sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Ocean of Joy -ilmaiskonsertti Caisassa 16.5.2012

Keskiviikkona 16.5.2012 Klo: 18:00 Kulttuurikeskus Caisassa on ilmaiskonsertti Ocean of Joy.
Kulttuurikeskus Caisa: Mikonkatu 17 C, Helsinki

Tapahtuman nettisivuilta poimittu:

Intialainen klassinen ja kevyt musiikki sulavat lahjakkaiden muusikoiden käsittelyssä riemukkaaksi fuusioksi kulttuurikeskus Caisassa järjetettävässä tilaisuudessa 16.5. Elämäntäyteisten rytmien tahdissa nähdään myös intialaista kuchipudi-tanssia ja tutkimusmatkalle hiljaisuuteen lähdetään Sahaja Yoga -meditaation kautta. Konsertti on kaikille avoin ja ilmainen.

Ocean of Joy -konsertin päälaulajalla Peali Juvalla on vahva tausta intialaisessa klassisessa laulussa, jota hän on opiskellut aivan pienestä lapsesta asti. Hän haluaa yhdistää länsimaista ja intialaista musiikkia ottaen kummastakin parhaat puolet. Pealin soittokaverina vilahtaa videossa Lauri Salokoski, lahjakas nuori säveltäjä ja muusikko, jonka laulu- kitara- ja bassotaidoista saamme nauttia konsertissa.

Venäläinen tanssijan, Yulia Sinitsynan tyyli on intialainen kuchi pudi -tanssi. Tällä iloluontoisella tyylillä on pitkät perinteet. Vaikka esitys on kiehtova jo sellaisenaan, tanssityylin erikoisuus on, että jokainen tanssi kertoo tarinan. Yleensä tarina kerrotaan ennen esitystä lyhyesti ja siihen liittyviä eleitä ja symboleita voi havaita liikkeissä. Sinitsyna on opiskellut sekä Venäjällä, Italiassa että Suomessa eri kuchi pudin merkittävien opettajien seurassa.

Sinitsyna sanoo: “Ajattelin ennen, että täytyy syntyä intialaiseksi hallitakseen intialaisen tanssin kaikessa syvyydessään ja suloisuudessaan, mutta tämä henkinen taiteenmuoto ei tunne rajoja. Intialaisen klassisen tanssin taika on siinä tilassa, johon se meidät tuo, meditatiivisuudessa ja ihmiskehon dynaamisen ainutlaatuisessa kauneudessa.”

Ocean of Joy -konsertin takana on joukko eri taustaisia muusikkoja, jotka ottivat haasteekseen luoda musiikkia vilpittömästä ilosta. Kun mukaan saatiin vielä tanssija Yulia Sinitsyna, kokoonpano oli selvä. Ryhmää yhdistävä tekijä on Sahaja Yoga -meditaatio, johon myös konsertissa päästään lyhyesti tutustumaan. Edellä esiteltyjen lisäksi mukaan tuo melodisen viehättävää kitarasoundia Ville Tanttu. Rytmipuolesta vastaa kokenut perkussionisti ja maailman rytmien tuntija Carl Johan Häggman.

Lisää tietoa tapahtumasta löydät Caisan nettisivuilta.

Ei kommentteja: