torstai 8. toukokuuta 2008

Kuinka löytää tietoa Bollywood-elokuvista?

On moniakin tapoja lähteä etsimään tietoa Bollywood-elokuvista. Paras, mutta hidas tapa on googlettaa. Itse olen pyörinyt jo monta vuotta Intia yhteisön keskustelupalstalla, josta löytyy monta samanhenkistä ihmistä. Sivustolla on omat kategoriat niin Bollywoodille, yleiselle keskustelulle, resepteille, matkustamiselle jne.. Sinne voi eksyä siis nekin jotka eivät välitä elokuvista vaan Intiasta itsestään.

Myös suomi24:llä on oma Bollywood-osastonsa, mutta sen suurimpana ongelmana on häiriköt, jotka haluavat aina silloin tällöin provosoida keskustelijoita rasistisilla tms kommenteilla. Ehkä juuri sen takia kovinkaan moni ei sinne halua kirjoitella.

Yksi mainitsemisen arvoinen sivusto on Bollywood.fi. Valitettavasti sivuston vetäjällä ei ole ollut kovinkaan paljon aikaa sivuston ylläpitämiseen, joten sivut ovat vielä hyvin pienimuotoiset. Kannattaa kuitenkin tutustua! Samoin suomenkieliseen wikipediaan kannattaa tutustua.

Bollywood-elokuvilla (ainakin isoimmilla) on usein omat nettisivut, joista saa tietoa itse elokuvasta. Myös tuotantoyhtiöiden sivustoilta voi löytää herkullisia löytöjä.

Netistä löytyy myös lukuisia fanisivustoja, jotka pyörivät jonkun tietyn näyttelijän ympärillä. Näitä löytää helposti vain googlettamalla näyttelijän nimeä.

Jos on kiinnostunut musiikista, kannattaa tutustua Bollywhat.comiin. Sieltä löytyy mm. biisien käännökset englanninkielelle.

Kirjastoista voit löytää Bollywoodista kertovia elokuvakirjoja. Etenkin SEA:n (sittemmin muuttanut nimensä Kaa:ksi) kirjastosta löytyy ihana paljon aiheesta kertovia kirjoja. Tähän tietysti pitää mainita Natalia Laurilan "Parhaat Bollywood-elokuvat" kirja, joka on ensimmäinen suomenkielinen teos Bollywood-elokuvista. Peter von Bagh on sivunnut intialaista elokuvaa kirjoissaan, mutta Bollywoodista kiinnostuneille suosittelen mieluummin asiantuntevaa Laurilan kirjaa.

Nämä sivustot tulivat näin ensimmäiseksi mieleen. Päivitän varmaan vielä listaa myöhemminkin.

Ei kommentteja: