maanantai 26. toukokuuta 2008

Sari/Saree/Shari

Ihastukseni intialaisiin vaatteisiin, asusteisiin ja koruihin on lähtöisin Bollywood-elokuvista, joiden parissa olen viettänyt jokusen hetken. Ensisijaisesti ihastuin vaatteiden väreihin ja pian itse vaatteisiin.

Perinteisesti intialainen nainen pukeutuu joko sariin tai salwariin. Yksinkertaistetusti sarit ovat 4-7 metriä pitkiä kankaita, jotka kiedotaan ympärille. Kankaan lisäksi naisella on lähes aina sari-paita ja alushame. Salwar Kameezit ovat yksinkertaistetusti tunikapaita, huivi ja housut. Housuja on kahden mallisia: salwarit eli löysät pussimaiset housut ja chudirarit eli pitkiksen oloiset kireähköt housut. Perinteisesti sariin pukeutuvat naimisissa olevat naiset. Myös sinkut voivat pukeutua sariin, mutta usein jotain tilaisuutta varten (häät tms.).

Lisää voitte lukea wikipediasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Saree

Vieressä kuva juhlavasta saristaLöysin netistä tällaisen ihastuttavan kuvan, jossa opetetaan kuinka sari puetaan päälle.
http://www.sahil.com/sareedraping.asp

Tässä erilaisia sarityyppejä: http://www.lazydesis.com/girl-talk/10569-styles-wearing-saree.html

Sareissa minua kiehtoo niiden naisellinen aistikkuus. Onneksi Bollywood-näyttelijättäret pukeutuvat vielä sareihin, joten silmäniloa riittää vielä pitkäksi aikaa.Hurmaava Deepika PadukoneSensuaali Priyanka Chopra

Raima Sen häkellyttävän upeassa sarissa

Kuvat osoitteesta: http://chennai420.blogspot.com/2008/02/grab-latest-photos-stills-pics-of.html

6 kommenttia:

Anuradha kirjoitti...

Deepika Padukoneen sari on loistava!!!

Reetta kirjoitti...

Joo itsekin melkein lensin tuoliltani kun kuva ilmestyi silmieni eteen. :D
Tahtoo yhden tuollaisen..kiitos!

wee kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
wee kirjoitti...

Mä rakastan Bollywoodia!Mistä sais ostettua sarin?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sais sarin,tai mitään muita Bollywood-tanssivrusteita?

Reetta kirjoitti...

Tervehdys!

Netissä on lukuisia ulkomaisia kauppoja,joista voi ostaa sareja. ;) Myöskin suomalaisesta Itä-Intian Kauppahuoneesta voi kysellä sarien perään. Hinnat voivat olla hieman tyyriitä, mutta ainakin pääsee asioimaan suomalaisten kanssa. Intian basaarista ja maustekaupoista voi löytää sareja. Ja basaarissahan muutenkin on kaikenlaista vaatetta, vaikka heidänkin hinnat tuppaavat olemaan tyyriitä.
Itse olen pyytänyt tutuilta, jotka ovat käyneet Intiassa, tuomaan sareja. ;)