tiistai 8. syyskuuta 2009

Rakkautta ja Anarkiaa lipunmyynti alkaa huomenna!

Huomenna keskiviikkona alkaa Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin lipunmyynti. Maximin ja Kinopalatsin lippuja voi ostaa Finnkinon pisteistä ja Bio Rexistä voi ostaa puolestaan Bio Rexin, Andorran, Kino Engelin ja Dubrovkinin lippuja.

Itse ajattelin mennä katsomaan viittä elokuvaa, joista kaksi on tietysti nämä alla olevan Bollywood-elokuvat! Toivottavasti saan liput haluttuihin näytöksiin! :)

Tässä vielä kertauksena esittelyt elokuvista. Poimin nämä tiedot Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin nettisivuilta!Bollywood / Ohjaaja: Ashutosh Gowariker

Kesto: 205 min
Dialogi: hindi

Näytökset
Pe 18.09. 12:00 - Kinopalatsi 8
La 19.09. 12:15 - Kinopalatsi 9
Ma 21.09. 20:30 - Kesäkino Engel
Su 27.09. 12:00 - Bio Rex

Jodhaa Akbar

Islaminuskoinen keisari Jalaluddin Muhammad Akbar saa vaimokseen pohjoisintialaiseen soturiklaaniin kuuluvan Jodhaan (Rai Bachchan), joka on huumaavan kaunis hinduprinsessa. Vaikka kyseessä on järjestetty avioliitto ja ennen kaikkea poliittinen kauppa, ajan myötä Akbar rakastuu puolisoonsa todella voimallisesti.

Lagaan-ohjaaja Ashutosh Gowarikerin 1400-luvun Intiaan sijoittuva romanttinen pukudraama kertoo suurisydämisen keisarin suuren rakkaustarinan. Jodhaa Akbar on satu miekkaa taidokkaasti käyttävästä prinsessasta, joka opettaa soturikeisarin hallitsemaan sydämellään. Intohimoinen hallitsija joutuu puolustautumaan kapinoivia joukkoja vastaan, mutta suurimman taistelunsa hän joutuu käymään kotirintamalla. Roihahtaako rakkaus ilmiliekkiin ja onnistuuko keisari valloittamaan myös vaimonsa sydämen?

Historiallisessa spektaakkelissa kaikki on elämää suurempaa. Intialaisesta kansanperinteestä ammentavan tarinan tuotantoarvoissa ei ole pihistelty: palatsit ovat korskeita, sotajoukot mahtavia ja miekkojenkalistelu eeppistä. Hyväsydämistä keisaria esittävä lihaksikas viiksiniekka Hrithik on verevä ja puhdasverinen bollywood-sankari.

Muslimien ja hindujen välistä suvaitsevaisuutta ja rauhaisan rinnakkaiselon merkitystä painottava tarina löytää kaikupohjan uskontokiistojen riivaamasta nyky-Intiasta.

JOUNI HOKKANENBollywood / Ohjaaja: Priyadarshan

Kesto: 137 min
Dialogi: hindi

Näytökset
Pe 18.09. 20:30 - Kesäkino Engel
Su 20.09. 13:00 - Bio Rex
Ti 22.09. 21:00 - Kinopalatsi 7

Billu Barber

Bollywoodin suurin supertähti ja yksi elokuvatehtaan taidokkaimmista luonnenäyttelijöistä kohtaavat ystävyydestä ja Intian syrjäisimpiinkin kolkkiin ulottuvasta tähtikultista kertovassa suloisenpuhtoisessa koko perheen musiikkikomediassa.

Billun (Irfan Khan), köyhän pohjoisintialaisen parturin, arki nyrjähtää sijoiltaan kun paikkakunnalle saapuu supertähti Sahir Khan (Shahrukh Khan) kuvausryhmineen. Aiemmin vähävaraisuutensa takia halveksitusta Billusta tulee yht’äkkiä kaikkien kiinnostuksen kohde, sillä hän on kertonut lapsilleen tuntevansa kuuluisan näyttelijän. Kun juoru pääsee leviämään, parturi ei saa hetken rauhaa. Vaikutusvaltainen liikemies Sahukaar Daamchand (Om Puri) tarjoaa kalliita lahjuksia, jotta Billu järjestäisi tapaamisen tähtinäyttelijän kanssa. Kun parturi kerta toisensa perään kieltäytyy, häntä syytetään valehtelijaksi.

Tarina perustuu Krisnasta kertovaan ikivanhaan jumalmyyttiin. Ohjaaja Priyadarshan tunnetaan Hera Pherin kaltaisia hittifi lmejä tehtailevana kultasormena. Shahrukh Khan pistää jalalla koreasti ja koreografiat Deepika Padukonen, Priyanka Chopran ja Kareena Kapoorin kanssa edustavat Bollywood-spektaakkelia nautittavimmillaan. Musiikki, varsinkin hittibiisit Love Mera Hit Hit ja Mar Jaani, pistää jalan vipattamaan.

JOUNI HOKKANEN

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Vinkki kaikille Bollywood-tanssin ystäville: TV Viideltä tulee sunnuntaisin klo 21 "Tanssin supertähdet" -ohjelma, jossa eri maiden tanssijat kilpailevat toisiaan vastaan, ja yhtenä kilpailevana maana on Intia! Ekassa jaksossa kaksi intialaista tanssijaa esitti mukaelman Devdaksen Dola re dolasta :)

Reetta kirjoitti...

Kiitos vinkistä! :D