maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kuorosodassa "Bollywoodia"

Eilisessä Kuorosodan finaalissa nähtiin "Bollywoodia", kun Ilkka Alanko yhdessä Joensuun kuoron kanssa veti Shakalaka Babyn Bombay Dreams musikaalista.

Esityksen voi katsoa mm. täältä.
Ja tunnelmia voi fiilistellä Nelosen nettisivuilta.

Olen toisaalta hyvin iloinen siitä, että Intia ja Bollywood pääsivät näin näyttävästi esille parhaaseen katseluaikaan Suomen televisiossa! Edellisen kerran samaa koimme Tanssii Tähtien Kanssa ohjelman finaalissa. :) Silloinhan voittajapari tanssi A.R. Rahmanin Jai Ho -kappaleen tahdissa. Mutta jälleen kerran on todettava, että suomalaiset eivät tiedä mitään Bollywoodista....... Argh.

Ensinnäkin Shakalaka Baby on mun mielestä aivan kamala kappale, jolla ei ole mitään tekemistä Bollywoodin kanssa, toisekseen Joensuun kuoron jäsenet näyttävät karanneen Goan hippikommuunista. Siis miksi heidän otsalla on kaulakorut roikkumassa?!? Ja yrittävätkö napakorut olla bindejä?? :D Ja muutenkin noi vaatteet.. WTF? Parasta koko esityksessä on se Sherwani pukuun pukeutunut nuori mies. ;)

Ja joo ymmärrän etteivät he voi opetella hindiä vain yhtä kappaletta varten, mutta hieman pännii jälleen kerran, kun Suomelle tarjotaan jotain aivan muuta Bollywoodina. Saavat siis jälleen kerran vääristetyn kuvan Bollywoodista. Monilla kun tuntuu sekoittuvan arabikulttuurin itämainen tanssi intialaiseen tanssiin.

4 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

Poikaystävä totesi tuossa juuri aika osuvasti, että jos siinä Bombay Dreams musikaalissa on menty jo pahasti metsään, niin mitenkä tuo kuoro olis osannut pukeutua oikein. En tosiaan ole nähnyt ko.musikaalia, joten en tiedä mikä heidän käsityksensä Bollywoodista on.. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi! Hassua :D "Bollywood" on kyllä tullut muotiin. Hämmästyin ihan kauheasti kun yksi päivä koulun ala-aulassa komeili Aishwarya Rain kuva. Julisteesta luin, että alemmat luokkat tekevät kevätjuhlaan Intiaan sijoittuvaa näytelmää (tekisi mieli mennä haastattelemaan ohjaajaa etukäteen ja korjata pahimmat virheet - jos niitä on).
Tällä muotiin tulleella "Bollywoodilla" ei kyllä ole mitään tekoa oikean Bollywoodin kanssa.

Bombay Dreams on muuten hyvä musikaali, ainakin minun mielestäni :) En ole nähnyt lavalla, vain kuunnellut soundtrackin/nähnyt kuvia. Suurin osa sanoituksista on englanniksi, kyllä, jotta musikaalia voitaisiin esittää musikaalien kotipaikassa (USA, England). Mutta esim Rahman "Chaiyya Chaiyya" on päässyt mukaan :D Ja joku häälaulukin siinä on täysin hindiksi. Juoni on mielestäni aika Bollywood. Kaikki tarvittavat henkilöt ja juonenkäänteet saatu hyvin mukaan. Olihan Rahman tiiviisti mukana tekemässä sitä ja ALW kuulemma valmistautui projektiin katsomalla "koko kesän" Bollywoodia.

Noiden kuorosotalaisten "Shakalaka Baby" ei ole mistään kotoisin... Mutta eihän ne olisi pystynyt hommaamaan mitään oikeita pukuja jne kuten sanoit :) Ne lauloi aika hyvin kuitenkin :)

Reetta kirjoitti...

Mielenkiintoista! :)
Odotan aina kauhunsekaisin tuntein kun kuulen, että jossain esityksessä on "Bollywoodia".. Mietin aina kuinka pahasti metsään ollaan tällä kertaa menty. ;)
Käy ihmeessä vähän tiedustelemassa ohjaajalta että mistä on kyse. Jos uskallat! ;D Mutta eikö ole ihanaa tulla kouluun ja huomata Aishwaryan kuva aulassa! Mahtavuutta! :D

Mulle on jäänyt tietoaukko tosiaan tuon Bombay Dreamsin kanssa. Kiva kun infoat asiasta! :)

Juu, lauloivat kyllä hyvin!

Phedra kirjoitti...

Blogissani on jotain sinulle ;)