sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Bollywood-elokuviin halutaan länsimaisia tähtiä

Viihde |  21.06.2011 17:01 |  Eeva Rajala

Intialaiset Bollywood-elokuvat ovat saaneet enemmän näkyvyyttä myös maan rajojen ulkopuolella. Bollywood-studiot ovatkin alkaneet rekrytoimaan enemmän länsimaalaisia näyttelijöitä elokuviinsa.

Uutistoimisto AFP kertoo esimerkkinä 30-vuotiaasta amerikkalaisnäyttelijästä Alexx O'Nellistä, joka on saanut runsaasti näyttelijäntöitä muuttaessaan Connecticutista Mumbaihin. O'Nell huomasi saavansa helpommin töitä Intiassa kuin Hollywoodissa.

- Jos olisin intialainen, taistelisin parhaiden kanssa, kaikkien niiden, jotka haluavat filmitähdeksi Intiassa. Minulle olisi käynyt näin Hollywoodissa, olisin taistellut kaikkien amerikkalaisten kanssa, jotka haluavat Hollywood-elokuviin, O'Nell kertoo.

O'Nell ymmärtää, että ainoat roolit hänellä Intiassa oli ulkomaisen henkilö rooleja. Tämä ei kuitenkaan miestä haittaa. Vähemmän ihmisiä taistelee samasta roolista ja loppujen lopuksi asiat tuntuvat lutviutuvan hyvin.

Uutistoimisto AFP kuitenkin kertoo samalla, että parhaat Bollywood-roolit menevät kuitenkin länsimaalaisille naisille

- varsinkin niille, jotka oppivat helposti puhumaan hindiä.

Intialainen ohjaaja Anurag Kashyap on huomannut, että länsimaalaiset näyttelijät tuovat Bollywood-elokuviin enemmän näkökulmaa ja herkkyyttä. Heidän kauttaan asiat nähdään ohjaajan mukaan laaja-alaisemmin.

Lähde: Contactmusic

Bongasin jutun Voicen nettisivuilta.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Pakko kyllä kommentoida viimeistä lausuntoa. Vai että länsimaalaiset näyttelijät tuovat Bollywood-elokuviin herkkyyttä??? XD Yleensä länsimaalaiset miehet ovat esitetty roistoina ja naiset kevytkenkäisinä bimboina. Kadunmiesten käsitys asiasta tuntuu olevan se, että länsimaalaiset naiset tulevat Intiaan harrastamaan seksiä intialaisten miesten kanssa. Näin ainakin eräs taksikuski minulle selitti. Mitä tuohonkin voi vastata? Hih. :D

Ennenvanhaan kaikkea länsimaalaisuutta paheksuttiin kovasti, mutta nykyään asia tuntuu olevan päinvastoin. Kaikki länsimaalaisuuteen liittyvä on ihastuttavaa. Näin ollen elokuvien päähenkilöt pukeutuvat länsimaalaisiin vaatteisiin, elokuvat on sijoitettu Lontooseen, Nykiin tai muuhun ulkomaiseen metropoliin. Myöskin henkilöiden moraalinen käyttäytyminen on länsimaalaistunutta. Lisäksi elokuvien kesto on lyhentynyt vastaamaan länsimaalaisen elokuvan kestoa ja jopa joidenkin elokuvien musiikki on  länsimaalaista!

Tässä hyvä esimerkki musiikin muuttumisesta. Kappale Bhaag DK Bose on tämän hetken hypetetyimmästä elokuvasta Delhi Belly:stä. Videon voi katsoa täältä.

2 kommenttia:

Mari A. kirjoitti...

O M G ! Siis aivan järkyttävää!

Just sen takia olen nauttinut näistä bollywood-leffoista, kun ne eroavat hollywoodista. Mutta toisaalta, kukapas intialaisiakaan voi kieltää kopioimasta...

Reetta kirjoitti...

Olen samoilla linjoilla! En halua katsoa länsimaalaistettua Bollywood-elokuvaa. Niistä puuttuu kaikki ne syyt, minkä vuoksi juuri katson Bollywood-elokuvia. :/