tiistai 12. kesäkuuta 2012

Bollywood Flash Mob HS:n toimituksessa

Bollywood-tanssijan flash mob keskeytti HS:n toimituskokouksen

Manish Gawde tanssii bollywood-tyyliin Helsingin Sanomien toimituksessa järjestetyssä flash mobissa.

Katri Kallionpää / HELSINGIN SANOMAT

"Haluan levittää onnea. Myös työpaikalla on tärkeätä joskus rikkoa rutiinit, saada ihmiset nauramaan, luoda henkeä ilon kautta", sanoo mumbailainen stuertti ja bollywood-tanssin opettaja Manish Gawde, 30.

Hän on mies Finnairin kuuluisan flash mobin eli yllätystempauksen takana. Siinä parikymmentä Finnairin lentoemäntää yllätti Helsinki–Delhi -lennolla olevat matkustajat tanssimalla yhtäkkiä bollywoodia Intian Tasavallan päivän kunniaksi.

Tapahtumaa kuvaava video julkaistiin Tasavallan päivän aattona 25. tammikuuta. Video levisi salamavauhtia internetissä. Tähän mennessä se on saanut jo lähes viisi miljoonaa katsojaa.

Tempauksesta ovat kertoneet myös monet kansainväliset mediat, kuten New York Times, Daily Mail sekä Digital Spy. Metro.co.uk -sivusto luonnehti videota internetsensaatioksi.

Manish Gawde on opettanut bollywoodia useita vuosia. Harrastajien lisäksi hän on tanssittanut myös koululaisia, kehitysvammaisia ja katulapsia.

Stuerttina hän on toiminut viitisen vuotta eri lentoyhtiöiden palveluksessa.

Työskennellessään pari vuotta Finnairilla hän tutustui suomalaiseen kollegaansa Helena Kaartiseen.

Kaartinen oli innostunut flash mobista jo aiemmin. Hän oli järjestänyt sellaisen Finnairin henkilökunnan tiloissa viime lokakuussa.

Helsinki-Delhi lennon tempauksen kaksikko toteutti yhdessä runsaan parinkymmenen Finnairin lentoemännän kanssa. Sittemmin lentoemännät ovat käyneet tanssimassa bollywoodia muun muassa Kustaankartanon vanhainkodissa Helsingissä.

"Flash mob tuo iloa kaikille työpaikalle. Tekijöiltään se edellyttää heittäytymistä ja valtavaa luottamista toisiin. Mutta kun annat hiukan itsestäsi, saat kaiken moninkertaisena takaisin", Gawde sanoi.

Gawde suunnitteli koreografian myös flash mobiin, joka toteutettiin Helsingin Sanomien toimituksen iltaneuvottelussa viime torstaina.
Linkki artikkeliin löytyy täältä.

Ei kommentteja: