sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Valokuvia Kankin kuvauksista

Olin tanssimassa 7 - 12.1.2006 Kabhi Alvida Naa Kehnan kuvauksissa. Tässä muutamia valokuvia kuvauksista:

Intialaisten statistien pukuhuone. Meidän "turistien" pukuhuone sijaitsi kankaan toisella puolella.



Minä ja rakas kulkukorttini ;)



Abhishek pyöri usein ulkona meidän iloksemme. Hän auliisti poseerasi kaikkien halukkaiden kanssa. :)



Where's The Party -biisin päätanssilattia.



Ensimmäisen päivän turistijoukko odottelemassa kutsua takaisin sisälle studioon.



Viereisessä studiossa kuvattiin Fanaa -nimistä elokuvaa. Elokuvan kuvaustauolta bongasin kenetpä muun kuin Aamir Khanin!! :D Hän oli hyvin kohtelias ja kysyi mistä päin olen kotoisin.



YashRajin studioille pääseminen oli lottovoitto. Siellä bongasin mm. seuraavat henkilöt: Abhishek Bachchan, Preity Zinta, Karan Johar, Farah Khan, John Abraham, Hrithik Roshan, Aamir Khan, Kajol ja Rishi Kapoor.

torstai 12. maaliskuuta 2009

Huomenna...

Ah! Pitkä odotus palkitaan huomenna, kun menen ystävättäreni kanssa katsomaan Slummien miljonääriä. On tietenkin mahdollista etten pidä elokuvasta tai muuten petyn siihen. Odotan kuitenkin innolla näkeväni Mumbain kaupunkia. Ja tietenkin Anil Kapoorin ja Irrfan Khanin roolisuorituksia. ;)

Hurmaava ryhmäkuva :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Päivitys 14.3.09:

Nyt elokuva on sitten nähty ja voin sanoa että olen hyvin hämmentynyt. Menin katsomaan lämminhenkistä Intia-kuvausta ja sain useaan otteeseen märän rätin kasvoilleni, niin sanoakseni. Elokuva on loppua lukuunottamatta hyvin realistinen ja osittain varmasti paikkaansa pitävä kuvaus Mumbaista ja siellä asuvista ihmisistä. En muista mistä sanonta "Money Makes the World Go Round" on peräisin, mutta sitä nimenomaan tämä elokuva oli. Hyvin kyyninen ihmiskuvaus. Toivoa ei ole juurikaan tarjolla. Jopa elokuvan onnellinen loppu sai minut nieleksimään katkeria kyyneliä.

Mielestäni elokuvan sivurooleissa oli mitä maukkaampia ja mieleenjääviä henkilöhahmoja. Kaikki roistoja omalla tavallaan. Jopa omaan veljeen ei pysty luottamaan, saati orpokodin johtajaan. Ja tunnetusti poliisit ovat kieroja kuin korkkiruuvi. Huokaus. Mutta näinhän se todellisuudessakin on. Sekä Irrfan Khan että Anil Kapoor tekivät hienot roolityöt, Irrfan korruptoituneena poliisina ja Anil visailuohjelman juontajana. Mutta mielestäni päähenkilöt jäivät hyvin valjuiksi. Heissä ei tapahtunut muutoksia juuri lainkaan ja tämä nimenomaan on hyvän päähenkilön edellytys. Mielestäni lapsinäyttelijät onnistuivat paremmin roolitöissään kuin aikuiset. Tai sitten heille on kirjoitettu maukkaampia kohtauksia..

Pyrin yleensä katsomaan elokuvat kahteen kertaan, ennen kuin sanon mielipiteitäni niistä. Voin kuitenkin sanoa suosittelevani elokuvaa. Se kannattaa ehdottomasti nähdä. Jos ei elokuvateatterissa niin kotona vuokravideolta. Varoitan kuitenkin, elokuvassa on useita järkyttäviä kohtauksia, joita en suosittele heikkohermoisille. Elokuva on vahvaa draamaa, jossa on ripaus väkivaltaa ja aimo annos kyynisyyttä.

A.R. Rahmanin elokuvascore oli upeaa kuunneltavaa! Tippa tuli heti linssiin kun kappaleet alkoivat soida kankaalla. Elokuvan lopputekstien ajan pyörivä musikaalikohtaus oli mukava kunnianosoitus Bollywood-elokuville. Samoin Amitabh Bachchanin esiinnostaminen elokuvassa. Myös uskonto ja kriketti saivat oman osansa. Elokuva siis tuo kivoja yksityiskohtia intialaisille tärkeistä aiheista. Jai Ho!

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Työkavereita

Ajattelin laittaa tänne kuvia Mumbain työkavereistani ja työpaikastani. Koska nimimuistini on hirvittävän huono, voi olla, että muistan ihmisten nimet väärin tai sekoitan heidät toisiinsa.

Ohjaaja Roop ja kuvaaja Miles. Odottelua..



Shown juontaja Nina Manuel valmistautuu välispiikkeihin.



Saima ja Roop haastattelemassa herra ja rouva Arjun Rampalia.



Äänittäjä Mangesh ja kuvaaja Miles MTV Immies gaalassa.



Azim, Ninan stylisti



Minä :)



Firman omistajat Milind Soman ja Parvati Balagobalan



Firma sijaitsi Andheri Westissa






Muita ihania työntekijöitä, joiden nimet olen valitettavasti jo unohtanut:



Indian market

Tässä muutama kuva Helsingin Hakaniemessä sijaitsevasta Indian Marketista. Ehdottomasti yksi parhaimmista paikoista vuokrata Bollywood-elokuvia. Olen myös ostanut elokuvia, joskin niiden laatu ei aina vastaa länsimaalaista tasoa.



Kuvia Intian työharjoittelusta

Tässä muutamia kuvia tilaisuuksista, joissa kävin, työskennellessäni Mumbaissa.

Vaah! Life Ho Toh Aisi -elokuvan musiikin julkistamistilaisuudessa:


Home Delivery -elokuvan ensi-illassa:


















MTV Immies -gaalassa:

Kuvia

Olen miettinyt jo pidemmän aikaa laittavani Intiassa otettuja kuviani tänne blogiin. Oikeastaan ainoa mikä on estänyt, on pelko siitä, että niitä aletaan kopioida ja levittää netissä minne sattuu. Jos jotain kerran nettiin pistää, ei sitä sieltä saa poistettua. Näin ollen pitää olla aika tarkkana mitä sinne laittaa.. Päätin laittaa kuviin ns. vesileiman. Ulkonäöllisesti se on ikävä, mutta toivon tällä estäväni kiihkeimmät kopioinnit.

Lataan nyt aluksi tänne muutaman kuvan kokeeksi ja myöhemmin sitten lisää.

Kylie Bolly-elokuvaan

Bongasin mielenkiintoisen uutisen Kylie Minoguesta, jota on pyydetty laulamaan Blue -nimiseen Bollywood-elokuvaan.

Kylie Minoguelle miljoona dollaria Bollywood-kappaleesta

Kylie Minoguelle maksetaan miljoona dollaria esiintymisestä Intian Bollywood-elokuvan soundtrackilla. Intialaisen DNA-lehden mukaan australialaistähti laulaa tulevan Blue-elokuvan kappaleella ja hänen on tarkoitus matkustaa nauhoituksiin Intiaan ensi kuussa.

Elokuvaan liittyvästä kappaleesta tehdään mitä todennäköisimmin myös musiikkivideo.

Lehden mukaan Minoguesta tulee näin ensimmäinen kansainvälinen tähti, joka laulaa Bollywood-elokuvassa. Kylie ei kuitenkaan ollut ensimmäinen tähti, jota pyydettiin mukaan elokuvakappaleen laulajaksi. Vastottain eronnut Madonna ei ollut vastannut kyselyihin ja R&B-tähti Rihanna oli pyytänyt esiintymisestä liikaa rahaa.

Blue-elokuva kertoo uponneesta aarrelaivasta ja sen esikuvana kerrotaan olleen vuonna 1977 julkaistu Hollywood-elokuva Syvyyden saalistajat (The Deep). Ensi vuonna ensi-iltansa saavan elokuvan budjetti on noin 28 miljoonaa dollaria, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen kalleimmista Bollywood-elokuvista.

Lähde: YleX.fi



Kylie Minogue ja Akshey Kumar pressitilaisuudessa.

