tiistai 9. elokuuta 2011

Sylvester Stallone valloittaa Intian

Intian Bollywood tuottaa markkinoille yli tuhat elokuvaa vuodessa.

Intialaisen elokuvan suosio on saanut länsimaiset musiikki- ja Hollywood-väen heräämään. Yhä useampi länsimainen stara haluaa mukaan Bollywood-tuotantoihin. Myös länsimaiset elokuvatuotantoyhtiöt ovat lisänneet yhteistyötään Bollywoodin kanssa.

Bollywood on kasvanut tasaiseen tahtiin lähivuosina ja intialaisista elokuvista on tullut suosittuja eri puolilla maailmaa. Lisäksi Bollywood-elokuvien taso on noussut reilusti. Bollywoodilla onkin kasvunvaraa vielä paljon jäljellä. Länsimaisia tähtiä kiinnostaa myös intialaisten erilainen tapa tehdä elokuvia.

Akshay Kumar, joka on yksi Bollywoodin nykypäivän suurimmista miestähdistä, arvelee Guardian-lehden haastattelussa, että jos Hollywoodin ja Bollywoodin yhteistyö toimii, niin jatkossa yhteistuotantojen määrä tulee lisääntymään huomattavasti.

Hollywood -näyttelijöitä on jo kiinnitetty eri elokuviin: Nicholas Cage tulee esittämään pääroolin hittiohjaaja Vidhu Vinod Chopran ja länsimaisen elokuvayhtiön yhteisessä gangesterielokuvassa Broken Horses, joka perustuu Chopran hindinkieliseen elokuvaan Parinda. Myös Mickey Rourkea on huhujen mukaan houkuteltu esiintymään samaan leffaan. Broken Horsesin kuvaukset alkoivat syyskuussa.

Drew Barrymore puolestaan esiintyy The Lifestyle-elokuvassa, joka kertoo elämän eri vaiheissa olevista kolmesta naisesta, jotka kamppailevat identiteettiensä kanssa. Ben Kingsley nähtiin jo keskeisessä roolissa matemaatikkona Leena Yadavin elokuvassa Teen Patti.

Sylvester Stallone, Brandon Routh ja Denise Richards esiintyivät tuottaja Sajid Nadiadwalan elokuvassa Kambakht Ishq. Richards esitti elokuvassa Akshay Kumariin rakastunutta naista.

Räppäri Snoop Dogg oli puolestaan ensimmäinen länsimainen valtavirran artisti, joka teki musiikkia Bollywood elokuvaan. Snoop Dogg esitti vuonna 2008 julkaistun Singh is King-leffan tunnusbiisin ja esiintyi elokuvan musiikkivideolla. Australialainen poppari Kylie Minogue puolestaan esitti itseään Anthony D'Souzan ohjaamassa ja Akshay Kumarin tähdittämässä elokuvassa Blue. Kolumbialainen laulaja Shakira taas esittää Kali-jumalatarta elokuvassa Kaali - The Warrior Goddess.

Myös RNB-laulaja Akon on tekemässä musiikkia Bollywood-elokuvaan. Akon säveltää ja laulaa supertähti Shah Rukh Khanin sci-fi leffa Ra.Onessa soivia biisejä. Akon on myös kertonut aikovansa jatkaa Bollywood-elokuvien musiikin parissa.

Teksti: Mikko Leppänen


Uutisen löysin täältä.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Pakko korjata tähän heti alkuun artikkelin ensimmäisessä lauseessa oleva virhe. :)
Mumbaissa tehdään vuosittain yli 200 elokuvaa, ei tuhat, niin kuin jutussa väitetään. Intiassa tehdään kaiken kaikkiaan tuhat elokuvaa vuodessa.

Tässä teille Ben Kingsleyn tähdittämän Teen Patti -elokuvan traileri. Vaikuttaa mielenkiintoiselta.Tässä teille maistiainen Kambakkht Ishq -elokuvasta:On se surku, että Stallonen debyytti Bollywood-elokuvassa on näin surkeasti ohjattu ja käsikirjoitettu (voiko tuota ala-arvoista kohtausta kutsua käsikirjoitetuksi?). Stallone vain patsastelee kohtauksessa Rocky-kloonina tietämättä miten suhtautua koko kohtaukseen.

Tässä teille Snoop Doggin Singh Is Kinng -musiikkivideo. Elokuvan nimikkokappale on sekoitus hipp hoppia ja bhangraa (punjabilaista kansanmusiikkia). Videossa mukana myös elokuvan tähti Akshey Kumar.Ja vielä lopuksi ihmeteltäväksi Kylie Minoguen debyytti elokuvassa Blue. Elokuva on yksi kalleimmista viime aikaisista Bollywood-elokuvista (n. 28 miljoonaa dollaria). Esiintymisestään Kylie sai arviolta miljoona dollaria. Kohtauksen koreografian takana on Farah Khan ja Kylien asun on suunnitellut Manish Malhotra. Kappaleen takana on A.R.Rahman.Lopuksi haluan mainita yhden erikoisuuden, mikä on varmasti pistänyt jo tätäkin juttua lukiessa silmään. Numerologit ovat hyvin tärkeitä ihmisiä Intiassa ja elokuvateollisuudessa. He päättävät usein elokuvien ja näyttelijöiden nimien kirjoitusasut. Näin ollen veikkaan, että numerologilla on ollut näppinsä pelissä Singh Is Kinng -elokuvan kirjoitusasussa. :)

Ei kommentteja: