sunnuntai 21. elokuuta 2011

Bollywood-elokuvia Rakkautta ja Anarkiaa festivaalilla 2011!

Rakkautta & Anarkiaa festivaali (15-25.9.2011) tarjoaa tänä vuonna katsottavaksi 6 intialaista elokuvaa! Mukana on niin hindinkielistä, tamilinkielistä kuin bengalinkielistä elokuvaa fiktiosta dokumentteihin. Tuhannet kiitokset festivaalin toimikunnalle. Näin hienoa intialaisen elokuvan kattausta en olisi voinut haaveillakaan.

Tässä festivaalin tabloidilehdestä poimittuja elokuvaesittelyitä (omin sivukommentein).

7 Khoon Maaf (7 Sins Forgiven) Ikuisen rakkauden metsästys voi viedä koko elämän - ainakin petollisilta aviomiehiltä. Priyanka Chopra loistaa elokuvan pääosassa. Muissa rooleissa: Neil Nitin Mukesh, John Abraham, Irrfan Khania, Naseeruddin Shah ja Konkona Sen Sharma. Upea casting!Bollywood: The Greatest Love Story Ever Told Bollywood-elokuvista ja Intian politiikasta kertova dokumentti on täynnä värejä ja tanssia, mutta Intian elokuvateollisuuden muuttuessa se saa myös nostalgisia sävyjä. Dokumentin on ohjannut Rakeysh Omprakash Mehra, joka tunnetaan mm. elokuvista Rang De Basanti ja Delhi-6. Dokumentissa kuulemme mm. Amitabh Bachchanin, Aishwarya Rai-Bachchanin, Dev Anandin, Madhuri Dixitin, Saroj Khanin ja Javed Akhtarin haastatteluja. Kuulostaa mahtavalta. Mistäköhän tämän elokuvan voisi ostaa?! :)Zindagi Na Milegi Dobara Kolme intialaista nuorukaista matkustaa Espanjaan bollywoodilaisessa kasvutarinassa. Elokuvan pääosassa on hurmaava Hrithik Roshan. Muissa rooleissa näyttelevät Farhan Akhtar, Abhay DeolKatrina Kaif ja Naseeruddin Shah.Robot (Endhiran) Kyborgi rakastuu tiedemiehen vaimoon. Intian kallein elokuva on ihastuttavan överi visuaalisuudessaan, tanssia ja laulua unohtamatta. Elokuva on hindin kielelle dubattu tamilinkielinen elokuva. Elokuvan pääosassa ovat Rajnikanth ja Aishwarya Rai-Bachchan. Pieni varoituksen sananen elokuvan nähneenä. Trailerissa nähdyt taistelukohtaukset sijoittuvat pääosin elokuvan viimeiseen 30 minuuttiin. Eli älkää odottako että elokuva olisi action pläjäys alusta alkaen. Elokuva on myös aika "pimeä" tapaus. Siinä mm. kyborgi keskustelee hyttysten kanssa!The Bengali Detective Tanssiva yksityisetsivä ja hänen värikäs avustajakaartinsa selvittelevät rikoksia intialaisen miljoonakaupungin sykkeeseen sijoittuvassa dokumentissa. Dokumentin on ohjannut Philip Cox.Gandu (Asshole) Surrealistinen kusipäätrippi toden ja kuvitellun tuolle puolen. Bengalinkielisen mustavalkoisen elokuvan on ohjannut Kaushik Mukherjee.Elokuvien esittelyt, näytösajat ja erikoisohjelmisto julkaistaan 2.9 festivaalin verkkosivuilla. Samana päivänä alkaa katalogien ja sarjakorttien myynti. Näytöskohtaiset liput tulevat myyntiin 7.9 klo: 10:00 alkaen. Bio Rexin, Kino Engelin, kesäkino Engelin, Andorran, Dubrovnikin ja Orionin näytökset myynnissä Bio Rexissä sekä festivaalin verkkokaupassa. Maximin ja Kinopalatsin näytökset myynnissä Finnkinon teattereissa kautta maan sekä finnkinon verkkokaupassa. Liput on mahdollista ostaa internetkaupasta ja tulostaa itse kotona.

Love & Anarchy Festival's website in English. :)

Jos bongaan vielä muita intialaisia elokuvia festivaalilta, lisään ne tähän viestiin ja ilmoitan siitä kommenteissa.


Toivottavasti saan työtilanteeni sovittua siten, että pääsen nauttimaan festivaalin tarjonnasta. Olisi suuri harmi, jos missaisin festivaalin. Yllä mainituista elokuvista, haluaisin nähdä Robotia ja Gandua lukuunottamatta kaikki muut. Etenkin Bollywood-dokumentti kiinnostaa.

5 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hauskaa, että siellä näytetään noin monta intialaista leffaa. Aiotko käydä katsomassa kaikki? Minä en ole nähnyt kuin vain tuon Zindagi Na Milegi Dobara (elämää ei näe toista kertaa), joka on tosi uusi, vasta pari viikkoa sitten käytiin katsomassa. Kepeä feel good- leffa, kivat maisemat ja Akhtarin runoutta.

Mari A. kirjoitti...

Aluksi innostuin, mutta ei nyt taida olla kuitenkaan ihan sitä, mitä haluaisin nähdä. Ja missä SRK??

Reetta kirjoitti...

Anna, kaikki muut paitsi Robot ja Gandu. Robot on todella huono ja Gandu ei muuten kiinnosta. :) Kiva kuulla kommenttia ZNMD leffasta! :)

Mari, mä taas petyin ihan aluksi, mutta kun tutkin tarjontaa tarkemmin, olen aika fiiliksissä. Tosi kiva että ihmiset pääsevät näkemään muitakin kuin SRK leffoja. Tarjonta on ollut todella yksipuolista. Ja eihän Shahrukh ole tehnyt MNIK jälkeen oikeastaan muuta kuin Ra Onea, mikä tulee leffateattereihin vasta talvella..

Mari A. kirjoitti...

Kävin selaamassa näistä parista musiikkivideot ja trailerit, ja taitavat jäädä multa väliin.

No joo, SRK:ta olen nähnyt yhden leffan Suomen valkokankaalta, että ehkä ei ole ylitarjontaa siltäkään suunnalta. Onhan osa noistakin vanhempia kuin tältä vuodelta.

No, mutta varmaan nämä leffat soveltuvat festarin teemaan, joten ovat varmasti yleisön mieleen.

Reetta kirjoitti...

Mari, oho! Miten se on mahdollista että olet missannut Shahrukhin?! Siltähän on näytetty K3G, Kal Ho Naa Ho, Devdas, Om Shanti Om, Chak De! India, Kabhi Alvida Naa Kehna, Don ja Billu Barber Suomessa. :) :)

Harmi ettei yksikään leffa kolahda.

Itse menen katsomaan noita jo ihan kannatuksen vuoksi. ;)