sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Ourvision 2010 fiilistelyä

Olin tosiaan viime torstaina katsomassa Ourvision tanssikilpailun Amerikkalais-, aasialais- ja Tyynenemeren saarten tanssien karsintoja. Voi että mitä tanssin juhlaa! Tansseja oli laidasta laitaan, breakdancea, salsaa, tangoa, hula hulaa, intialaista, nepalilaista, bollywoodia.. (Jos muistatte mitä muita lajeja oli tarjolla, niin ilmoitelkaa ja lisään tähän listaan!!!)

Karsinnat kestivät 2,5 tuntia ja tuomaristo valitsi jatkoon 8 osanottajaa! Eli 2 osanottajaa enemmän kuin oli tarkoitus. :D Vaikea valinta siis!

Olin lähtenyt karsintoihin kannustamaan tuttuja. Tiesin nimittäin, että siellä tanssivat Katri Prusila ja Sari Breilin. Mutta yllätys oli iloinen, kun bongasin muutaman muunkin tutun! :D Samantein aloin stemppaa myös heitä! :)

Olin hyvin yllättynyt kuinka ammattimaisilta muutamat ryhmät vaikuttivat. Etenkin Etnica -niminen ryhmä, joka tanssi Jai Ho:n oli silkkaa nautintoa ensimmäisestä liikkeestä loppuposeeraukseen. Upeaa tytöt! Heidän esityksistä maksaisin mielelläni muutaman euron, jos niitä pääsee jossain joskus näkemään.

Vain muutaman esityksen kohdalla iski myötähäpeän tuntu. Ja tämä siitä syystä, että heidän olisi pitänyt vain treenata hieman enemmän. Mutta mikään esitys ei ollut missään nimessä huono!!!

Jatkoon pääsivät (toivottavasti muistan kaikki!!)

- Katri Prusila, joka tanssi upean Nimboodan!
- 2 tytön duo, joka esitti nepalilaista kansantanssia
- Etnica tyttöryhmä
- Ensilumi (espanjaksi)niminen ryhmä, joka veti käsittääkseni salsaa
- etnisesti sekalainen ryhmä nuoria miehiä tanssimassa käsittääkseni power liikein breakdancea
- massiivinen sekaryhmä miehiä ja naisia tanssimassa hula hulaa
- tyttöryhmä tanssimassa käsittääkseni salsaa
- korealainen (?) tyttöryhmä, jotka tanssivat pienten viuhkojen kera

Jos olen väärässä, niin korjatkaa. En tehnyt muistiinpanoja, jonka takia en jaksa muistaa mitä tanssimuotoa mitkäkin ryhmät tanssivat. Ja valitettavasti en muista minkämaalainen viimeiseksi listannut tyttöryhmä oikein oli. Siis juuriltansa. Mutta sen voin sanoa, että sulokkaampaa tanssia saa hakea! Jo pelkästään heidän kävely oli elegantin hienostunutta, kevyttä sekä eteeristä. Wau! Tunsin itseni norsuksi heitä katsellessaan. Vierustoverini veikkasi leikillään että heidän on oltava Korean (?)naisvoimistelijoiden maajoukkueen jäseniä. Niin upean sulokasta heidän tanssinsa oli! :D

Huomautuksena näihin valintoihin, niin hirveän monta ryhmää valittiin jatkoon ja esimerkiksi vain yksi soolo. Olin superonnellinen, että Katri pääsi jatkoon, mutta samalla surin muiden tuttujen puolesta, jotka tanssivat myös soolon.

Myös feministi sisälläni heräsi parin ryhmän pukeutumisen ja koreografian takia. Miksi naisten täytyy pukeutua piukkoihin mini shortseihin ja kundit saa tanssia lepareisissa farkuissa? Onko reilua? Olis kunditkin saanu pukeutua tyyliin hihattomiin paitoihin ja piukkoihin farkkuihin, että muodot näkyisivät (niinkuin naisilla näkyi). Tällaista naisten pukeutumista näkyi useassakin ryhmässä.. Lisäksi naisten liikkeet olivat välistä kuin stripparin elkeitä. Vain tanko puuttui. En yksinkertaisesti voi hyväksyä, että naiset ehdoin tahdoin haluavat tanssia kuin stripparit! Jälleen voidaan kiittää mm. räppäreiden musavideoita, joissa naisia esineellistetään ja joita nuoret tytöt sitten ihannoivin katsein matkivat. En tiedä niiden liikeiden nimiä, joten en voi suoraan sanoa mistä liikeistä täällä paasaan. Mutta pääsääntöisesti kyse on siitä, kun naiset esittelevät rintojansa tai vatkaavat lantiotaan takapuoli pystyssä. Nuo liikkeet voisi tehdä niin paljon nätimmin ja naisellisemmin. :(

Olin ottanut kamerani mukaan, jotta saisin taltioitua esitykset tänne blogiin. No, tajusin sinne saapuessani että en ole muistanut ladata kameran akkua. Sain siis kuvattua 3sta esityksestä noin 1,5 minuutin palat, kunnes kamerani sammui. EIKÄ! :(
Yritin ottaa kamerakännykälläni muista esityksistä videota, mutta kun äsken niitä katselin koneelta, niin ne ovat aivan epäonnistuita. Musiikki kuuluu erinomaisesti, mutta kuva on ylipalannutta muhjua. Eli tanssijoista ei tunnista kumpaa sukupuolta he ovat.. :( Nyt harmittaa ihan vietävästi!

----

Oon yrittänyt koko päivän ladata niitä 3 vaivaista videota tänne, enkä ole saanut ensimmäistäkään. Taitaa olla blogspot jumissa. Yritän ladata videot joku toinen päivä.

3 kommenttia:

Anuradha kirjoitti...

Mielenkiintoisen kuuloista! :o)

Outi kirjoitti...

Ehkä ryhmät vain ovat näyttävämpiä. Katrin soolo kyllä oli niin vauhdikas, että oksat pois! No, ensi perjantaina sitten kannustamaan...

Reetta kirjoitti...

Totta, ryhmät ovat usein näyttävämpiä kuin soolot. :)