sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Raskauskiloja kerännyttä Bollywood-tähteä syytetään petturuudesta


Julkaistu: 17.05.2012 13:47

Maailman kauneimmaksi naiseksi tituleeratun tähden paino sai fanit raivoihinsa Intiassa, kertoo Daily Mail.

Yksi Intian elokuvateollisuuden menestyneimmistä naistähdistä, Aishwarya Rai, synnytti ensimmäisen lapsensa viime marraskuussa.

Vuonna 1994 Miss Maailmaksi valittu Rai myönsi synnytyksen jälkeen avoimesti, ettei hänellä ole kiirettä pudottaa raskauden aikana kertyneitä liikakiloja.

38-vuotiaasta tähdestä otetut tuoreet kuvat ovat nyt nostattaneet kohun Intiassa. Kuvissa esiintyy aikaisempaa mallimaisen laihaa olemustaan selvästi rehevämpi Rai.

Internetin videopalveluihin on ladattu useita videoita, joissa tähden ennen ja jälkeen -kuvia vertaillaan.

Yksi videoista on otsikoitu nimellä "Aiswarya Rain shokeeraava painonnousu". Videon taustaääniksi on liitetty elefantin ääntelyä. Katsojia se on kerännyt jo 500 000.

Raita on verrattu muun muassa Victoria Beckhamiin, joka on ollut entisissä mitoissaan salamavauhdilla kaikkien neljän raskautensa jälkeen.

Kommentoijat syyttävät tähteä faniensa pettämisesta. Jotkut jopa ovat pitäneet raskautta edeltäviin mittoihin palaamista velvollisuutena, jonka näyttelijä on nyt laiminlyönyt.

Ensi viikolla Cannesin elokuvajuhlille osallistuvan Rain ulkomuotoa spekuloidaan kiivaasti jo etukäteen.

Rai itse on sanonut haluavansa vain nauttia äitiydestä.

"Laihuuspakko on länsimaisen kulttuurin tuote"

Rain painon aiheuttama kohu on sysännyt Intiassa käyntiin myös laajemman keskustelun mediassa naisiin kohdistetuista asenteista.

- Aishwarya on kuin jumalatar. Hänet on nostettu kauneusihanteeksi, johon kohdistuu paineet näyttää täydelliseltä aina, sanoo intialainen viihdekolumnisti Shobhaa Dé New York Daily News -lehdessä.

- Roolimalleina pidetään Victoria Beckhamia ja Angelina Jolieta, mutta meidän ruumiinrakenteemme on toisenlainen.

Meillä on leveämmät lanteet ja muotoja. Epätoivoinen pakko näyttää laihalta kaksi viikkoa synnytyksen jälkeen on länsimaisen kulttuurin tuote, Dé toteaa.

Elokuvatieteen professori Shohini Ghoshin mukaan intialaisilla naisilla on mahdoton tehtävä täytettävänään. Maassa ja sen elokuvateollisuudessa glorifioidaan äitiyttä.

- Ihmiset ovat hämmentyneitä. He eivät tiedä, ihaillako Aiswaryaa äitiyden vuoksi vai halveksuako häntä siksi, ettei hän näytä mannekiinilta, Ghosh sanoo lehdelle.

Rai on saanut myös puolustajia, joiden mielestä tähti toimii oikein keskittymällä vauvaan laihduttamisen sijasta.

Useissa rankkauksissa maailman kauneimmaksi naiseksi tituleerattu Rai on esiintynyt yli neljänkymmenen Bollywood-elokuvan lisäksi myös muutamassa Hollywood-elokuvassa.

Myös kosmetiikkajätti L'Oréalin kansainvälisenä keulahahmona toiminut Rai on naimisissa toisen Bollywood-tähden, Abhishek Bachchanin kanssa.

Katso tuoreita ja vanhoja kuvia Aishwarya Raista Daily Mailin sivuilta.

Anna Nuutinen

Juttu bongattu Ilta-Sanomien nettisivuilta. 


Monille länsimaalaisille voi tulla yllätyksenä kuinka ulkonäkökeskeisiä ihmisiä intialaiset oikeastaan ovatkaan. Monille huoliteltu ulkonäkö on kaiken a ja o. Useat näyttelijät saavat armotonta kritiikkiä, jos ovat menneet lihoamaan. Näin myös artikkelissa esitelty Aishwarya Rai-Bachchan. Aiemmin tänä vuonna kritisoitiin ex-näyttelijätärtä Manisha Koiralaa tämän ulkonäöstä. Naimisissa oleva Manisha on keskittynyt nykyään hyväntekeväisyyteen. Huhut kertovat, että hänen avioliittonsa olisi huonolla tolalla ja ehkä se on yksi monista syistä, miksi Manisha on päästänyt itsensä tällaisen näköiseksi. Intialaisten silmin katsottuna, hänen ulkonäkönsä viestii että kaikki ei ole kunnossa.

Manisha Koirala
Intialaisten kauneuden palvominen näkyy niin huolitellussa pukeutumisessa, vaalentavien kasvovoiteiden käyttämisessä (valitettavasti!) ja jatkuvilla kauneushoitolakäynneillä (mani- ja pedikyyrit, ihokarvojen poistamiset ym). Niillä joilla on varaa. Tämä ulkonäkökeskeisyys on myös yksi syy siihen, miksi intialaiset eivät juurikaan pidä hipeistä. Olen saanut sellaisen käsityksen, että hippejä pidetään ruokottomina intialaisten keskuudessa.

Ei kommentteja: