sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Kino Kauko Yle Teemalla

Olettehan huomanneet, että Yle Teema esittää taas mielenkiintoisia elokuvia Kino Kauko -sarjan alla. Vaikka Bollywood-elokuvien näyttämiseen on vielä pitkä matka, kannattaa hemmotella itseään näillä Intiaan sijoittuvilla (kylläkin aika karuilla) elokuvilla.

Elämä piikkilankaa esitettiin 16.2
Salaam Bombay! esitettiin 23.2
Maa vailla naisia esitettiin 2.3

Huomenna maanantaina esitetään viimeinen Intiaan sijoittuva elokuva Kulkee ajan varjo. Sen jälkeen näemme elokuvia mm. Afrikasta ja Iranista. Alla Teeman esittely elokuvasta.

Kulkee ajan varjo
(Shadows of Time, Saksa/Intia 2004)

Maanantaina 9.3.2009 klo 21.55Elokuva on eeppinen tarina koko elämän kestävästä rakkaudesta, joka sijoittuu Intiaan ennen itsenäisyyden aikaa.

Ravi ja Masha ovat lapsityöläisiä mattotehtaassa lähellä Kalkuttaa. Kunnianhimoinen Ravi ymmärtää, että hän voi vapauttaa itsensä vain rahalla. Hän ylenee tavallisesta työläisestä parhaaksi matonkutojaksi vain, jotta voisi lähteä tehtaasta ikiajoiksi.

Suunnitelmat muuttuvat, kun hän saa tietää, että tehtaanomistaja aikoo myydä Mashan orjakauppiaalle. Ravi uhraa ansaitsemansa rahat ostaakseen Mashalle vapauden. Mashan lähtiessä tehtaasta hän lupaa odottaa Ravia Kalkutan suurimmassa shivatemppelissä aina täyden kuun aikaan. Kohtalo kuitenkin puuttuu peliin ja pitää rakastavaiset erillään. Saavatko Ravi ja Masha koskaan toisensa?

Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut lupaava saksalainen elokuvantekijä Florian Gallenberger, joka on lyhyellä urallaan ehtinyt jo voittaa Oscar-palkinnon parhaasta lyhytelokuvasta. Kulkee ajan varjo on Gallenbergerin ensimmäinen täyspitkä elokuva, ja se on voittanut useita palkintoja Euroopassa. Ohjaaja itse sanoo, että vaikka elokuva tapahtuukin Intiassa, käsittelee se yleismaailmallisia aiheita kuten rakkautta, kärsimystä ja kohtalon vääjäämätöntä voimaa.

Elokuvan pääosissa nähdään Tannishtha Chatterjee, Prashant Narayanan, Tillotama Shome, Tumpa Das sekä Sikandar Agarwal. Tuotanto: Diana Film / Fanes Film.

1 kommentti:

Reetta kirjoitti...

En nähnyt elokuvaa aivan alusta, mutta ihana se silti oli. Hyvin surullinen, kuten muutkin Kino Kaukon alla esitetyt intialaiset elokuvat..

Milloinkohan saataisiin intialaista iloittelua televisiosta? Ja mielellään sellaisia elokuvia, joita ei ole aikaisemmin esitetty.. Näyttää siltä, että Ylellä kierrätetään samoja intialaisia elokuvia vuodesta toiseen... Huokaus.