keskiviikko 19. elokuuta 2009

Mementon intialaisversiosta Bollywoodin tuottoisin elokuva

Intialaisversio Hollywood-elokuva Mementosta on lyönyt esikuvansa tuotot kolmessa viikossa. Joulupäivänä ensi-iltansa saanut Ghajini on tuottanut maailmanlaajuisesti 40 miljoonaa dollaria. Se on jo nyt Bollywoodin tuottoisin elokuva.


Studio 18/Adlabs

Suositun Bollywood-näyttelijän Aamir Khanin tähdittämä elokuva kertoo muistinsa vaurioittaneesta miehestä, joka etsii rakastettunsa murhaajaa. Hän selviää ainoastaan polaroid-kuvilla ja tatuoinneilla itselleen tekemien muistiinpanojen avulla.

Khan arvoi elokuvan suosion perustuvan kotimaisen yleisön lisäksi yhä suurempaan ulkomailla asuvaan intialaisyleisöön, joita intialaiset tuotannot houkuttelevat hyvin teattereihin.

Christopher Nolanin vuonna 2000 halvalla ohjaama Memento oli itsessäänkin hitti, sen lasketaan tuottaneen tekijöilleen tähän mennessä noin 40 miljoonaa dollaria.

AFP, YLE Uutiset


Bongasin uutisen Ylen sivuilta.

3 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Ei voinut mennä Sholeyn ja DDLJ:n ohi, tämä lienee siis rahaa-ja-nopeasti -ennätys?

Reetta kirjoitti...

Hyvä pointti, onkohan Yleltä faktat tarkistamatta?? Varmaan jutun pointti oli, että se on päihittänyt tuotollisesti jo alkuperäisen elokuvan..

Tässä IMDB:n faktat:

DDLJ yli 124 000 euroa (26.3.2000 mennessä)

Sholay vähän päälle 5 miljoonaa euroa.

rajeev damani kirjoitti...

Amazing dance.. seems i have missed a gr8 party.. i am wandering from where u ppl learn Indian Bolly Style dance?? Its simply awesome.. :) Hats Off!!