sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Why This Kolaver Di on niin suosittu?

Olen pohdiskellut pidemmän aikaa Why This Kolaveri Di -kappaleen suosiota. Kyseessä on siis kappale tamilinkielisestä elokuvasta 3.  Kappaleen esittäjänä toimii elokuvan pääosan esittäjä Dhanush. Alla olevassa CNN videossa toimittaja kertoo lyhykäisesti kappaleen suosiosta.Kappaleessa lauletaan pääosin englantia, tosin hyvin vahvalla murteella. Kappale vuosi julkisuuteen ennen virallista julkistamistilaisuutta. Kappaleesta tuli samantein hitti, jonka seurauksena tekijät päättivät tehdä alla olevan videon. Myös videosta tuli suuri hitti ja sitä on katsottu yli 40 miljoonaa kertaa youtubessa. Aikamoinen saavutus!

Kappaleesta on tehty lukuisia eri versioita ja jos kirjoittaa youtuben hakukenttään sanan why - tulee ensimmäisenä hakuna kyseessä oleva kappale. Tässä siis virallinen Why This Kolaveri Di - video:Vaikuttaa siltä, että tällä hetkellä kaikki Etelä-Intiasta tulevat vaikutteet ovat kuuminta hottia myös muiden intialaisten mielestä. En tiedä alkoiko buumi tästä kappaleesta vai onko suosio syntynyt hiljakseen vuosien varrella. Valitettavasti en tunne juurikaan tamili-ja telugu -elokuvateollisuutta, jotta osaisin vastata tähän. Kuulisin mielelläni kommentteja asiasta tietäviltä.

Kappale on tyyliltään etelä-intialainen folk balladi ja se on selvästikin suunnattu tamilinkielisille nuorille miehille. Kappale herättää selvästikin voimakkaita alkukantaisia tuntemuksia, sanoituksesta sävellykseen. Englannin kieli puolestaan yhdistää kuulijat samaistumaan henkilön tuntemuksiin.

Epäilen myös että suosion yhtenä syynä on esittäjä ja hänen yhteydet Rajnikanthiin. Dhanush on nimittäin naimisissa Rajnikanthin tyttären kanssa, joka on myös elokuvan ohjaaja.

Tamilinkielisessä elokuvateollisuudessa, Kollywoodissa, on vaikuttanut pitkään Rajnikanth -niminen näyttelijä. Mitä olen ymmärtänyt miehestä ja hänen urastaan (keskustelemalla asiasta paremmin tietävien ihmisten kanssa), Rajnikanth oli nuorempana taitavahko näyttelijä. Hän kehitti vuosien saatossa tiettyjä maneereita, joita hän yleisön pyynnöstä käytti yhä uudestaan ja uudestaan elokuvissaan. On vaikea sanoa mitä mieltä ihmiset ovat hänestä nykyisin. Arvostetaanko häntä hyvänä näyttelijänä vai onko hän muuttunut pelleksi? Monet nimittäin käyttävät Chuck Norris -tyyppisiä vitsejä hänestä puhuttaessa.


Tässäpä muutama vitsi kerättynä täältä.

"When Rajinikanth does push-ups, he isn’t lifting himself up. He is pushing the earth down."

"Rajinikanth can delete the Recycle Bin."

"Rajinikanth has already been to Mars, that’s why there are no signs of life there."

"Rajinikanth leaves messages before the beep."

"Rajinikant once ate an entire bottle of sleeping pills. They made him blink."

Oli mielipide miehestä mikä tahansa, häntä pidetään tamilinkielisen elokuvan tähtenä (super star) ja luonnollisesti jos miehen tytär on ohjaamassa debyyttielokuvaansa, on hypetys suuri. Elokuvan pääosassa vaikuttava Dhanush tulee myös elokuvaperheestä (isä ja veli ovat tunnettuja ohjaajia). Intialaista elokuvakulttuuria tutkiessa, on hyvä muistaa tähtivetoisuus, mikä on vaikuttanut Intiassa vuosikymmenten ajan. 

Suomalaisille Rajnikanth on tuttu Endhiran / Robot -elokuvasta, jossa hän näytteli kaksoisroolissa tiedemiestä ja tämän kehittämää Chitti -kyborgia. Elokuvaa esitettiin Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla vuonna 2011.

Aiswarya Rai ja Rajnikanth elokuvassa Endhiran


Omasta mielestäni kappale on tylsä ja video vielä tylsempi. Tietysti tämä on vain minun mielipiteeni.

Tässä vielä linkki Wikipediaan, josta voitte lukee lisää kappaleen taustasta.

3 kommenttia:

Anton von Monroe kirjoitti...

Hyvä biisi. Hauskoja vitsejä!

Nuuskamikkonen kirjoitti...

Voisivatko intialaiset olla ihan tosissaan noiden Norris-tyyppisten Rajinikanth-vitsien kanssa? Youtubesta katselemieni teattereissa salaa kuvattujen videoiden perusteella yleisö eläytyy aika täysillä länsimaisittain hassuilta tuntuvissa kohtauksissa (ainakin Etelä-Intiassa), ja niissä videoissa Rajinikanth minusta vaikuttaisi paikallisen väestön mielestä enemmänkin sankarilta kuin pelleltä.

Etelä-Intiassa on myös ihan normaalia ylistää itseään kaikenlaisilla titteleillä, sieltähän löytyy Superstar Rajinikanthin lisäksi näyttelijöitä, jotka tunnetaan myös nimillä Mega Star, Power Star, Mega Power Star ja niin edelleen. Jos Rajinikanth on pelle, niin sitten olisi aika monta muutakin siellä päin suosittua näyttelijää. :D

Reetta kirjoitti...

Vaikea sanoa, koska en ole perehtynyt tamilinkieliseen elokuvateollisuuteen ja sen tähtiin laisinkaan. Mutta luulisin että sielläkin osa vihaa ja osa rakastaa tähtiään. Näin ollen veikkaisin, että ne jotka jotain näyttelijää inhoavat, veistelevät hänestä vitsejä.. :)