Kylieta on pyydetty laulamaan kaksi biisiä, jotka A.R. Rahman on säveltänyt. Toinen kappaleista on duetto Sony Nigamin kanssa. Musiikkivideon koreografiasta vastaa Farah Khan.

Lisää aiheesta voi lukea mm. täältä.

Kino Kauko Yle Teemalla

Olettehan huomanneet, että Yle Teema esittää taas mielenkiintoisia elokuvia Kino Kauko -sarjan alla. Vaikka Bollywood-elokuvien näyttämiseen on vielä pitkä matka, kannattaa hemmotella itseään näillä Intiaan sijoittuvilla (kylläkin aika karuilla) elokuvilla.

Elämä piikkilankaa esitettiin 16.2
Salaam Bombay! esitettiin 23.2
Maa vailla naisia esitettiin 2.3

Huomenna maanantaina esitetään viimeinen Intiaan sijoittuva elokuva Kulkee ajan varjo. Sen jälkeen näemme elokuvia mm. Afrikasta ja Iranista. Alla Teeman esittely elokuvasta.

Kulkee ajan varjo
(Shadows of Time, Saksa/Intia 2004)

Maanantaina 9.3.2009 klo 21.55



Elokuva on eeppinen tarina koko elämän kestävästä rakkaudesta, joka sijoittuu Intiaan ennen itsenäisyyden aikaa.

Ravi ja Masha ovat lapsityöläisiä mattotehtaassa lähellä Kalkuttaa. Kunnianhimoinen Ravi ymmärtää, että hän voi vapauttaa itsensä vain rahalla. Hän ylenee tavallisesta työläisestä parhaaksi matonkutojaksi vain, jotta voisi lähteä tehtaasta ikiajoiksi.

Suunnitelmat muuttuvat, kun hän saa tietää, että tehtaanomistaja aikoo myydä Mashan orjakauppiaalle. Ravi uhraa ansaitsemansa rahat ostaakseen Mashalle vapauden. Mashan lähtiessä tehtaasta hän lupaa odottaa Ravia Kalkutan suurimmassa shivatemppelissä aina täyden kuun aikaan. Kohtalo kuitenkin puuttuu peliin ja pitää rakastavaiset erillään. Saavatko Ravi ja Masha koskaan toisensa?

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut lupaava saksalainen elokuvantekijä Florian Gallenberger, joka on lyhyellä urallaan ehtinyt jo voittaa Oscar-palkinnon parhaasta lyhytelokuvasta. Kulkee ajan varjo on Gallenbergerin ensimmäinen täyspitkä elokuva, ja se on voittanut useita palkintoja Euroopassa. Ohjaaja itse sanoo, että vaikka elokuva tapahtuukin Intiassa, käsittelee se yleismaailmallisia aiheita kuten rakkautta, kärsimystä ja kohtalon vääjäämätöntä voimaa.

Elokuvan pääosissa nähdään Tannishtha Chatterjee, Prashant Narayanan, Tillotama Shome, Tumpa Das sekä Sikandar Agarwal. Tuotanto: Diana Film / Fanes Film.

Kapteeni Abu Raed



Siivooja Abu Raed (Nadim Sawalha) löytää roskiksesta lentäjänlakin


Jordanialainen elokuva Kapteeni Abu Raed sai Suomen ensi-iltansa viime perjantaina. Elokuva sai levityssopimuksen Finnkinolta Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla, kun katsojat äänestivät elokuvan voittoon.

Lukiessani viime Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin katalogia, tämä elokuva jäi mieleeni kiinnostavana. Aikataulullisten ongelmien takia en kerennyt näkemään elokuvaa, mutta kun tajusin elokuvan saaneen levityssopimuksen, hihkuin innosta. Elokuva vaikuttaa ihanan humaanilta. Aionkin käydä ehdottomasti katsomassa elokuvan elokuvateatterissa, jo kannatuksen takia! :)



Tässä Anu Silfverbergin arvostelu Nyt -lehdestä:

Raja-aitojen yli

Jordanialaisen Amin Matalqan esikoiselokuvan päähenkilö Abu Raed ei ole varsinaisesti sankariainesta; hän on Ammanin lentoasemalla työskentelevä vanha siivooja, nukkavieru leskimies vailla läheisiä ihmiskontakteja.

