tiistai 18. elokuuta 2009

Mausteita mausteita!

Kävin eilen ensimmäistä kertaa Hakaniemessä ostamassa intialaisia mausteita. Olin parilta ystävältäni kuullut suosituksia Vii Voan -nimisestä tukkuliikkeestä ja nyt siellä käyneenä voin sanoa että wau mikä liike! 8) Sieltä löytyi vaikka mitä! Ostimme kassillisen mausteita, linssejä, noodeleita, pappadamia jne..

Ylhäältä vasemmalta lukien: Curryn lehtiä, kokonaisia juustokuminoita, hajupihkan lehtiä, Mung Dal -linssejä, Asafoetida/Hing (keltainen purkki), inkivääri jauhetta, kanelitankoja, Moong Dal Chilka -linssisekoitus (?), neilikoita, kokonaisia koriantereita, Garam Masala -mausteseosta, Ajwain siemeniä ja tummia sinapinsiemeniä. Jäikö jotain oleellista ostamatta?

Erilaisia valmisnuudeleita, tulista snacksia (Haldiram), pappadamia ja teetä.

Sen jälkeen suuntasimme yhdessä poikaystäväni kanssa Hakaniemen kauppahalliin. Sieltä löytyi ihana piskuinen mausteliike, jonka tuotteissa lepuutimme silmiämme. Tätä kojua piti suomalainen nainen.

Kauppahallin jälkeen päätimme käydä vielä Indian Marketissa etsimässä hajupihkaa ja Ajwainia. Jouduin konsultoimaan ystävääni Nataliaa intialaisista mausteista, kun Vii Voanin tyhjentämisen jälkeen tuli tunne, että jotain oleellista jäi vielä hankkimatta! Ja onneksi kokkigurumme Natalia tiesi heti auttaa mausteasioissa! :)

Meillä on ollut tarkoitus jo pitkään käydä pyörähtämässä noissa Hakaniemen maustekaupoissa, mutta emme ole kerenneet. Tämäkin reissu jäi hieman lyhyeen (olisi ollut mukava käydä useammassa kaupassa ihmettelemässä tarjontaa), mutta toisaalta emme olisi kaivanneet paljoa enempää ostettavaa. ;D Olemme aina silloin tällöin kokeilleet tehdä intialaista ruokaa, mutta usein mausta on tuntunut uupuvan jotain mausteita. Nyt toivottavasti kokkailut onnistuvat paremmin ja ruoasta tulee vielä autenttisempaa. :)


Indian marketista vielä lisähuomautuksena, että siellä on tällä hetkellä alelaari, josta saa leffoja huokeaan hintaan. Oliskohan ollut 2 dvd:tä 10 eurolla? Mitään megasuosittuja hittielokuvia ei siellä näyttänyt olevan. Suurimmassa osassa dvd:tä oli 2 tai 3 leffaa samalla levyllä. Tongin hetken tätä laaria ja totesin että ostan mielummin aitoja elokuvia sitten Intiasta. Olenkohan muuten maininnut tulevaa Intian reissuani? Meitä lähtee 2 pariskuntaa samoamaan 2 viikoksi Mumbain ja Keralan suuntaan. Suunnittelen jo mitä kaikkea aion ostaa ja teettää siellä ollessani. ;)

Täältä löydätte etnisten ruokakauppojen aukioloaikoja.

Kasvisruoka.comin sivuilta löytyy kiva selitysosio erikoisimmista mausteista. Kannattaa tutustua!

Bongasin lisäksi tällaisen maustekaupan, jossa on kivasti kerrottu erilaisista mausteista.

4 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Oli siellä laarissa aitojakin leffoja muovineen päivineen... Enimmäkseen Oldies-osastoa. :)

Reetta kirjoitti...

En bongannut niitä siinä kiireessä. :) Tosi paljon piraatteja kuitenkin tarjolla. Niitäkin oli muoveissa. Mutta sulla tais tosiaan olla enemmän aikaa penkomiseen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa käydä Taj Mehal mausteliikkeessä, parhaimmat valikoimat ja myyjä(t) hyvin ystävällisiä ja kielitaitoisia; puhuvat hyvin suomea, englantia ja jopa ranskaakin hieman :D Viereisessä Maharaja liikkeessä oli aivan toisenlainen vastaanotto...
Mutta Hämeentien mausteliikkeet ovat aivan ihania ja niistä todella löytää aina jtn uutta ja mielenkiintoista!
T. Katri

Reetta kirjoitti...

Täytyy ehdottomasti mennä! Kiitos vinkeistä!! :D