sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Naimisiin vastoin intialaisen perheen tahtoa04.06.2012 Reetta Arvila
Sanotaan, että rakkaus voittaa esteet. Tiedä sitten kuinka paikkansa pitävä sanonta on, mutta ainakin tässä tapauksessa se on totta: tie naimisissa olevaksi pariskunnaksi ei ollut aivan yksinkertainen, kun suomalainen Ilona ja intialainen Aditya rakastuivat.

Itämaiset kulttuurit ovat kiehtoneet 24-vuotiasta Ilona Kolachanaa pienestä tytöstä lähtien. Kiinnostuksen herättivät muun muassa äidin kertomukset nuoruusvuosilta Saudi-Arabiassa sekä yli 20 vuotta Nepalissa asuneen tädin tarinat.

Kiinnostus itään johdatti Ilonan opiskelemaan arabian kieltä ja islamin tutkimusta. Vapaa-aikakin menee itämaisissa merkeissä Bollywood-tanssien parissa. 

Kolmisen vuotta sitten Ilona oli parin kuukauden reppureissulla Intiassa. Koti-Suomeen palattua ikävä takaisin oli kuitenkin kova. Pian matkan jälkeen Ilona huomasi bussipysäkillä intialaiselta näyttävän miehen, jolle hän menikin hetken mielijohteesta juttelemaan.

Tuosta kohtaamisesta syntyi ystävyys, joka muuttui rakkaudeksi. Suhde ei kuitenkaan saanut Adityan eteläintialaisen perheen hyväksyntää. Adityan olisi pitänyt naida perheen tahdon mukaisesti intialainen, omaan kastiinsa kuuluva nainen. Pariskunta päätti kuitenkin taistella rakkautensa puolesta ja he karkasivat naimisiin.

Tänä päivänä Ilona ja Aditya ovat onnellisesti yhdessä. Ilona on myös otettu Kolachanan perheen jäseneksi.   

PS: Jos Ilonan ja Adityan rakkaustarina kiinnostaa, niin kannattaa ensi syksynä pitää silmät ja korvat auki. Heidän rakkaustarinansa on saatettu myös Bollywood-tanssinäytelmäksi, joka esitettiin kertaalleen Helsingin Kulttuurikeskus Caisassa. Esitys oli niin suosittu, että jatkoa luultavasti seuraa…

Haastattelun voit kuunnella täältä.

Ei kommentteja: