keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Poets of the Fall bollywood-elokuvaan?

Viidennen täyspitkän Temple of Thought -studioalbumin julkaisseen Poets of the Fallin solisti Marko Saaristo kävi tänään Aamupoikien haastattelussa. Uusimman levyn tekemisestä Saaristolle on jäänyt positiivinen olo ja ilmeisesti uutta projektia pukkaa heti perään. ”Tota levyä on tehty niin ku vuosi, ni se on ihan kiva, et se on nyt done ja sit voi alottaa uuden levyn tekemisen”, kunnianhimoinen mies kertoo.

Temple of Thought on viimeinen osa Poets of the Fallin levytrilogiaa, johon kuuluvat myös albumit Signs of Life sekä Carnival of Rust. Trilogiaksi tämän levykolmikon yhtye on leimannut muun muassa toisiaan peilaavien nimien, kuvamateriaalien ja ylipäätänsä musiikin perusteella. ”Ja demaattisesti silleen, et jos se Signs of Life on eka osa, niin se kuvaa syntymää ja kasvua, ja Carnival of Rust kuvaa sellaista, et kaikki illuusiot häviää. Tulee ne vastoinkäymiset ja näkee minkälaista tämä elämä oikeasti on ja sitten lopputuloksena on tämä ihminen, eli Temple of Thought”, kertoo Marko perustellen yhtäläisyyksiä.

Aamupojat utelivat mieheltä myös, onko bändille ominaisia falsettikappaleita vaikeaa esittää livenä. Tähän mies vastasi, että studio, harjoittelu ja livetilanne ovat kaikki täysin erilaisia. ”Livessä on menoo meininkii ja energia on tosi korkeella. Se on se, et laitat niin ku hyrrän lyijykynän nokkaa pyörimään: Siinä pitää pysyä. Siinä vaiheessa kun on vetäny sen puoli tuntia ympäri sitä lavaa jotain rokkibiisejä ja sit tulee tommonen noin, ni kyl sitä miettii, et hohhoijaa… Voisko saada toiset keuhkot”, Marko kuvailee esimerkkikappaleenaan yhtyeen uusin sinkku Cradled in Love.

Live-vedoillaan Poets of the Fall on kuitenkin onnistunut innostamaan lukuisia ihmisiä ympäri maailmaa. Intian Octoberfestillä bändi oli kerännyt jopa 15 000 kuulijaa. Aamupojat kysyivät vitsaillen ajaako intialaisten villitys yhtyeen musiikilliseen tyylinmuutokseen ja siihen, että he löytävät itsensä vielä joku päivä bollywood-elokuvista. Saaristo vastasi muiden yllätykseksi, että aiheesta on tullut jo kyselyitä Intian suunnalta.

Kuuntele haastattelu kokonaan täältä!

(NRJ)

Artikkeli poimittu NRJ:n nettisivuilta.

Ei kommentteja: