keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Backwaters risteily

Alusta alkaen oli selvää, että tulisimme menemään talolaiva risteilylle.
Olin kuullut monelta tutulta kehuja tästä kokemuksesta ja tiesin, että se oli koettava. Ja aivan jumalainen kokemushan se oli! <3

Matkaa suunnitellessa juttelin useaan otteeseen Minnan kanssa, jonka aviomies Ranjith on kotoisin Kochista. Häneltä saimme useita vinkkejä minne Kochissa voisi mennä. Lisäksi Ranjith järjesti meille tapaamisen siskonsa Sudarsanan kanssa jo edellä hehkutetussa Bimbis -ravintolassa. Sudarsana oli loppujen lopuksi avuksi hyvin monessa asiassa. Hän vei meidät sinne unohtumattomaan Chennai Silks tavarataloon ja hänen miehensä järjesti meille talolaiva retken!!! SUURKIITOKSET heille!!

Keskiviikko aamuna auto tuli hakemaan meidät Homestaysta puoli 10:ltä.
Matkasimme noin 1,5h Kumarakomiin, jossa meitä odotti oma talovene. Voi sitä ilon määrää, kun pusikon keskeltä ilmestyi tämä uljas näky!Talolaivassa oli meidän lisäksi 3 miehistön jäsentä, jotka oli valmiita palvelemaan meitä joka käänteessä. Suomalaiselle luonteelle tämä oli vähän liikaa ja osoittauduimme varmasti helpoimmiksi asiakkaiksi. Hih! Hiljaisia, rauhallisia ja oma-aloitteisia. :)

Seuraavat 4 kuvaa on matkatoverini ottamia:

Kuvassa ruokailutila ja yläkerta.Heti laivaan astuessamme meille annettiin kookospähkinät nautittavaksi pillien kera. :) Itse en tykästynyt makuun, mutta muut nauttivat juoman suurella nautinnolla. :) Lopuksi kookos pilkottiin pieniksi suupaloiksi.Kapusimme samantien yläkertaan nauttimaan maisemista. Voi autuutta! Siinä vierähti useampi tunti vain ihastellessa maisemia..Huikea näky!

Kristinusko näkyi selvästi.

Muutama muukin talovene liikkeellä..

Maiseman pilasi kuitenkin lukuisat saman muotin mukaan tehdyt lomakylät, joita näytti puskeneen joen/järvien rannoille kuin sieniä sateella. Tyypillisesti niissä oli yksi palmu, uima-allas, aurinkotuoleja geometrisissä riveissä ja talot olivat pahimmillaan rivitalon muottiin tehtyjä kantti kertaa kantti taloja. Usein niissä oli vielä oma satama.

Mietimme pitkään ketkä moisia oikein käyttää, ehkäpä amerikkalaiset, jotka kaipaavat hieman eksotiikkaa elämäänsä, muttei liikaa. Mennä Intiaan kokematta kuitenkaan Intiaa.. Tosi hienoa! Voin vain kuvitella kauhulla millaista ruokaa lomakylissä tarjotaan.Filmihullu kun olen, maisemia katsellessa tuli mieleen legendaarinen Ilmestyskirja Nyt -elokuva. Ympärillä olevat palmut herättivät moisen assosiaation. :D Samanaikaisesti huiman hienoa ja pelottavaa! Musta huumori kukkii taas.. ;)

Ilmestyskirjan Nyt -elokuvan traileri:Ensimmäisellä aterialla meille tarjottiin paikallista suurta herkkua eli kalaa (Pearl Spot). Itse en syönyt sitä, mutta muiden mukaan se oli erinomaista. Tämän lisäksi tarjottiin dalia, riisiä, punajuurisalaattia ja kookossalaattia.
Laivassa joimme ainoastaan vettä.

Ruoan jälkeen olikin niin täysinäinen olo, että oli siirryttävä päiväunille. :)

Iltapäivällä saimme brittiläiseen tapaan valmistettua teetä keksien kera. Laktoosi-intolerantikkona kun en voi nauttia paikallisista maitotuotteista.. :(

5-6 maissa ankkuroitiin Alleppey nimisen pienen kylän lähistölle. Jos käsitimme oikein, niin Alleppey niminen kaupunki sijaitsi noin 5km päässä kylästä. Yksi miehistön jäsen oli kotoisin ko. kylästä.

Saimme luvan jalkautua laivasta ja päätimme tehdä tutustumisretken tähän kylään. Herätimme luonnollisesti paljon huomiota, mutta ainoastaan lapset uskaltautuivat tulla juttusille. Muutama poika yritti kovasti saada meiltä muutaman rupian! Kikattelivat vain ja juoksentelivat ympärillä. ;D

Matkakumppani otti tämän ihanan tilannekuvan. :)

Pyykkipaparazzi ;D

Allekirjoittanut jälleen ostoksilla.. :p

Pian tuli pimeä ja päätimme kääntyä takaisin. Onneksi matkaseuralaisillani on erinomainen suuntavaisto, koska itse olin aivan hukassa siinä pimeydessä. :)

Illallisella meille tarjottiin kanaa, chapatia, dalia ja jotain kasvisruokaa (en muista enää mitä). Jälleen kerran herkullista. :)

Istuimme ulkona noin klo: 22 asti, kunnes siirryimme omiin huoneisiimme. Laivalla oli säännöt, joissa mm. sanottiin, että meidän on oltava 22-06 välisen ajan huoneissamme. Ja totta kai sääntöjä on toteltava, mehän olemme suomalaisia! :D

Huoneissa oli ilmastointi, mutta ainakin meidän huoneessa se tuntui puhaltavan vain jääkaappikylmää ilmaa. Vilustun hyvin helposti, joten emme pitäneet sitä päällä juuri laisinkaan. Kuumuuden ja yöllisten äänien takia en nukkunut kovin hyvin.

Ensimmäinen näky kun tuli aamulla ulos huoneesta..

Vesiheinän keruuta.

Aamupala tarjottiin 9 maissa. Perinteinen vaalea leipä hillolla ja voilla. Lisäksi masala munakas. Brittiläistä teetä juotavaksi. Ei oikein innostanut meitä, mutta opinpahan syömään munakasta Intiassa..Tunnin kuluttua ankkuroimme jälleen samaan paikkaan, josta matkamme aloitimmekin. Meitä oli odottamassa sama auton kuljettaja, joka vei meidät takaisin majapaikkaamme. Matka tuli maksamaan kaikkiaan 12 000 INR. Olimme kaikki sitä mieltä, että se oli jokaisen rupian arvoinen kokemus. Varsinainen elämys, jota voin suositella lämmöllä! :)

9 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

taas kerran ihania kuvia!

Reetta kirjoitti...

:)

Seija kirjoitti...

Miksi vasta nyt keksin tulla blogiisi, en arvannut että kirjoitat täällä matkastasi...mutta hienoa, tekeepi mieli laivareissulle. Onko kovin tärkeää nuo tekstit kuvien päällä tai saako ne alemmaksi? Jos ne joku kopioisikin, niin arvatenkin pitää niistä...en ole nähnyt ammattikuvaajienkaan blogeissa noita tekstejä.

Reetta kirjoitti...

Hei Seija! Haen vielä vähän tämän blogin formaattia, mutta tuskin tästä päiväkirjamaista koskaan tulee. Kuitenkin ajattelin, että matka voisi kiinnostaa ihmisiä. :)

Uskon, että noi tekstit häiritsevät, mutta mulle tekijänoikeudet on iso juttu. En halua, että kuviani kopioidaan ilman lupaa ja näillä teksteillä yritän estää sitä tapahtumasta.

Anna kirjoitti...

Ihanat maisemat tuolla Keralan suistoissa. Ruuat ei ehka niin innosta (ja tuo kookosmaito yak!), mutta maisemia katsellessa ja makoillessa matka sujuu niin kivasti ja on tosi rentouttava. Kiva, etta saitte paikallisen oppaan niin saitte hyvia neuvoja eika kukaan vedattanyt. Ja vahan sita paikallista kulttuuriakin :)

Juulia kirjoitti...

onpa mukava lukea matkastasi ja nähdä kuvia!

Ei mitenkään tähän liittyen mutta tuli mieleen: onkohan muut bollywood-fanit huomanneet että Caisa järkkää tänä vuonna Ourvisionin tanssiskabana, ja siellä tullaan taatusti näkemään Bollywoodia ja muita hienoja tansseja!

Reetta kirjoitti...

Hei Juulia! :)

Kiitos kommentistasi! Mun pitäisi kirjoittaa vielä Indoresta ja Mumbaista, mutta en ole yksinkertaisesti kerennyt.

Hyvä kun muistutit! Voisin laittaa Ourvisionista pienen jutun tänne! :D

Anuradha kirjoitti...

HUH! Kylläpä kuulostaa ja NÄYTTÄÄ ihanalta!

Reetta kirjoitti...

Anuradha: Suosittelen lämpimästi! Varmasti yksi elämäni parhaimmista elämyksistä! 8)