torstai 10. toukokuuta 2012

Dokumentti Bollywood-tanssista Yle Fem -kanavalla 10.5.2012

Kaikki katsomaan tänään dokumenttia Bollywood-tanssista Suomessa! Ohjelmassa on haastateltu Michaela Enholm-Suvilehtoa, Bolly Beat Dance Schoolin omistajaa Sari Breiliniä, Kulttuuriyhdistys Intian toiminnanjohtajaa Shama Dikshitiä, Kiureli Sammallahtea Shava -yhtyeestä ja allekirjoittanutta. Itse yritän valaista ohjelmassa mitä Bollywood-elokuvat ovat ja kuinka ne eroavat Hollywood-elokuvista. 

- Pakko myöntää, että haastattelu jännitti todella paljon. En ole aiemmin ollut kameran edessä haastateltavana. :)

Laittakaahan kommenttia mitä piditte ohjelmasta!


Yle Fem 10.5.2012 klo: 21:00 Seportaget: Dansar med Bollywood
Ohjaus: Chri Åhman. 
Ohjelman voi katsoa Areenasta 30 päivän ajan.

Teksti kopioitu svenska.yle.fi - sivuilta:

Visst är det roligt att dansa till Bollywoodfilmernas rytmer men helt lätt är det inte att komma underfund med hur man gör. Sari Breilin och Shama Dikshit håller lektioner för ovana finländare. De är insatta i vilka rörelser som används och vad de olika handrörelserna beskriver. Kärlek kan uttryckas med rörelser som liknar lågor, vackra ögon har en egen gest, liksom kyssar och blickar, men också gudarna har egna tecken.
Shama Dikshit vill inte stressa sina elever alltför mycket för att allt skall bli precis rätt, för det är viktigare att känna glädje när man dansar.
Michaela Enholm, som dansat ett par år, säger att man ibland glömmer ansiktsuttrycket när man koncentrerar sig på stegen, men det är viktigt att också med sina miner visa den känsla dansen handlar om.

Masala är en indisk kryddblandning och de indiska filmerna kallas ofta masalafilmer. Reetta Flinck, som har specialiserat sig på filmerna från Mumbai (Bombay), berättar att de inte kan klassificeras enligt genrer som i Hollywood, utan alla filmer innehåller många genrer - romantik, komedi, action, familjedrama och musikal.
- Det kan ta en vecka att filma en enda dans, säger Reetta, som själv varit med om en dansscen i den stjärnspäckade filmen Kabhi Alvida Naa Kehna.
Redaktör: Chri Åhman.
Sänds även i Yle Fem lördag 12.5.2012 kl 14.50
Suomenkielinen tekstitys.
Textad till svenska.
30 dagar på Arenan.

2 kommenttia:

Anton Asikainen kirjoitti...

Ohjaajathan eivät viihdy kameran edessä... Katson Areenasta heti tilaisuuden tullen.

Reetta kirjoitti...

Näinhän se menee :)