Elokuvan alussa Abu Raed (Nadim Sawalha) löytää lentokentän roskiksesta lentokapteenin hatun. Sen seurauksena naapuruston lasten joukossa leviää väärinkäsitys, että Abu Raed on oikea lentokapteeni. Hän alkaa hauskuttaa tenavia kertomalla hurjia tarinoita maista, joissa ei todellisuudessa ole milloinkaan ollut.

Joukkion ulkopuolelle jäävä surumielinen Murad-poika (Ghandi Saber) suhtautuu kuitenkin kapteeniin epäillen. Hän muistuttaa, että näillä kulmilla ei kasva kapteeneja - naapuruston lapset ovat onnekkaita jos saavat käydä koulua. Muradin oma todellisuus koostuu väkivaltaisesta isästä ja alistuneesta äidistä, sekä tulevaisuudesta, jolla ei ole mitään tarjottavaa.

Vanha mies vastaa pojan hyökkäykseen ojentamalla kätensä, ja konfliktista syntyy jotakin kaunista.

Samanaikaisesti siivoojakapteeni ystävystyy sattumalta oikean lentokapteenin kanssa. Tämä on kunnianhimoinen nuori nainen Nour, jolle rikkaat vanhemmat yrittävät naittaa tuntemattomia varakkaita miehiä. Nour (Rana Sultan) viihtyy paremmin Abu Raedin vaatimattoman kodin katolla. Kaksi kapteenia kohtaavat ja tunnistavat toisissaan jotain, vaikka ovat eri maailmoista.

Matalqa tekee päällisin puolin suoraviivaista draamaa pienistä ihmisistä suurine toiveineen. Alkuun Kapteeni Abu Raed tuntuu varsin perinteiseltä "hyvän mielen elokuvalta". Mutta tarina syvenee, kun herttainen ystävyyden kuvaus saa vähitellen tummempia sävyjä. Loppua kohti elokuva kasvaa kuvaukseksi väkivallan syistä ja sen pysäyttämisen mahdollisuuksista.

Mielestäni elokuvan tärkeimmässä kohtauksessa nuori Murad pysähtyy kadun toiselle puolelle katselemaan pelättyä isäänsä tämän kaupitellessa kankaita sivukadulla. Ihmiset kiiruhtavat välinpitämättömästi ohi, ja miehen kasvoilla väreilee sama vaimennettu tuska kuin Muradilla itsellään.

Kapteeni Abu Raed on tavallaan poliittinen elokuva - mutta Lähi-idän politiikkaa on turha odottaa. Yleismaailmallisen tarinan teemoja ovat luokkaan ja sukupuoleen liittyvät valtasuhteet.

Elokuvan radikaalein ajatus on vaade rehellisyydestä ja vastuusta; pahuudelta ei saa sulkea silmiään. Tämän oivalluksen kautta Abu Raedin hahmo muuttuu vähitellen herttaisesta ukkelista näkijäksi, joka on valmis asettamaan itsensä vaaraan muutoksen mahdollisuuden puolesta.

Kapteeni Abu Raed

(Captain Abu Raed)

Jordania 2008

Ohjaaja: Amin Matalqa

Pääosissa: Nadim Sawalgha, Rana Sultan

Laji: Draama

Kesto: 104

Ikäraja: K-11


Elokuvan kotisivut löytyvät täältä.

Elokuvateattereissa nyt



Kävin katsomassa elokuvateatterissa Vaaleanpunainen pantteri 2 -elokuvan. Siinä Aishwarya Rai Bachchan yllätys, yllätys näyttelee elokuvan femme fatalea eli kohtalokasta naista... Elokuva oli totta kai täynnä kohellusta ja ylitsepursuavaa huumoria, kuten elokuvasarjan muutkin osat ovat olleet. Silti kaiken keskellä, Aishwarya onnistui näyttämään tyynen rauhalliselta ja hehkuvan upealta. Meikki ja valaistus ei ehkä ollut paras mahdollinen Aishwaryalle. Välistä tuntui, että elokuva oli valaistu pääosanesittäjän Steve Martinin ihonvärin mukaan, jolloin Aishwaryan tummempi iho ei saanut tarvitsemaansa loistoa. Tai sitten elokuvan focus puller (henkilö, joka pitää huolen siitä että kuva on tarkka) unohti työnsä. Niin tai näin, välistä oli vaikea saada selvää Aishwaryan kasvoista (ts. kasvot jäivät epäselväksi).





Finnkinon sivujen esittelyteksti:

Vaaleanpunainen pantteri 2 on jatkoa vuoden 2006 maailmanlaajuiselle menestyselokuvalle, jonka pääosassa Steve Martin palaa pelottoman joskin toivottoman kömpelön ranskalaisen tarkastaja Jacques Clouseaun rooliin.

Kun legendaarisia arvoesineitä alkaa kadota ympäri maailmaa, mm. korvaamattoman kallis Vaaleanpunainen pantteri -timantti, ylikomisario Dreyfus (John Cleese) joutuu lähettämään Clouseaun kansainväliseen tutkimusryhmään, jonka tehtävänä on ottaa varas kiinni ja palauttaa ryövätyt aarteet. Rinnallaan Martinilla on vanhat kumppanit Jean Reno (hänen työtoverinsa Ponton) ja Emily Mortimer (hänen mielitiettynsä Nicole). Tutkimusryhmään kuuluvat Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki (Kirjeitä Iwo Jimalta) ja Bollywood-tähti Aishwarya Rai Bachchan. Elokuva sijoittuu Pariisiin ja Roomaan.

Ohjaus: Harald Zwart

Pääosissa: Steve Martin, Jean Reno, Emily Mortimer, Andy Garcia, Alfred Molina, Yuki Matsuzaki, Aishwarya Rai, John Cleese
Ash ja Steve Martin

Andy Garcia, Ash, Steve Martin ja Alfred Molina


Suosittelen tutustumaan tähän sivustoon. Ihania kuvia mm. elokuvan pressitilaisuudesta.

Läpi elokuvan olin haltioitunut siitä, kuinka upea A-luokan casting elokuvassa oli! Elokuvan pienissä sivurooleissa vilahtivat jopa Jeremy Irons ja Lily Tomlin! Toivottavasti Aishwarya saa elokuvan myötä hyvää julkisuutta ja kiinnostavia työtarjouksia!

Ash yhdessä hurmaavan Jean Renon kanssa Berliinin elokuvafestivaaleilla.

Slummien miljonääri ensi-iltaan!

Oscar-kilpailu meni ohitse ikävän influenssan takia, muutoin olisin mieluusti valvonut ja nautiskellut juhlista läpi yön. Jouduin tyytymään ikävään koosteeseen, josta oli leikattu lähes kaikki musiikkiesitykset pois. Eli minulta jäi sitten näkemättä se historiallinen hetki, kun säveltäjänero A.R. Rahman pokkasi itselleen ensimmäisen.. ja hetkeä myöhemmin toisen Oscarinsa! Voihan kurjuus! Toivottavasti te pääsitte kuitenkin nauttimaan tästä harvinaisesta hetkestä! :) Se täytyy kyllä mainita, että oli vaikuttavaa nähdä Anil Kapoor, Irrfan Khan ja A.R. Rahman seisomassa lavalla, kun Danny Boyle vastaanotti Parhaan elokuvan palkinnon!

Tässä youtubesta löytämäni video Rahmanin esityksistä ja niitä seuranneesta voitosta kappaleellaan Jai Ho.



Ensi viikon perjantaina Slummien miljonääri saakin ensi-iltansa Suomessa. Odotan riemulla pääseväni vihdoinkin näkemään elokuvan ja toteamaan, oliko se 8 Oscarin arvoinen!

Tässä vielä linkki Oscar -kilpailun sivuille, josta voi tarkistaa tämän vuoden voittajat ja katsella videoita aiheesta.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Hehkutusta pian..

Influenssa on onnistunut kaatamaan mut voimattomana sängyn pohjalle. Moni onkin kysellyt miksi en ole hehkuttanut Rahmanin voittoa tahi päivitellyt televisiosta tulevia kiinnostavia ohjelmia. En ole valitettavasti jaksanut.. Lupaan kirjoitella pian taas lisää. :)