lauantai 22. marraskuuta 2008

Lahti Bollywood All Night Long

Tapanani on on bongailla netistä Bollywood-aiheisia juttuja. Mielenkiinnosta seurailen, mitkä aiheet ovat nousseet uutiskynnyksen yli. (Googlaan siis ainoastaan suomenkielisiltä sivuilta.)

Kiinnostukseni heräsi, kun yhä uudestaan esille tuli Lahti ja Bollywood.

Tarinakeidas niminen yritys on innostunut tekemään Bollywood-aiheisen lyhytelokuvan. Trailerin ja making offin perusteella näyttää hauskalle ja innostavalle.

Savon Sanomissa on tällainen juttu:

Lahdessa filmataan Bollywood-tyyliin

25.8.2008 14:58 STT

Lahdessa filmataan ensi viikonloppuna tanssikomediaa intialaiseen Bollywood-tyyliin. Loppukohtauksessa hyödynnetään sunnuntaista Kunnon nainen -juoksutapahtumaa, mikä taannee yli tuhannen hengen joukkokohtauksen.

Elokuva yhdistää intialaisten esikuviensa mukaan rakkautta, musiikkia ja tanssia. Juonikin liittyy Intiaan: sinne yhdistyy tietotekniikan kanssa puurtavan suomalaismiehen puhelu.

Elokuvan pääosissa ovat Cat-musikaalista tuttu näyttelijä Tuukka Raitala sekä lahtelainen tanssija Helan Abdulla. Mukana on useita tanssialan puoliammattilaisia sekä lahtelaisia harrastajaryhmiä.

Lahtelainen videoalan yritys levittää 12-minuuttiseksi kaavailtua filmiä ainakin YouTubessa.


Ohjaajan haastattelun Lahden Radion sivuilta voi lukea ja kuunnella täältä.

Ja elokuvan kotisivut löytyvät täältä.

On kiehtovaa huomata kuinka yhä enemmän ihmiset ovat innostuneet Bollywoodista. Se näkyy tanssikurssien määrän kasvuna ja tällaisina tempauksina, kuten Lahdessa. Vuosaaren koulun 8-luokkalaiset innostuivat tekemään näytelmän muutama vuosi takaperin. Siitä voi lukea täältä. Jopa presidenttimme on ilmaissut kiinnostuksensa Bollywood-elokuviin, samoin kuin elokuvaohjaaja Markku Pölönen on käynyt kosiskelemassa intialaisia kuvausryhmiä Suomeen. Saawariyaa myydään Anttilassa, nettipalstoilla keskustellaan Bollywood-elokuvista ja näyttelijöistä.. Parempaan suuntaan olemme menossa. Toivottavasti Bollywood leviäisi pian Suomen televisioonkin, saati valkokankaille ja kauppoihin!

Ei kommentteja: