukkeita, kasseja, huiveja (ei intialaisia) ja joitakin koruja.

Tokihan perinteinen intialainen muoti ei kiinnosta monia ihmisiä, mutta olisi kovin mukavaa, että kauppa jonka nimi on Intian Basaari, myisi juuri salwar kameez -pukuja, lehenga choleja, sareja, ihanista perinteisistä koruista puhumattakaan. Tokihan heillä on bindejä, muutama korusetti ja jokunen kappale muovisia sareja, mutta on pakko myöntää, että nämä tuotteet ovat hinnoiteltu yli. Muovinen sari maksaa kymmenisen euroa Intiassa, Basaarissa muistaakseni 50e. Jos tuote olisi silkkiä, maksaisin mielelläni tuon pyydetyn 50e.

Mutta toivotaan että kauppaan eksyisi jatkossakin enemmän perinteistä intialaista muotia. Itse suunnittelin käydä basaarissa pyörähtämässä ensi maanantaina. :)

Intian Basaari

ps. Tampereella ei ole enää Intian Basaaria. Huutava vääryys.

Ei kommentteja: