torstai 8. toukokuuta 2008

Kuinka löytää Bollywood-elokuvia?

Bollywood-elokuvien löytäminen Suomessa vaatii hieman salapoliisin työtä. Lähtökohtaisesti Suomi on yksi niitä onnettomia maita, joissa Bollywood-kulttuuri ei ole saanut kunnolla jalan sijaa ja näin ollen Bollywood-elokuvia ei ole vielä saatavissa isoista tavarataloista.

Itse löysin Bollywoodin lumotun maailman Rakkautta & Anarkiaa festivaalilla vuonna 2002. Sinä vuonna Intia oli teemamaa ja näin ollen he esittivät useita Bollywood-elokuvia festivaalilla. Siitä lähtien Bollywoodista on tullut yksi festivaalin tärkeimmistä teemoista. Ja siitä kiitämme!

Rakkautta ja Anarkiaa festivaalin lisäksi intialaisia elokuvia on näytetty mm. Nainen ja artisokka -festivaalilla.

Suomessa toimii tällä hetkellä yksi nettikauppa, joka myy Bollywood-elokuvia, elokuvien soundtrackeja ja elokuvalehtiä. Itä-Intian kauppahuone. Suosittelen tutustumaan!

Toinen hyvä tapa on käydä itämaisissa kaupoissa pyörähtämässä. Niissä voi olla elokuvien myynti ja vuokrauspalvelu. Hakaniemessä, Helsingissä on useita maustekauppoja, niistä suosikkini on Indian Market aivan Hakaniemen torin kupeessa. Elokuvien laatu ei välttämättä vastaa länsimaisia käsityksiä ja joistakin elokuvista voi puuttua englannin kielinen tekstitys. Kuitenkin erityismainintana on palvelun laatu. Olen saanut vuosien kuluessa erinomaista palvelua. He usein tiedustelevat minkä tyyppisistä elokuvista asiakas pitää ja osaavat ehdottaa sen perusteella elokuvia katsottavaksi. Sadoista elokuvista, ehkäpä 10 vuokraamaani elokuvaa on ollut huonoja. Toinen hieno asia on vuokra-aika, jonka saa itse päättää ja kiinteät hinnat. Esimerkiksi voit vuokrata yhden elokuvan 3 eurolla 1-3 päiväksi. Ei se aina ihan näin mene, mutta periaate tulee selväksi.

Muita tapoja löytää Bollywood-elokuvia on ostaa ulkomaisista nettikaupoista. Näistä voin suositella lämpimästi Play.comia. Ilmainen kuljetus ja luotettava palvelu.

Muita tapoja on käydä esimerkiksi huuto.netissä ja tarkistaa Bollywood ja Intia kategorian alle laitetut myytävät tuotteet. Nyt kyse on kuitenkin huutokaupasta, jonne voi eksyä huijareita. itselleni ei tätä ole kuitenkaan vielä tapahtunut. Olen hankkinut sitä kautta lukuisia elokuvia.

Suomessa on tietääkseni julkaistu vain 2 Bollywood-elokuvaa: Lagaan- Olipa kerran Intiassa ja The Rising- Legend of Mangal Pandey. Molemmat ovat Aamir Khanin tähdittämiä. Näistä elokuvista löytyy siis suomenkielinen tekstitys!

Olen bongannut myös muutaman intialaisen elokuvan videovuokraamoista. Aivan kamala Mission Kashmir, jota tähdittävät Hrithik Roshan ja Preity Zinta, Mira Nairin uusin ohjaustyö The Namesake ja muka Bollywood-elokuva Hilpeys ja ennakkoluulo, jota tähdittää upea Aishwarya Rai Bachchan. Luonnollisesti Englannissa tehtyjä siirtolaisdraamoja/komedioita voi löytää kaupoista.

Ei kommentteja: